Opleiding Alternatief Therapeut

alternatief therapeut

Praktische info

Schrijf je in

 cursus alternatief therapeut cursus, opleiding, schoonheid, avondonderwijs, avondlessen, avondschool, groepslessen, gezondheid, diploma, groepscursus, beauty, alternatief, therapieën, energetisch consulent, aromatherapie, bachbloesemtherapie, natuurlijke geneeswijzen, bachbloesem, aroma, energieën, opleiding expert alternatieve therapieën

 cursus alternatief therapeut opleiding alternatief therapeut alternatieve therapieën

Word alternatief therapeut in 31 weken

Ben je geïnteresseerd in alternatieve en natuurlijke geneeswijzen? Wil je graag leren hoe je mensen op een gezonde manier kunt begeleiden naar een evenwichtig en energiek leven? Start als alternatief therapeut in hoofd- of bijberoep en geef je klanten persoonlijk advies en een aangepast behandelplan. Aan De Schoonheidsschool leer je hoe je een expert in alternatieve therapieën wordt! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van alternatief therapeut snel in de vingers wil krijgen om doelgericht en efficiënt mensen te helpen.

Beroep met toekomst

De opleiding expert alternatieve therapieën aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als alternatief therapeut. Deze opleiding bestaat uit 4 modules: natuurlijke geneeswijzen, energetisch consulent, bachbloesemtherapie en basis aromatherapie.

Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als alternatief therapeut of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding expert alternatieve therapieën verzekerd van werk!

Professionele opleiding alternatief therapeut

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als alternatief therapeut moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden zoals de verschillende werkingen van aroma’s en bachbloesems, waarna je verder gaat op die kennis door zelf natuurlijke geneesmiddelen te maken, de energetische blokkades op te heffen en de energieke balans te herstellen, maar je leert ook tal van massagetechnieken om je klant te laten ontspannen en pijn te verlichten.

Daarnaast leer je klachten analyseren en de juiste behandelingen toe te passen. Essentiële oliën en planten hebben geneeskrachtige werkingen die voor verschillende doeleinden worden gebruikt zoals een massagebehandeling, een extra ontspanning in bad, als verlichting bij hoofdpijn, bevordering van de spijsvertering of slaap en concentratie door bijvoorbeeld de toevoeging van extracten in thee.

Zo leer je op een praktijkgerichte manier stap voor stap het vak van alternatief therapeut aan.

Voor wie is deze opleiding alternatief therapeut bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding expert alternatieve therapieën is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma alternatief therapeut binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 31 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding expert alternatieve therapieën wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen.

Cursus Eerste les Leslocatie Lesuren
Alternatief Therapeut 19/04/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Alternatief Therapeut 04/09/2017 Gent 18u30 – 21u30
Alternatief Therapeut 06/09/2017 Hasselt 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques alternatieve therapieën

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige alternatief therapeut die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot alternatief therapeut kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus alternatief therapeut is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma alternatief therapeut

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post naar huis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts € 1100. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Er is de mogelijkheid om het materiaal aan te kopen tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van € 110 en je betaalt dan voor deze opleiding slechts € 990.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding alternatief therapeut?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding alternatief therapeut?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Cornelle

Docente in de kijker: Cornelle Sterk

Velen denken dat De Schoonheidsschool vooral belang hecht aan het uiterlijk. Niets is echter minder waar. Innerlijke schoonheid is de …

Shutterstock 64176445 E1438948084235

Haal diep adem en ontspan

Wist je dat je tussen de 20000 en 30000 keren per dag ademhaalt? Meestal doe je dit onbewust. Door echter …

Shutterstock 266734955

Kinderen en stress: wanneer het even moeilijker gaat …

Uit een studie blijkt dat 1 op de 3 kinderen last heeft van stress. Kinderen kunnen vaak niet omgaan met …

Page 1 of 612345»...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool