Cursus Aromatherapie (Basis)

Praktische info

Schrijf je in

cursus aromatherapie cursus aromatherapie, cursus aromabehandeling, cursus alternatieve therapie, opleiding aromatherapie, opleiding aromabehandeling, cursus aromatherapeut, avondschool aromatherapie, avondschool aromatherapeut opleiding aromabehandeling

cursus aromatherapie opleiding aromatherapeut aromatherapie

Word aromatherapeut in 5 weken

Ben je geboeid door natuurlijke geneeskunde en wil je graag alles weten over de uitgebreide wereld van de aromatherapie? Wil je starten als aromatherapeut in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding aromabehandeling van De Schoonheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van aromatherapeut snel in de vingers wil krijgen.

Planten bevatten bepaalde eigenschappen die je kan gebruiken om dagelijkse kwaaltjes te verlichten. Essentiële oliën bevatten werkzame stoffen van de plant waaruit ze zijn gedistilleerd. Die oliën kunnen helpen bij hoofdpijn, rusteloosheid enzovoort. Je kan ze ook gebruiken bij massage, in bad, door verstuiving enzovoort. Het lichaam neemt de stoffen op en je ervaart hun werking. Het gaat om een holistische behandeling. Werken met genezende eigenschappen van planten en kruiden is al eeuwenoud. De technieken werden steeds verder verfijnd. Natuurlijke ingrediënten zijn ook erg in trek bij verzorgings- en schoonheidsproducten.

Beroep met toekomst

De opleiding aromabehandeling aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als aromatherapeut. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als aromatherapeut of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval verzekerd van werk na het volgen van deze opleiding aromabehandeling!

Professionele opleiding aromatherapie

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als aromatherapeut moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van aromatherapeut aan. Tijdens deze vijfdaagse praktijkgerichte opleiding ontwikkel je een breed zicht op wat aromatherapie ons te bieden heeft. Je krijgt een wetenschappelijk onderbouwde theoretische basiskennis van zowel etherische oliën en hydrolaten als plantaardige oliën. Je leert geurassociaties maken en onderkennen. Tijdens de praktijklessen leer je recepturen maken voor zalven, crèmes, badproducten, massageoliën¦ De lessen zijn zo opgebouwd dat je na afloop in staat bent om je eigen unieke, gepersonaliseerde aromatische producten en massage-oliën samen te stellen. Je krijgt voldoende bagage mee om er zowel thuis als in je praktijk mee aan de slag te gaan. Aromatherapie is immers uitermate geschikt om te combineren met allerlei massage- en schoonheidsverzorgende technieken.

Voor wie is deze opleiding aromatherapie bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding aromabehandeling is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma aromatherapeut binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding aromabehandeling wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Aromatherapie 20/11/2017 Hasselt 18u30 – 21u30
Aromatherapie 21/11/2017 Gent 18u30 – 21u30
Aromatherapie 22/11/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Aromatherapie 12/02/2018 Brugge 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques aromabehandeling

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige aromatherapeut die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot aromatherapie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus aromatherapie is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma aromatherapie

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts € 290.00. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Er is de mogelijkheid om het materiaal aan te kopen tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van € 29 en je betaalt dan voor deze opleiding slechts € 261.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding aromatherapie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding aromatherapie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus aromatherapie?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van de leertrajecten Alternatief Therapeut, Aromatherapie en Gezondheidsconsulent?

aromatherapie
aromatherapie
aromatherapie gezondheidsconsulent

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Marianne A. (Herstappe)

Vlotte inschrijving door de secretariaatsmedewerkers. Ik heb nog nooit zo'n aangename opleiding meegemaakt!

Kathy D.B. (Nevele)

Als natuurliefhebber leek deze cursus me wel wat. Ik was heel blij dat de docent zo goed wist waar ze het over had. Ik had zelf al wat voorkennis van planten en dan is het leuk om sommige zaken bevestigd te zien en er nog meer te weten over te komen. Ondertussen maak ik voor al mijn vriendinnen en mezelf gepersonaliseerde dagcrèmes - met groot succes!

Marleen G. (Alveringem)

Ik was aangenaam verrast door de deskundigheid van de docente alsook het inlevingsvermogen van alle studenten. Het was echt een heel leuke ervaring!

Lina V.D.P. (Zemst)

In mijn gezondheidspraktijk heb ik veel patienten die gebaad zijn met aromathsiche therapieën. Ik leerde deze therapieën op een praktijkgerichte kennen via De Schoonheidsschool. Mijn patiënten zijn geholpen en ik heb mijn praktijk verder kunnen uitbouwen.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Meditatie

Mindfulness op Maandag

Zie je op tegen de start van een nieuwe werkweek? Heb je misschien een druk weekend achter de rug en …

Cucumbersmoothie

Anticellulitis smoothie: ananas en komkommer!

De zon vraagt dezer dagen om een verfrissend plonsje. Spaar je energie voor het zwembad, en ga met dit moeiteloze …

Yoga In The City

Zennnn met de cursussen Kinderyoga en Mindfulness

Wie nog sceptisch is over de werkzaamheden van yoga en mindfulness op lichaam en geest en dit dan ook nog …

Page 1 of 2612345»1020...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool