Cursus Bodypainting

Praktische info

Schrijf je in

cursus bodypainting  opleiding bodypainting

cursus bodypainting opleiding bodypainter bodypainting

Ben je graag creatief bezig? Spreekt het je aan om aan de slag te gaan in de artistieke wereld? Wil je leren hoe je op een professionele en creatieve manier van een lichaam een kunstwerkje maakt? Dan is deze opleiding bodypainting iets voor jou!

Word bodypainter in 5 weken

Wil je leren bodypainten? Kies dan nu voor de unieke opleiding bodypainting van De Schoonheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van bodypainter snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

Al van oudsher beschilderen we het lichaam als versiering. In traditionele culturen is het een ritueel dat al gedurende lange tijd in stand wordt gehouden. In de westerse wereld, groeit de belangstelling voor bodypainting voor commerciële en artistieke doeleinden. Je ziet bodyart vaak voorbijkomen in verschillende artistieke projecten, in modeshows en in reclame. Bodypainting is dus een beroep met toekomst.

Praktrijkgerichte opleiding bodypainting

De opleiding is zeer praktijkgericht. Tijdens de les ga je steeds zelf aan de slag en zet je de theorie om in de praktijk.

Je komt te weten welke materialen geschikt zijn om te gebruiken bij bodypainting. Je leert een bodypaintontwerp maken, rekening houden met je model en het kleurgebruik. Stap voor stap leer je verschillende technieken aan om de bodypaint op een mooie manier aan te brengen.

Je leert ook hoe je jouw ontwerp tot in de puntjes afwerkt. Valse wimpers en kunstnagels aanbrengen, pruiken maken, een special FX neus, oren of hoofdskap maken… het komt allemaal aan bod in deze cursus bodypainting. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Je leert hoe je omgaat met het model, hoe je jouw tijd indeelt en hoe je je perfect voorbereidt op een bodypaint opdracht.

Voor wie is deze opleiding bodypainting bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding bodypainting is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma bodypainter binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding bodypainting wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen. Om zoveel mogelijk ervaring op te doen, wordt gevraagd elke les een model mee te brengen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Bodypainting 23/05/2018 Gent 18u30 – 21u30
Bodypainting 05/06/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques bodypainting

Materiaal tijdens de les

Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!

Voor de opleiding Bodypainting werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige bodypainter die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot bodypainting kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus bodypainting is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma bodypainting

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding heb je extra eigen materiaal nodig tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 29 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 261 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding bodypainting?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding bodypainting?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus bodypainting?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van het leetraject Allround Grime?

allround grime

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Katrijn D.C. (Zoutleeuw)

Ik volgde reeds alle opleidingen op het gebied van visagie en deze hield ik tot het laatste. Ik vind het heerlijk om cratief aan de slag te kunnen met bodypaint. Het is niet alleen ontspannend maar vooral een sociaal gebeuren!

Kristel H. (Holsbeek)

Het was leuk les te krijgen van zo'n gepassioneerde docent die ons op korte tijd zoveel kon leren. Fantastisch!

Edith B. (Oostende)

Als visagiste voor onder andere magazines en fotoshoots is deze opleiding een zeer mooie aanvulling voor mijn CV. De groep was net goed (niet te groot - niet te klein). Dat gaf de docent toch ook de kans om ons persoonlijk verder te kunnen helpen bij vragen. Ik ben blij deze cursus gedaan te hebben!

Stefaan N. (Assenede)

Toffe ervaring! Leuke studenten om mee samen te werken.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Maak je huid lenteklaar

Beauty-tips voor een stralende lente

Tijdens de koude wintermaanden krijgt je lichaam het hard te verduren. Met de lente in het vooruitzicht kan je lichaam …

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Wimperextensions

Natuurlijk verleiden met one-by-one wimperextentions

One-by-one wimperextensions is een zeer populaire methode om de wimpers te verlengen en je volume een boost te geven. Hierbij …

Page 1 of 3212345»102030...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool