Cursus Cranio-Sacraal Therapie

Praktische info
  • Duur: 4 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 300.00 euro
  • Opleidingscheques:
  • KMO-portefeuille: Ja

Schrijf je in

cursus cranio-sacraal therapie  opleiding cranio-sacraal behandeling

cursus cranio-sacraal therapeut

Leer alles over cranio-sacraaltherapie in 4 weken

Cranio-sacraaltherapie is heel bijzonder. De aanpak gaat ervan uit dat onze verstandelijke vermogens vooral te vinden zijn in onze hersenen en het zenuwstelsel, maar dat door spanningen de schedel onder druk kan komen te staan. Deze methode wil blokkades wegwerken zodat men opnieuw een evenwicht vindt. Het geeft het gevoel van een nieuw leven. Het cranio-sacraal systeem is cruciaal in ons functioneren en moet dus optimaal werken. In deze opleiding maak je kennis met de therapie en krijg je een introductie over de werkwijzen, technieken en basisbegrippen.

Ben je begaan met alternatieve behandelmethodes? Streef je naar evenwicht van de hele persoon, dus van zowel intellect, emoties, levenswijsheid en fysieke mogelijkheden? Ben je geïnteresseerd in cranio-sacraal therapie en wil je graag een eerste kennismaking hebben met deze behandelvorm? Kies dan nu voor de unieke opleiding cranio-sacraal behandeling van De Schoonheidsschool! Deze introductie-opleiding is geschikt voor al wie geïnteresseerd is in cranio-sacraal therapie en hier graag wat meer verdieping in zou willen hebben.

Beroep met toekomst

Tegenwoordig is er veel aandacht voor alternatieve geneeswijzen. Cranio-sacraaltherapie is een zachte manipulatietechniek die ontstaan is uit de osteopathie. De schedel (cranium) en het heiligbeen (sacraal) staan in deze therapie centraal. Het doel van cranio-sacraaltherapie is het herstellen van disharmonieën in de beweging van schedelbeenderen, ruggengraat en heiligbeen. Wanneer het lichaam uit balans is, heeft dit een invloed op het functioneren van het centraal zenuwstelsel. Een kantoorjob waarbij je een hele dag achter je bureau zit, stress door hoge werkdruk, verwachtingen en prestatiedrang,… Het zorgt ervoor dat ons lichaam uit balans geraakt. In onze huidige maatschappij is er dan ook veel vraag naar cranio-sacraaltherapie. De basis opleiding cranio-sacraalbehandeling aan De Schoonheidsschool gaat dan ook dieper in op deze werkwijzen en welke positieve uitwerkingen deze therapie op het lichaam heeft.

Voor wie is deze opleiding cranio-sacraaltherapie bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding cranio-sacraalbehandeling is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier iets meer wil leren over deze boeiende therapie. Je behaalt binnen één schooljaar jouw officieel diploma van de introductiecursus tot de cranio-sacraal therapie. Je volgt in totaal 4 lessen van 3 uren.

Deze opleiding legt zich toe op het bestrijden van stress, spanningen en pijnen. Je leert voelen waar er blokkades zijn en wat je er kan aan doen om ze weg te werken. Zo stimuleer je de zelfherstellende mogelijkheden van het lichaam. Belangrijk is ook anatomisch inzicht. Cranio-sacraaltherapie is ontstaan uit de ostheopathie. Het is een zachte behandelingsmethode waarbij onze schedel (cranium) en ons heiligbeen (sacrum) centraal staan.

Vanaf ons hoofd tot en met ons heiligbeen zitten onze hersenen en ons ruggenmerg in een soort koker gevuld met vocht: het hersen- en ruggenmergvocht. Dit vocht wordt door ons lichaam continu vervoerd van hersenen naar ruggenmerg en omgekeerd. Door de vloeiende beweging van dit vocht ondergaan alle botstukken rond de koker (schedelbeenderen, wervels en heiligbeen) minimale bewegingen, met het oog niet zichtbaar, maar met goed geoefende handen des te meer voelbaar. Wanneer nu in dit systeem blokkades ontstaan van welke aard dan ook (zoals bijvoorbeeld stress, energieproblemen, ongeval, trauma, spier- en bindweefselspanningen of ligamentaire spanningen), dan kunnen we deze blokkades via bepaalde technieken terug vrijmaken zodat de menselijke balans tussen lichaam en geest hersteld wordt.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding cranio-sacraalbehandeling wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Cranio Sacraal Therapie 30/11/2017 Gent 18u30 – 21u30
Cranio Sacraal Therapie 31/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Cranio Sacraal Therapie 07/02/2018 Gent 18u30 – 21u30
Cranio Sacraal Therapie 15/02/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Cranio Sacraal Therapie 19/04/2018 Brugge 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques cranio-sacraal behandeling

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige cranio-sacraal therapeut die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot cranio-sacraaltherapie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de wereld van cranio-sacrale behandelingen. Deze cursus cranio-sacraaltherapie is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma cranio-sacraaltherapie

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma van deze introductiecursus waarmee je je opgedane kennis kan aantonen.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 300.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 30 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 270 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding cranio-sacraaltherapie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding cranio-sacraaltherapie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus cranio-sacraaltherapie?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Ingeborg V.C. (Hulst)

Via mijn therapeut maakte ik kennis met de cranio-sacraaltherapie. Na enkele sessies kwam ik tot de vaststelling dat bepaalde klachten bij mij werkelijk werden verholpen. Ik volg nu deze kennis om te zien welke klachten ik nog kan bestrijden.

Elisa L. (Houthalen-Helchteren)

Elke cursus die ik tot hiertoe gevolgd heb was top. De cursusboeken waren goed en de lessen waren heel interessant.

Wout F. (Opglabbeek)

Sommige van mijn klanten hadden reeds geïnformeerd naar deze vorm van massage. Daarom besloot ik om mezelf hierin te verdiepen. Het is zeker een interessante behandelingstechniek en ik overweeg of ik me verder ga specialiseren.

Carine R. (Beernem)

Leuke en zinvolle introductie. Ik ben heel tevreden over de kwaliteit van deze cursus.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Meditatie

Mindfulness op Maandag

Zie je op tegen de start van een nieuwe werkweek? Heb je misschien een druk weekend achter de rug en …

Cucumbersmoothie

Anticellulitis smoothie: ananas en komkommer!

De zon vraagt dezer dagen om een verfrissend plonsje. Spaar je energie voor het zwembad, en ga met dit moeiteloze …

Yoga In The City

Zennnn met de cursussen Kinderyoga en Mindfulness

Wie nog sceptisch is over de werkzaamheden van yoga en mindfulness op lichaam en geest en dit dan ook nog …

Page 1 of 2612345»1020...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool