Cursus Catwalk- en Theatergrime

Praktische info

Schrijf je in

cursus catwalk- en theatergrime  opleiding grime

cursus catwalk- en theatergrime opleiding face painter gezichten grimeren

Leer alles over catwalk- en theatergrime in 5 weken

Er is steeds meer vraag naar catwalk- en theatergrime. Denk maar aan theaterstukken, straatacts, festivals, carnavalstoeten of kinderfeestjes. Vandaag de dag wordt er ook op modeshows en fashionshoots wel eens extreme make-ups gevraagd. Als visagist is kennis van catwalk- en theatergrime dus echt een pluspunt! Met kennis van de technieken en een flinke dosis creativiteit kan je gegarandeerd aan de slag achter de schermen van diverse producties.

Grime en facepainting zijn op heel veel events niet meer weg te denken. Deze cursus zorgt ervoor dat je als professioneel visagist ook met deze stijl weg bent, zodat je geen enkele opdracht uit de weg moet gaan. In deze opleiding leer je er alles over. Je leert de belangrijkste en efficiëntste technieken, maar je ontdekt ook hoe je je fantasie en creativiteit kan verwerken in een prachtig opgemaakt gezicht.

Heb je veel fantasie en ben je creatief? Hou je ervan om mensen op te maken? Spreekt catwalk- en theatergrime je aan en wil je dit in je carrière gebruiken? Kies dan nu voor de unieke opleiding grime van De Schoonheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle vak snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding grime aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als face painter. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten in bijberoep of als zelfstandige. Visagisten kunnen deze extra kennis gebruiken om meer opdrachten te krijgen. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding grime verzekerd van werk!

Professionele opleiding catwalk- en theatergrime

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als face painter moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van face painter aan.

Voor wie is deze opleiding catwalk- en theatergrime bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Mensen met interesse in de beautywereld kunnen zeker bij deze opleiding terecht, maar ook voor visagisten is de cursus erg interessant. De opleiding grime is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma catwalk- en theatergrime binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 4 uren.

Je leert tijdens deze opleiding werken met andere materialen zoals vetschmink en aquacollors. Daarnaast ga je veelvuldig gebruik maken van valse wimpers, felle kleuren, edelsteentjes, stencils en patronen. Je leert tijdens de lessen catwalk- en theatergrime hoe je stap voor stap een prachtige facepainting realiseert. Je gaat tijdens de lessen heel veel oefenen op het verkrijgen van een goede penseelvaardigheid zodat je leert hoe je met vaste hand mooie figuren maakt. Belangrijk hierbij is dat je leert om mooi symmetrisch te werken. Verder leer je welke soorten penselen en borstels je het beste gebruikt om bepaalde effecten te creëren. We besteden veel aandacht aan het gebruik van felle kleuren. Je leert om bij de persoonlijke eigenschappen van je klant of de wensen van de opdrachtgever passende kleuren te vinden en om de juiste kleuren te combineren en te mengen zodat je het gewenste effect verkrijgt. Laat je klanten stralen op het podium, de catwalk, evenementen,…!

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding grime wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Tijdens de lessen zullen we je continu stimuleren om je eigen creativiteit verder te ontwikkelen. We zullen je steeds je eigen creaties laten ontwerpen en uitvoeren. Om succesvol te worden in je vak is er immers nog veel meer nodig dan alleen het beheersen van de grimetechnieken voor catwalk en theater.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Catwalk- en Theatergrime 08/09/2018 Antwerpen 10u00 – 14u00
Catwalk- en Theatergrime 15/09/2018 Hasselt 10u00 – 14u00
Catwalk- en Theatergrime 14/10/2018 Gent 10u00 – 14u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques grime

Materiaal tijdens de les

Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!

Voor de opleiding catwalk- en theatergrime werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige grimeur die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot catwalk- en theatergrime kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus catwalk- en theatergrime is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma catwalk- en theatergrime

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Leer onze school kennen in het volgende filmpje

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding heb je extra eigen materiaal nodig tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 29 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 261 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding catwalk- en theatergrime?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding catwalk- en theatergrime?
Welk materiaal heb je nodig voor de opleiding catwalk- en theatergrime?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van het leetraject Allround Grime?

allround grime

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Anaïs E. (Hasselt)

Als freelance make-up artist werk ik heel vaak voor opdrachtgevers uit de modewereld. Heel vaak wordt er van ons verwacht om heel creatief te werken. De techieken die ik tijdens deze opleiding aanleerde zijn me al een aantal keer goed van pas gekomen!

Sarah W. (Beringen)

Leuke ervaring. Toffe opleiding!

Eliane K. (Oud-Turnhout)

De docent krijgt van mij een dikke pluim. De sfeer zat er altijd goed in en we hebben geweldig veel bijgeleerd. Top!

Yvette Q. (Ichtegem)

Ik werd gemotiveerd en geïnspireerd door het enthousiasme en de creativiteit van mijn docente. Super!

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Maak je huid lenteklaar

Beauty-tips voor een stralende lente

Tijdens de koude wintermaanden krijgt je lichaam het hard te verduren. Met de lente in het vooruitzicht kan je lichaam …

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Wimperextensions

Natuurlijk verleiden met one-by-one wimperextentions

One-by-one wimperextensions is een zeer populaire methode om de wimpers te verlengen en je volume een boost te geven. Hierbij …

Page 1 of 3212345»102030...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool