Opleiding Gezondheidsconsulent

gezondheidsconsulent allround

Praktische info

Schrijf je in

cursus gezondheidsconsulent  opleiding gezondheidsdeskundige

cursus gezondheidsconsulent opleiding gezondheidsconsulent gezondheidsadvies verlenen

Word gezondheidsconsulent in 1 jaar

Een goede gezondheid is van cruciaal belang. We schenken aandacht aan de juiste voeding, meer lichaamsbeweging en het vinden van een mentaal evenwicht in ons leven. Steeds meer mensen zijn op zoek naar professioneel advies om hun gezondheid op een natuurlijke manier een boost te geven. Als gezondheidsconsulent help je dan ook die mensen persoonlijk te begeleiden naar een energieker en gelukkiger leven. Bovendien biedt deze opleiding je een uitgebreid aanbod aan kennis zodat je verschillende klanten met verscheidene problematiek kan helpen en een aangepast behandelplan kan opstellen.

Wil jij de uitdaging aangaan om je klanten te coachen naar gezondere eet- en leefgewoonten? Wil je hen helpen algemene klachten te verminderen en hun leven meer in evenwicht te brengen? Heb je een brede interesse in alternatieve behandelwijzen en ben je graag op de hoogte van meerdere en verschillende behandelingstechnieken, dan is de cursus gezondheidsconsulent ideaal voor jou!

De opleiding gezondheidsconsulent valt uiteen in 5 vaste modules: basis Life Coach, Massagetherapeut, Afslankingsconsulent, Aromatherapie en Wellnessmarketing. Bovendien kies je nog uit 2 vakken om je te specialiseren. Die keuze kan je maken uit: Kruidenstempelmassage, Marmamassage, Chakratherapie, Meridiaan en 5 elementenleer, Moxatherapie en Tachyonmassage.

Zie jij het ook zitten om mensen te begeleiden en op een natuurlijke manier terug van hun gezondheid te laten genieten? Kies dan voor de unieke opleiding gezondheidsdeskundige van De Schoonheidsschool!

Beroep met toekomst

De meeste gezondheidsconsulenten werken als zelfstandige, in een eigen praktijk, groepspraktijk of wellnesscentrum. De markt van de natuurlijke gezondheidszorg kent een sterke groei en wordt meer en meer aanvaard naast de klassieke geneeskunde. In Nederland worden bepaalde behandelingen zelfs al terugbetaald door de zorgverstrekkers.

De opleiding gezondheidsdeskundige aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als gezondheidsconsulent. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als gezondheidsconsulent of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding gezondheidsdeskundige verzekerd van werk!

Professionele opleiding gezondheidsconsulent

Op het einde van elke module krijg je een deeldiploma. Wanneer je alle deeldiploma’s hebt behaald, krijg je het diploma van erkend gezondheidsconsulent. Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen en is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma gezondheidsconsulent binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 46 lessen.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding gezondheidsdeskundige wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen.

Cursus Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques gezondheidsdeskundige

Deze opleiding bestaat uit 46 lessen

Bekijk hieronder de inhoud en startdata van de cursus!

Lifecoach
Massagetherapie
Afslankingsconsulent
Aromatherapie
Wellnessmarketing
Keuzevak: Kruidenstempelmassage
Keuzevak: Marmamassage
Keuzevak: Chakratherapie
Keuzevak: Meridiaan- en vijf elementenleer
Keuzevak: Moxatherapie
Keuzevak: Tachyonmassage

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige gezondheidsconsulent die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot gezondheidsconsulent kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus gezondheidsconsulent is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma gezondheidsconsulent

De opleiding gezondheidsconsulent bestaat uit een aantal modules die je apart dient te volgen. Aan het einde van elke module leg je een examen af op de school. Wanneer je voor alle deelmodules bent geslaagd kan je op eenvoudig vertoon van alle diploma’s en getuigschriften het overkoepelende diploma bekomen. Alle diploma’s en getuigschriften voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfstandig ondernemer of als werknemer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding met gastdocente Geena Lisa

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 1990 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt.
Je kan er voor kiezen om je inschrijvingsgeld in termijnen te betalen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 199 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 1791 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat kan je verwachten tijdens de opleiding gezondheidsconsulent?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus gezondheidsconsulent?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Stijn Z. (Bertem)

Bedankt voor deze unieke ervaring. Fantastisch om zien dat het alternatieve zo wordt omarmd in deze opleiding.

Stéphanie N. (Groningen)

Alle docenten die ik ben tegengekomen in deze opleiding waren pareltjes. Elke keer weer was het een genot om les te kunnen volgen bij zo’n getalenteerde mensen.

Arne H. (Brussel)

Ik ben al jarenlang bezig met gezonde voeding en relaxatietherapieën. Ik heb de kans om samen te gaan werken met een gezondheidspraktijk bij mij in de buurt. Ik vond het heel belangrijk om mezelf nog wat bij te scholen. Wat me vooral beviel aan deze opleiding is dat deze “voetjes op de grond” was, maar dat de docenten toch open staan voor de alternatieve en complementaire behandelingsmethoden uit het Oosten.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Schoonheidsschool Tessenderlo Studentindekijker Lucia Vermeulen 2 E1455794615927

Student in de kijker: Lucia Vermeulen

Lucia Vermeulen is gespecialiseerd voetverzorgster met haar eigen praktijk en nagelstudio. Al 4 jaar lang is ze tevens organisatrice van …

Melanie3

Docente in de kijker: Melanie Eloy

Het succes van het De Schoonheidsschool is voor een groot deel de verdienste van ons fantastisch docentenkorps. Zij vormen een …

Shutterstock 110181626

Gloednieuwe Allround cursus Voedingsconsulent!

Voel je je geroepen om mensen meer bewust te maken van hun voeding? Wist je dat je voeding niet alleen …

Page 1 of 2412345»1020...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool