Opleiding Herborist

Praktische info

Schrijf je in

cursus herborist herborist, kruidengeneeskunde, fytotherapie, kruidengeneesmiddelen, alternatieve geneeswijzen, plantaardig, botanicals, natuugeneeswijze, kruidenextracten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding kruidenleer

cursus herborist opleiding herborist alternatieve geneeskunde

Word herborist in 10 weken

Wil je alles leren over kruidenleer? Wil je starten als herborist in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding kruidenleer van De Schoonheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van herborist snel in de vingers wil krijgen.

De natuur is al duizenden jaren een bron voor heilzame middelen en producten geweest voor de mens. Het is pas de laatste eeuw dat de farmaceutische industrie is opgekomen met synthetisch gegenereerde geneesmiddelen. Toch grijpen veel mensen de laatste jaren terug naar echt natuurlijke geneesmiddelen die rechtstreeks afkomstig zijn van kruiden en planten.

In deze cursus leer je de genezende kracht van planten en kruiden. Je krijgt een duidelijk overzicht van welke planten je kan gebruiken bij welke klachten. Uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan het veilig toepassen van deze kruidenkunde.

Verschillende stromingen binnen herborist zullen aan bod komen. Zo zal je meer te weten komen over aromatherapie, fytotherapie, homeopathie en bachbloesemtherapie. Elke techniek heeft zijn eigen kenmerken en toepassingsgebieden. Je docent zal je er graag alles over uitleggen tijdens de lessen.

Beroep met toekomst

De opleiding kruidenleer aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als herborist. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. We vragen je een kleine investering te doen in enkele basismaterialen (dit zit niet in de cursusprijs inbegrepen). Deze materialen zul je gebruiken tijdens de les en vormen een goede basis voor je verdere praktijk.

Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als herborist of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding kruidenleer verzekerd van werk!

Professionele opleiding herborist

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als herborist moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van herborist aan.

Voor wie is deze opleiding herborist bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding kruidenleer is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma herborist binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 10 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding kruidenleer wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Herborist 06/11/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Herborist 10/11/2017 Gent 18u30 – 21u30
Herborist 13/02/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Herborist 19/04/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Herborist 23/04/2018 Gent 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

wereld record makeup schoonheidsschool

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige herborist die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot herborist kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus herborist is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma herborist

De laatste les leg je een examen af. Dit examen bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin multiplechoice en open vragen worden gesteld. Daarnaast zal je ook een praktijkgerichte oefening moeten uitwerken. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 495.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

Opleidingscheques of KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de opleidingscheques (nee) of de Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 49.5 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 445.5 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding herborist?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding herborist?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus herborist?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Meditatie

Mindfulness op Maandag

Zie je op tegen de start van een nieuwe werkweek? Heb je misschien een druk weekend achter de rug en …

Yoga In The City

Zennnn met de cursussen Kinderyoga en Mindfulness

Wie nog sceptisch is over de werkzaamheden van yoga en mindfulness op lichaam en geest en dit dan ook nog …

Cornelle

Docente in de kijker: Cornelle Sterk

Velen denken dat De Schoonheidsschool vooral belang hecht aan het uiterlijk. Niets is echter minder waar. Innerlijke schoonheid is de …

Page 1 of 712345»...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool