Cursus Imagoconsulent

Deze cursus werd hervormd tot de gloednieuwe en praktijkgerichte opleiding Fashion Stylist. Klik hier voor alle info!

Praktische info

Schrijf je in

cursus imagoconsulent  opleiding imagocoach

cursus imagoconsulent opleiding imagoconsulent imago advies verlenen

Leer alles over het imago in 4 weken

We leven in een beeldcultuur waarbij imago, perceptie en uitstraling heel belangrijk zijn. Het is dan ook cruciaal hoe je overkomt, bijvoorbeeld als je een voordracht moet geven of klanten wil overtuigen. Als consulent kan je advies geven en ervoor zorgen dat boodschappen heel sterk overkomen. Een imagoconsulent doet meer dan enkel mode-advies geven. Je zorgt ervoor dat het zelfvertrouwen van je klanten een boost krijgt.

Wil je een goede indruk maken tijdens een sollicitatie? Wil je zelfvertrouwen uitstralen? Ben je geïnteresseerd in een carrière als imagoconsulent? Kies dan nu voor de unieke opleiding imagocoach van De Schoonheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van imagoconsulent snel in de vingers wil krijgen.

Waarom deze opleiding tot imagoconsulent(e)?

Jezelf op de juiste manier profileren is heel belangrijk. Een eerste indruk kan heel bepalend zijn en er soms voor zorgen dat bijvoorbeeld een communicatieplan of verkoopstrategie goed aanslaat. Het is dan ook belangrijk om aandacht te besteden aan je imago. Dat speelt in heel veel situaties een rol. Denk aan de manier waarop je de telefoon opneemt, hoe je klanten en vertegenwoordigers ontvangt, de juiste kleding bij belangrijke zakelijke besprekingen enzovoort.

Tegelijk is het ook belangrijk om je persoonlijkheid aan bod te laten komen en een eigen stijl te ontwikkelen, maar ook op de juiste manier. Je eigen imago moet je boodschap ondersteunen, niet tegenspreken. Wil je eerder krachtdadig of vriendelijk en zacht over komen? Welk doel wil je bereiken en welke kleding, stijl, kleuren zullen jouw hierbij helpen? Ook lichaamstaal, je manier van beweging, mimiek, stemgebruik enzovoort spelen een rol. Net omdat het imago heel belangrijk is, wordt er steeds meer een beroep gedaan op consulenten. Ligt het jou om in deze sector te werken? Deze opleiding bereidt je er helemaal op voor!

Beroep met toekomst

De opleiding tot imagocoach aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als imagoconsulent. In onze huidige maatschappij is imago erg belangrijk. Er is dan ook een grote vraag naar professioneel advies. De cursus leert je naast alle belangrijke technieken ook heel klantgericht werken. Zo kan je onmiddellijk starten als zelfstandige of als werknemer. Dankzij de grote vraag ben je verzekerd van werk!

Professionele opleiding imagoconsulent

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als imagoconsulent moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van imagoconsulent aan.

Voor wie is deze opleiding imagoconsulent bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die reeds een opleiding basis kleurenconsulent en basis stijlconsulent gevolgd heeft. De opleiding imagocoach is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma imagoconsulent binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 4 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding imagocoach wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques imagocoach

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige imagoconsulent die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot imagoconsulent kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus imagocoach is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma imagoconsulent

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Neem even een kijkje binnen in De Schoonheidsschool

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 200.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 20 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 180 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding imagoconsulent?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding imagoconsulent?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus imagoconsulent?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van het studietraject Allround Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent?

imagoconsulent

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Barbara V.O. (Keerbergen)

Zeer boeiende opleiding! Iedereen kan deze tips gebruiken. Zowel voor in het eigen leven als op professioneel niveau.

Steffi P. (Breda)

Uitstraling wordt meer en meer belangrijk, ook in het zakenleven. Ik volgde deze opleiding in eerste instantie voor mezelf maar overweeg nu om als freelancer aan de slag te gaan in bijberoep. Deze opleiding was in ieder geval een verrijking voor mezelf!

Marie-Jeanne V. (Retie)

Ik ben al een tijdje de 'personal shopper' voor familie en vrienden, maar outfits kiezen voor een belangrijke business meeting tegenover een leuk feestje is toch nog iets heel anders. Omdat ik graag later styliste wil worden heb ik mezelf ingeschreven voor deze cursus als eerste stap. Ik wil graag de docente bedanken voor alle leuke tips en haar drive.

Patricia V.D.M. (Bonheiden)

Ik kijk al uit naar de vervolgopleidingen!

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Business Women

Ensemble naar een mooiere toekomst!

Ben jij momenteel werkloos, heb je een uitkering of zit je in een loopbaantraject? Ben je op zoek naar werk …

Shutterstock 224444353 1

Back to braiding: creatief met vlechten

Een tijdje geleden zijn we massaal op de paradewagen gesprongen voor dé zomerhype: visgraatvlechten! Relaxed en casual voor elke dag, …

Page 1 of 2912345»1020...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool