Opleiding Kapper

Praktische info

Schrijf je in

cursus kapper  opleiding kapster

cursus kapper opleiding kapper haar knippen

Word kapper in 24 weken

Een goed kapsel bepaalt je look en zegt ook iets meer over je persoonlijkheid. Als kapper voel je aan wat je klanten willen. Soms hebben ze een duwtje in de rug nodig om iets nieuws te proberen. Anderen geven zich volledig over aan jouw deskundige en professionele aanpak.

Ben je handig in het knippen, stylen en kleuren? Zie je welke snit en tint iemand goed zal staan? Kan je snel de persoonlijkheid van iemand doorgronden? Ben je creatief en hou je ervan mensen een mooi kapsel te bezorgen? Wil je starten als kapper of kapster in hoofd- of bijberoep, maar beschik je nog niet over de juiste diploma’s? Kies dan nu voor de unieke opleiding kapper-kapster van de Schoonheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van kapper snel in de vingers wil krijgen.

Erkend beroep

Het beroep van zelfstandig kapper valt onder de beschermde beroepen in België. Dit houdt concreet in dat je een erkend diploma, goedgekeurd door de Federale Overheidsdienst Middenstand en Economie nodig hebt om als erkend kapper te starten. Daarvoor dien je een examen bij de centrale examencommissie in Brussel af te leggen. Onze cursus bereidt je hier op een professionele en snelle manier op voor! Wens je als werknemer aan de slag te gaan, dan volstaat het diploma van de Schoonheidsschool.

Professionele opleiding kapper

Tijdens deze lessen maak je kennis met alle technieken die je als kapper moet beheersen. Je start met enkele basisvaardigheden zoals het werkterrein van de kapper, het wassen en verzorgen van haren. Daarnaast kom je ook te weten welk kapsel past bij welke gelaatsvorm. Zo geef jij jouw klanten professioneel advies! Daarna worden de verschillende basissnitten stap voor stap behandeld. Ook de meest gebruikte omvormingstechnieken, zoals brushen, watergolf en permanent, komen uitgebreid aan bod. Je maakt ook kennis met de basiskleurtechnieken.

Ook technieken komen in deze praktijkgerichte cursus ruim aan bod. Snitten voor dames, pony’s en verpersoonlijkingstechnieken, permanenten, kleuren,… Het wordt allemaal gedetailleerd behandeld. Geen enkele van deze technieken zal jou nog vreemd in de oren klinken!

Voor wie is deze opleiding kapper bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding kapper is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw diploma binnen één schooljaar. Dit betekent een spoedcursus van 6 intensieve maanden waarin je drie uur les per week krijgt op onze school.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding kapster wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Kapper 14/11/2017 Hasselt 18u30 – 21u30
Kapper 04/02/2018 Gent 10u00 – 13u00
Kapper 21/02/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Kapper 03/03/2018 Antwerpen 16u00 – 19u00
Kapper 03/03/2018 Hasselt 10u00 – 13u00
Kapper 06/03/2018 Gent 18u30 – 21u30
Kapper 03/05/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques kapster

Materiaal tijdens de les

Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!

Voor de opleiding Kapper werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige kapper die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot kapper kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus kapper is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma kapper

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Het beroep van kapper is een beschermd beroep. Dat betekent dat je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleiding bereid jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 1640.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding heb je extra eigen materiaal nodig tijdens de lessen. Dit materiaal is je basisinvestering om te kunnen starten met het beroep. Zonder materiaal kan je niet oefenen tijdens de lessen of thuis. Dit materiaal kan je aankopen op Schoonheidshandel.com
Je kan er voor kiezen om je inschrijvingsgeld in termijnen te betalen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 164 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 1476 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding kapper?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding kapper?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus kapper?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Florence S. (Sluis)

Ik was al langer op zoek naar een versnelde opleiding tot kapper. Ik werk nu van thuis uit als zelfstandig kapster in bijberoep en ontvang per week een tiental klanten. Voor mij is het de ideale bijverdienste en ik kan zelf kiezen wanneer ik werk.

Joanna V.P. (Borgloon)

Super leuk dat je na 6 maanden kan beginnen als kapper! Excellente docente die je van dichtbij opvolgt.

Lara Y. (Roeselare)

Ik was bang of ik wel zou kunnen volgen met mijn twee linkerhanden. Gelukkig kon ik altijd terecht voor vragen bij de docente. Zonder haar ben ik niet zeker of ik er wel geraakt zou zijn. Bedankt!

Silke V.L. (Knesselare)

Ik vond het heel plezant om alle technieken te leren. De docent toont stap voor stap wat je moet doen en achteraf was ik altijd heel trots op het resultaat!

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Kamille

Beauty DIY: kamillethee als highlighter

We hebben allemaal wel een keertje geprobeerd om onze lokken lichter te maken met wat citroensap. Het resultaat? Af en …

Shutterstock 224444353 1

Back to braiding: creatief met vlechten

Een tijdje geleden zijn we massaal op de paradewagen gesprongen voor dé zomerhype: visgraatvlechten! Relaxed en casual voor elke dag, …

Modedagen Shopping1 Visagie Nagelstyling Hairstyling Stage Opleidingen Schoonheidsschool

Gezocht! Stagiaires Visagie voor finale Miss Elegantie in De Panne!

Tijdens de finale van Miss Elegantie op 12 augustus 2017 zoeken wij nog twee stagiaires visagie! De show bestaat uit …

Page 1 of 1312345»10...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool