Cursus Kindergrime

Praktische info

Schrijf je in

cursus kindergrime  opleiding kinderschmink

cursus kindergrime opleiding kindergrimeur maquillage van kinderen

Leer kinderen grimeren in 5 weken

Op kinderfeestjes of activiteiten met kinderanimatie is grime een vaste waarde. Kinderen staan vaak heel verwonderd te kijken naar hoe ze de snoet van een tijger, een piraat of een prinses kunnen krijgen. Ze komen terecht in een andere wereld die hen zeer fel aanspreekt.

Werk je graag met kinderen? Vind je hun fantasiewereld ook zo schitterend? Ben je graag in de weer met make-up en ben je creatief? Wil je als zelfstandige aan de slag en allerlei evenementen voorzien van de nodige kinderanimatie? Dan is deze opleiding écht iets voor jou!

Onze opleiding kindergrime bereidt je perfect voor op het mooie beroep van kindergrimeur. Terwijl je hen omtovert in hun held of hun favoriete dier, zitten ze vaak roerloos toe te kijken om na afloop heel fier hun activiteiten voort te zetten. Er is steeds meer vraag naar mensen die overweg kunnen met kindergrime. Denk aan kinderfeestjes, verkleedpartijen, schoolactiviteiten, podiumactiviteiten, speelpleinwerking enzovoort.

Beroep met toekomst

De opleiding kinderschmink aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als kindergrimeur. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als kindergrimeur of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding kinderschmink verzekerd van werk!

Professionele opleiding kindergrime

Aan kindergrime worden steeds hogere eisen gesteld. Deze leuke en creatieve bezigheid wordt omgevormd tot een beroepssector en uit het vrijwilligerswerk getrokken. Omdat de kindergrimeur op de huid werkt en er dus een grote hygiëne- en allergiefactor meespeelt, komen er ook signalen van de regering en verzekeringen om het beroep uit de vrije sector te halen en aan banden te leggen. Daardoor stijgt ook de vraag naar goed onderbouwde opleidingen zoals deze erkende cursus kindergrime!

De juiste schminkmaterialen, gereedschappen en technieken zijn onmisbaar om snel, effectief en mooi te kunnen werken. Hoe je de gezichtvormen het beste gebruikt, welke kleuren bij elkaar passen en hoe karakters zijn opgebouwd, kom je te weten tijdens de opleiding grime voor kinderen. Ook hoe je met klanten, kinderen en hun ouders omgaat, komt uitgebreid aan bod!

Voor wie is deze opleiding kindergrime bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding kinderschmink is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma kindergrimeur binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding kinderschmink wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Kindergrime 05/11/2017 Gent 14u00 – 17u00
Kindergrime 03/01/2018 Gent 14u00 – 17u00
Kindergrime 03/02/2018 Antwerpen 10u00 – 13u00
Kindergrime 19/02/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Kindergrime 10/03/2018 Hasselt 10u00 – 13u00
Kindergrime 14/04/2018 Gent 10u00 – 13u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques kinderschmink

Materiaal tijdens de les

Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!

Voor de opleiding Kindergrime werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige kindergrimeur die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot kindergrime kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus kindergrime is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma kindergrime

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Bekijk hier een filmpje over deze cursus

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding heb je extra eigen materiaal nodig tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 29 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 261 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding kindergrime?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding kindergrime?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus kindergrime?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van het leertraject Allround Grime?

allround grime

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Cindy O.D.B. (Bornem)

Super toffe ervaring! Ik heb me echt goed geamuseerd met gans het team!

Claudine D.W. (Knokke-Heist)

Bij de feestjes van de kinderen kan ik nu uitpakken met een leuke extra. Een pluim voor de docente die echt zeer goed is in haar vak.

Fleur Z. (Ronse)

Buiten de effectieve techniek en het creatieve werd er ook genoeg aandacht besteed aan de hygiene door de lesgever. Als kleuterjuf vind ik dat wel heel belangrijk.

Kimberley T. (Antwerpen)

Ik vind het heerlijk om buurtfeesten te organiseren of verjaardagsfeestjes op te fleuren. Werken als freelance grimeur is een fantastisch leuk beroep, dat nog opbrengt ook!

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Maak je huid lenteklaar

Beauty-tips voor een stralende lente

Tijdens de koude wintermaanden krijgt je lichaam het hard te verduren. Met de lente in het vooruitzicht kan je lichaam …

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Wimperextensions

Natuurlijk verleiden met one-by-one wimperextentions

One-by-one wimperextensions is een zeer populaire methode om de wimpers te verlengen en je volume een boost te geven. Hierbij …

Page 1 of 3212345»102030...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool