Cursus Kleur en Stijl voor Mannen

Deze opleiding is momenteel niet meer beschikbaar. Neem gauw een kijkje tussen onze opleidingen Fashion & Styling.

Praktische info

Schrijf je in

cursus kleur en stijl voor mannen  opleiding kleur en stijl voor mannen

cursus kleur en stijl voor mannen opleiding kleur en stijlconsulent voor mannen consulting voor mannen outfits

Erkende cursus Kleur- en Stijlconsulent voor Mannen

Werk je in een kledingzaak voor mannen en merk je hoe er soms om jouw advies wordt gevraagd? Wil je jouw klanten behoeden voor modeblunders? Of wil je jouw echtgenoot, broer, vader of jezelf beter leren kleden? Dan is deze cursus precies wat je zoekt! Met deze opleiding zal je goed gemotiveerde adviezen kunnen geven. Je leert om een mooie stijl te vinden die past bij de wensen en behoeften van je klant. Je kan na deze opleiding als professioneel kleur- en stijlconsulent(e) voor mannen aan de slag.

De manier waarop we ons profileren, is heel belangrijk geworden. Een eerste oordeel kan heel bepalend zijn. Ook een goed evenwicht tussen alle kenmerken van je klant, en daarop de stijl afstemmen, is cruciaal. Deze opleiding leert je hoe hieraan te beginnen.

Beroep met toekomst

Mannen hechten steeds meer belang aan de manier waarop ze overkomen. In het zakelijk leven is het belangrijk dat ze vertrouwen uitstralen. Een pak met een das is in bepaalde sectoren nog belangrijk, maar er zijn steeds meer alternatieven. Ook de persoonlijkheid speelt een rol. Als consulent kan je een grote bijdrage leveren aan de juiste stijl.

Tijdens deze opleiding leer je niet enkel de belangrijke technieken, maar je leert ook erg klantgericht werken. Zo kan je goed inspelen op de stijgende vraag naar professioneel advies. Dankzij de groeiende markt ben je van werk verzekerd. Je kan aan de slag als zelfstandige consulent en als werknemer. Ook voor verkopers is deze opleiding een meerwaarde die voor een betere verkoop zal zorgen.

Professionele opleiding kleur en stijl voor mannen

Kleding illustreert en onderstreept de persoonlijkheid van de man. Daarom is het voor hem belangrijk steeds die kleding te dragen die het meest geschikt voor hem is en tevens aangepast is aan de situatie. We leren je hoe je de juiste kleur kan bepalen. Dat hangt af van het huidtype, van de kleur van het haar, van het seizoenstype enzovoort. Om dit te bepalen, zijn er professionele technieken.

Hoe komt het dat je klant er plotseling veel slanker en fitter uitziet? Dat komt omdat jij weet welke types van kledingstukken, stoffen en snit voor jou of je klant het meest geschikt zijn. Iedereen heeft immers lichaamskenmerken die men positief of negatief vindt. Het is de kunst om te weten hoe je de positieve punten van je klant meer laat opvallen en de negatieve punten laat wegvallen.

Voor wie is deze opleiding kleur en stijl voor mannen bedoeld?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die in zijn beroep met kleur en stijl te maken krijgt, zoals bijvoorbeeld schoonheidsspecialistes, uitstralingscoaches, verkopers in een kledingzaak of parfumerie, kappers,…

Deze opleiding vraagt voorkennis van de cursus basis kleurenconsulent. Je kan tijdens de kantooruren steeds oefenen op eigen modellen. Je maakt dan gratis gebruik van het didactisch materiaal (kleurendoeken) van de school.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding kleur en stijl voor mannen wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen met verschillende personen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques kleur en stijl voor mannen

Materiaal tijdens de les

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Voor de opleiding kleur en stijl voor mannen werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige kleur- en stijlconsulent voor mannen die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot kleur en stijl voor mannen kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus kleur en stijl voor mannen is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma kleur en stijl voor mannen

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Neem even een kijkje binnen in De Schoonheidsschool

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 220.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Deze aankoop is niet verplicht.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 22 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 198 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding kleur en stijl voor mannen?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding kleur en stijl voor mannen?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus kleur en stijl voor mannen?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Rosita W. (Turnhout)

Ik volgde enkele jaren geleden de basiscursus kleur en stijl. Ik startte in bijberoep en heb er na twee intensieve jaren een mooie bijverdienste van kunnen maken. Ik volg nu deze cursus om ook de echtgenoten van mijn klanten te kunnen adviseren. Ik merk trouwens dat er vanuit die hoek meer en meer vraag is.

Simonne V.G. (Brakel)

Ik heb er echte vrienden aan overgehouden. Ik had me geen betere groep kunnen voorstellen.

Mireille V.D.S. (Kontich)

Vrouwen kledingadvies geven gaat vanzelf, maar voor mannen vond ik dit minder vanzelfsprekend. Je krijgt tijdens de lessen de juiste tips van de docente en uit het cursusboek.

Brenda D.V. (Ruiselede)

Elke les was weer een plezier om te volgen omdat de docent met een enorm enthousiasme voor de klas stond. Als verkoopster heb ik hier heel veel aan gehad.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Business Women

Ensemble naar een mooiere toekomst!

Ben jij momenteel werkloos, heb je een uitkering of zit je in een loopbaantraject? Ben je op zoek naar werk …

Shutterstock 224444353 1

Back to braiding: creatief met vlechten

Een tijdje geleden zijn we massaal op de paradewagen gesprongen voor dé zomerhype: visgraatvlechten! Relaxed en casual voor elke dag, …

Page 1 of 2912345»1020...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool