Cursus Kleurenconsulent

Praktische info

Schrijf je in

cursus kleurenconsulent  opleiding basis kleur

Erkende opleiding Kleurenconsulent

Kleuren zijn essentieel voor onze uitstraling. Ze bepalen hoe we ons voelen en hoe we overkomen bij anderen. In onze huidige maatschappij is een eerste indruk bepalend. Kleuren spelen hierin een grote rol. De vraag naar professioneel kleurenadvies stijgt.

Zijn kleur en stijl jouw passie? Is de juiste uitstraling belangrijk voor jou? Wil je professioneel kleurenadvies geven? Dan is deze creatieve en boeiende cursus zeker iets voor jou! Kleur en stijl zijn méér en méér een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Mensen willen hun persoonlijkheid uitstralen en jij kan hen daarbij helpen!

Beroep met toekomst

De opleiding basis kleur aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als kleurenconsulent. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Er ligt dus grote markt vol met interessante carrièremogelijkheden en toekomstperspectieven voor je open! Je kan je eigen onderneming opstarten, succesvolle workshops organiseren of freelance kleurenadvies geven.

Professionele opleiding kleurenconsulent

Kleuren hebben een grote invloed op ons leven. Ze bepalen mee hoe we ons voelen en wat we uitstralen naar anderen toe. Als consulent leer je welke kleuren perfect bij een bepaalde stijl en persoonlijkheid passen. Met deze professionele opleiding leer voor je jezelf en anderen de juiste kleuren te kiezen. Zo kan je je klanten bijstaan met professioneel en persoonlijk advies.

Voor wie is deze opleiding kleurenconsulent bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding basis kleur is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma kleurenconsulent binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding basis kleur wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Kleurenconsulent (Basis) 19/04/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Kleurenconsulent (Basis) 02/05/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Kleurenconsulent (Basis) 06/05/2018 Gent 10u00 – 13u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques basis kleur

Materiaal tijdens de les

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Voor de opleiding Kleurenconsulent werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige kleurenconsulent die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot kleurenconsulent kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus kleurenconsulent is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma kleurenconsulent

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 240.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 24 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 216 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding kleurenconsulent?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding kleurenconsulent?
Welk materiaal heb je nodig voor de opleiding kleurenconsulent?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van het studietraject Allround Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent?

allround kleur

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Katty X. (Leuven)

Een tijdje geleden kreeg ik van een kleurenconsulente kleur en stijl advies. Bleek dat ik veel beter zou staan met andere kleuren dan wat ik meestal draag. Ik volg nu deze cursus om me nog verder te verdiepen in deze materie.

Wendy D.N. (Brasschaat)

Leuk, gezellig, goed gelachen, leuk lokaal, super aangename docente,...

Renée V.H. (Rumst)

Er is elke keer een prettige sfeer in de leslokalen en de docent is elke keer even enthousiast. Ik kijk er naar uit om binnenkort te starten met een nieuwe cursus!

Sabrina V.D.E. (Kortemark)

Fijne lessen met leuke klasgenoten! Super begeleiding van de docent, alles werd goed uitgelegd door haar en in het cursusboek.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Business Women

Ensemble naar een mooiere toekomst!

Ben jij momenteel werkloos, heb je een uitkering of zit je in een loopbaantraject? Ben je op zoek naar werk …

Shutterstock 224444353 1

Back to braiding: creatief met vlechten

Een tijdje geleden zijn we massaal op de paradewagen gesprongen voor dé zomerhype: visgraatvlechten! Relaxed en casual voor elke dag, …

Page 1 of 2912345»1020...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool