Cursus Landschapsfotografie

Praktische info

Schrijf je in

cursus landschapsfotografie fotograaf worden, landschapsfotograaf worden, digitale camera, fototechnieken, natuurfotografie, landschapsfotografie, cursus landschapsfotografie, opleiding landschapsfotografie, landschapsfotografie antwerpen, landschapsfotografie gent, landschapsfotografie hasselt, groepslessen landschapsfotografie, avondonderwijs landschapsfotografie, landschapsfotografie volwassenenonderwijs opleiding natuurfotografie

cursus landschapsfotografie opleiding landschapsfotograaf fotografie

Word landschapsfotograaf in 5 weken

Als fotograaf wordt je geïnspireerd door de omgeving rondom je. Wat je ook fotografeert, alles is een spel van licht, vormen en kleur. Elk onderwerp eist een andere benadering. Voor landschappen en architectuur is dit niet anders. In deze cursus leer je de specifieke vaardigheden die nodig zijn perfecte landschaps- of architectuurfoto’s te maken. Een overbelichte lucht of een saaie, vlakke foto van een gebouw behoren na deze cursus definitief tot het verleden. Je gaat iedereen kunnen verbazen met je foto’s!

Wil je starten als landschapsfotograaf in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding natuurfotografie! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van landschapsfotograaf snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding natuurfotografie is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als landschapsfotograaf. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als landschapsfotograaf of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding natuurfotografie verzekerd van werk!

Professionele opleiding landschapsfotografie

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als landschapsfotograaf moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van landschapsfotograaf aan.

Je leert om een unieke manier naar de omgeving rond je te kijken. Je leert jouw ervaring overbrengen naar de kijker. Dit alles vraagt natuurlijk oefening. Het is daarom dat je in deze praktijkgerichte opleiding de kans krijgt om te oefenen! Onder begeleiding van een professionele docent trekt je de wereld in om boeiende landschappen en gebouwen te fotograferen. Tijdens de opnames kan je beroep doen op de grote vakkennis van de docent. Nadien leer je nog extra bij van de persoonlijke feedback op jouw foto’s.

Je leert snel om perfect uitgelichte foto’s maken. Het fotograferen van een onderwerp of een persoon vraagt telkens om een andere lichtsituatie. De docent demonstreert verschillende lichtopstellingen die je dan kan toepassen in leuke, uitdagende foto’s. Eerder aangeleerde vaardigheden (standpunten, composities en kadrering) worden toegepast en verfijnd.

Voor wie is deze opleiding landschapsfotografie bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen, maar vooral voor de studenten van de basisopleiding fotografie. De opleiding natuurfotografie is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma landschapsfotograaf binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De docent leert je ook enkele speciale technieken aan waardoor jij uitzonderlijke, speciale foto’s kan maken. Je kijkers zullen niet weten wat te zeggen als ze jouw nachtfoto’s zien. Je leert de techniek van lange sluitertijden perfectioneren en na deze module hebben meervoudige belichtingen ook geen geheimen meer voor je!

De opleiding natuurfotografie wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Landschaps- en Architectuurfotografie 06/11/2017 Gent 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 30/11/2017 Aalst 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 18/01/2018 Turnhout 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 23/03/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 02/04/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 11/04/2018 Gent 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 12/05/2018 Antwerpen 14u00 – 17u00
Landschaps- en Architectuurfotografie 29/05/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Landschaps- en Architectuurfotografie 20/11/2018 Aalst 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques natuurfotografie

Je krijgt les van ervaren docenten

Deze opleiding wordt in samenwerking met De Ondernemersschool gegeven. Je krijgt les van een ervaren zelfstandige landschapsfotograaf die al jarenlang in het vakgebied staat. Al de leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot landschapsfotografie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van fotografie. Deze cursus landschapsfotografie is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma landschapsfotografie

Tijdens de laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Daarnaast maak je doorheen de module een portfolio die je de laatste les afgeeft. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van de opleiding fotografie

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 264.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Om te kunnen deelnemen aan deze groepslessen heb je een spiegelreflexcamera nodig. Deze moet je vanaf de eerste les bij hebben.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 26.4 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 237.6 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding landschapsfotografie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding landschapsfotografie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus landschapsfotografie?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van het leertraject Allround Digitale Fotografie?

landschapsfotografie

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Niels Q. (Lier)

Nadat ik de opleiding basis fotografie had gevolgd, wilde ik mij specialiseren in natuurfotografie. Het was zelfs mogelijk om de lessen te volgen bij dezelfde docent. Dat vond ik heel aangenaam.

Marina C. (St. Niklaas)

Net als bij de modules studiofotografie en portretfotografie is ook dit cursusmateriaal heel duidelijk opgesteld. Tijdens de lessen heb ik veel bijgeleerd van de lessen in het park.

Pauline J. (Diest)

In mijn vrije tijd schrijf ik voor het ledenblad van Natuurvrienden. Het is de bedoeling dat ik ook zelf de foto's trek die bij de artikels komen. Na de cursus landschapsfotografie gevolgd te hebben, is de kwaliteit van de foto's een pak hoger.

Tom D.P. (Eindhoven, Nederland)

De docent maakte voor iedereen in de groep tijd voor persoonlijke begeleiding. Dit was mogelijk omdat het een kleine groep was en de docent dus voor iedereen voldoende tijd kon uittrekken.

Lees ook onze media, management en ondernemersblog

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Eindexamen Allround Visagie Sfeerfoto

Burlesque examenfeest Visagie!

Alle studenten hebben onlangs hun examens afgerond; zo ook de studenten Visagie van de Schoonheidsschool. Met wel één klein verschil: …

Vastleggen In Volledig Scherm 22072014 103234.bmp

Trend gespot: De ‘Squinch’ voor de optimale fotolook!

Heb jij ook zo’n hekel aan die foto’s waarin je getagd wordt op facebook? Op een of andere manier slagen …

Page 1 of 812345»...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool