Cursus Cosmetische Manicure & Pedicure

Praktische info

Schrijf je in

cursus manicure  opleiding handverzorging

cursus manicure opleiding manicurist de verzorging van handen en nagels

Leer de basis van manicure en pedicure in 6 weken

Wil je graag aan de slag in de beautywereld? Wil je meer te weten komen over voet-, hand- en nagelverzorging? Wil graag de handen en voeten van je cliënten verwennen en hun nagels mooier maken? Dan is de basisopleiding cosmetische manicure en pedicure écht iets voor jou. Onze handen zijn vaak grote blikvangers en verdienen daarom alle aandacht met een uitgebreide verzorging. Verzorgde handen geven dan ook meteen een indruk van klasse en stijl. Tijdens de opleiding manicure en pedicure leer je meer over de basisverzorging van handen en voeten, het gebruik van de juiste producten en de verzorging van de nagels. Deze opleiding is zeer praktijkgericht en voor iedereen toegankelijk. Ideaal voor wie zichzelf, familie en vrienden wil verwennen.

Wil je een eerste kennismaking met het beroep van schoonheidsspecialiste? Kies dan nu voor de unieke opleiding cosmetische manicure en pedicure van De Schoonheidsschool!

Beroep met toekomst

De opleiding hand- en voetverzorging aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als schoonheidsspecialiste. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je vrienden en familie verwennen. Wanneer je professioneel aan de slag wil dan is dit dé perfecte kennismaking met het beroep van schoonheidsspecialiste!

Professionele opleiding cosmetische manicure en pedicure

Tijdens deze opleiding cosmetische manicure en pedicure leer je alle technieken die nodig zijn om een klassieke manicure en een basis pedicure uit te voeren. Zo krijg je verzorgde handen en voeten die esthetisch mooi zijn. Je krijgt uitgebreid uitleg over de instrumenten en producten, zodat je goed met alle materialen kan werken en er geen instrumenten zijn die je niet kent. Vervolgens leer je meer over de nagel-, voet en handanalyse. Zo kan je voor elke klant een behandelingsplan opstellen en kan je hen voorzien van een verzorgde manicure en pedicure.

Voor wie is deze opleiding cosmetische manicure en pedicure bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding hand- en voetverzorging is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post naar huis gestuurd. Deze opleiding is je eerste stap in het behalen van je diploma voor schoonheidsspecialiste!Je volgt in totaal 6 lessen van 3 uren.

Persoonlijke coaching

De opleiding hand- en voetverzorging wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Cosmetische Manicure en Pedicure 28/10/2017 Gent 10u00 – 13u00
Cosmetische Manicure en Pedicure 13/01/2018 Antwerpen 10u00 – 13u00
Cosmetische Manicure en Pedicure 18/01/2018 Gent 18u30 – 21u30
Cosmetische Manicure en Pedicure 29/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Cosmetische Manicure en Pedicure 29/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Cosmetische Manicure en Pedicure 31/01/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Cosmetische Manicure en Pedicure 11/02/2018 Gent 10u00 – 13u00
Cosmetische Manicure en Pedicure 11/02/2018 Gent 10u00 – 13u00
Cosmetische Manicure en Pedicure 10/03/2018 Hasselt 10u00 – 13u00
Cosmetische Manicure en Pedicure 10/03/2018 Hasselt 10u00 – 13u00
Cosmetische Manicure en Pedicure 19/03/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Cosmetische Manicure en Pedicure 19/03/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Cosmetische Manicure en Pedicure 26/05/2018 Brussel 10u00 – 13u00
Cosmetische Manicure en Pedicure 21/11/2018 Brugge 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques handverzorging

Materiaal tijdens de les

Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!

Voor de opleiding cosmetische manicure en pedicure werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige schoonheidsspecialiste die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot manicure kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus manicure is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma manicure

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Dan heb je een vestigingsattest schoonheidspecialiste nodig om dit beroep uit te kunnen oefenen. Je hebt ook een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Bekijk hieronder een didactische video van deze opleiding

Hieronder vind je een voorbeeld van een didactisch filmpje dat werd gemaakt door onze hoofddocente Daphne Loveniers. Via deze filmpjes kan je thuis nog beter de praktijk inoefenen die je leert tijdens de lessen. Op onze beveiligde studentenpagina’s vind je er nog veel meer!

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding heb je extra eigen materiaal nodig tijdens de lessen. Dit materiaal is je basisinvestering om te kunnen starten met het beroep. Zonder materiaal kan je niet oefenen tijdens de lessen of thuis. Dit materiaal kan je aankopen op Schoonheidshandel.com

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 26.9 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 242.1 euro.

avondschool handverzorging cursus manicurist opleiding de verzorging van handen en nagels

cursus manicure  opleiding handverzorging

Onze campussen
Start je opleiding in één van volgende locaties:

Schrijf je in

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding cosmetisch manicure en pedicure?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding cosmetisch manicure en pedicure?
Welk materiaal heb je nodig voor de opleiding cosmetisch manicure en pedicure?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

An V.C. (De Pinte)

Nu kan ik elke dag met verzorgde handen de wijde wereld intrekken. Ook mijn man moest er aan geloven!

Cynthia V.M. (Sint-Laureins)

Binnenkort zal ik starten met mijn eigen praktijk en daar wil ik mijn docent voor bedanken. Zij heeft een heel goede opleiding gegeven en ik ben er nu helemaal klaar voor om mijn klanten te verwennen.

Danielle D.M. (Laakdal)

Uitstekende opleiding als aanvulling op de cursus nagelstyliste. Zeer vlotte en boeiende lessen!

Laurette V.D.B. (Breda)

Ik werk al een tijdje als nagelstyliste in bijberoep en volgde deze cursus om mijn technieken nog beter te verfijnen. Ik vind dat je in onze sector je continu moet bijscholen en up-to-date moet blijven.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Maak je huid lenteklaar

Beauty-tips voor een stralende lente

Tijdens de koude wintermaanden krijgt je lichaam het hard te verduren. Met de lente in het vooruitzicht kan je lichaam …

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Cucumbersmoothie

Anticellulitis smoothie: ananas en komkommer!

De zon vraagt dezer dagen om een verfrissend plonsje. Spaar je energie voor het zwembad, en ga met dit moeiteloze …

Page 1 of 4812345»102030...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool