Cursus Medical Taping

Praktische info

Schrijf je in

 cursus medical taping opleiding medical taping, cursus medical taping, leer medical taping, groepscursus, avondschool, volwassenenonderwijs, thuisstudie, school medical taping, start medical taping, hoe medical taping opleiding medical taping

 cursus medical taping opleiding medical taper aanbrengen van medical tape

Leer in 4 weken alle tapingtechnieken kennen

Hecht je veel belang aan gezondheid en beweging en wil je graag mensen helpen? Ben je een lichaamstherapeut en wil je je vaardigheden uitbreiden of wil je gewoon graag mensen bijstaan in het verlichten van hun pijn? Dan is de opleiding Medical taping iets voor jou!

Je werkt met een elastische tape die je aanbrengt op de huid. De tape tilt de huid op, zodat er een onderhuidse ruimte ontstaat waardoor de druk op onder meer bloedvaten en zenuwreceptoren verlicht worden. Zo kunnen lichamelijke klachten voorkomen of genezen worden. In groepslessen leer je werken met vier kleuren tape die elk een eigen functie hebben, en leer je de verschillende manieren waarop de tape kan worden aangebracht.

Medical taping is een effectieve manier om het lichaam te herstellen en lichamelijke problemen te behandelen. Na afloop van de cursus weet jij perfect welke tape je wanneer moet gebruiken en hoe je deze aanbrengt. Zo kan je heel wat mensen verder helpen!

Beroep met toekomst

De opleiding medical taping aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als medical taper. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als medical taper of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding medical taping verzekerd van werk!

Professionele opleiding medical taping

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als medical taper moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van medical taper aan.

Voor wie is deze opleiding medical taping bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding medical taping is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma medical taper binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 4 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding medical taping wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques aanbrengen van medical tape

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige medical taper die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot medical taper kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus medical taping is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma medical taping

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post naar huis gestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts € 300.00. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Er is de mogelijkheid om het materiaal aan te kopen tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van € 30 en je betaalt dan voor deze opleiding slechts € 270.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding medical taping?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding medical taping?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Yoga In The City

Zennnn met de cursussen Kinderyoga en Mindfulness

Wie nog sceptisch is over de werkzaamheden van yoga en mindfulness op lichaam en geest en dit dan ook nog …

Studentindekijker Ellen Leyers

Student in de kijker: Ellen Leysen

3 jaar geleden volgde Ellen Leysen (28) uit Geel de opleiding Schoonheidsspecialiste. Vandaag is zij de troste eigenares van Viva …

Schoonheidsschool Tessenderlo Studentindekijker Lucia Vermeulen 2 E1455794615927

Student in de kijker: Lucia Vermeulen

Lucia Vermeulen is gespecialiseerd voetverzorgster met haar eigen praktijk en nagelstudio. Al 4 jaar lang is ze tevens organisatrice van …

Page 1 of 1612345»10...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool