Cursus Moxatherapie

Praktische info

Schrijf je in

cursus moxatherapie  opleiding moxabehandeling

cursus moxatherapie opleiding moxatherapeut moxatherapie

Wat is moxatherapie?

Bij moxatherapie maakt men gebruik van het bijvoetkruid en moxastaven. Je bereikt een hoge graad van ontspanning waardoor alle problemen wegvloeien. Je krijgt energie in de vorm van warmte die in het lichaam doordringt, wat bovendien ook een heel aangename ervaring is. Het bijvoetkruid wordt gedroogd en fijngestampt. Dit gruis wordt los gebruikt of tot een moxastaaf gerold. Kenmerkend voor dit kruid is de hoge verbrandingstemperatuur waardoor er een diepgaande warmte ontstaat. De moxastaaf verwarmt de huid en acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Qi (levensenergie) te stimuleren. Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft.

Tijdens de behandelingen wordt er begonnen met het moxeren van een aantal basispunten in een welbepaalde volgorde. Zo worden de belangrijkste meridianen geharmoniseerd. Dit verhoogt het effect van de behandeling. Nadien wordt er op de pijnpunten of de punten in functie van de klacht gemoxeerd. Een moxabehandeling duurt zo’n 30 minuten. Eventueel kan dit afgerond worden met een massage.

Leer alles over moxatherapie in 1 dag

Moxatherapie is een oosterse therapie die ook bij ons een opmars kent. Het zorgt voor een diepe ontspanning en laat de energie beter vloeien. Klanten gaan relaxed en herbronnen weer naar buiten na een moxabehandeling.

Ben je geïnteresseerd in wellness? Wil je leren werken met moxa? Zie je een toekomst als moxatherapeut voor je? Kies dan nu voor de unieke opleiding moxabehandeling van De Schoonheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van moxatherapeut snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

In meer en meer wellnesscentra wordt deze professionele techniek toegepast. De Moxa-behandeling kent immers heel wat helende effecten. Zo is ze zeer pijnstillend doordat het lichaam van de klant edorfines aanmaakt. Er zal ook een verbeterde immuniteit optreden ten gevolge van een toename van de rode en witte bloedcellen. Deze behandeling is ideaal bij rugproblemen (ischias, lumbago, spierpijn), nek- en schouderpijn, whiplash, hoofdpijn, migraine, hooikoorts, groeipijnen,… Ook bij zwangere vrouwen met de foetus in stuitligging wordt deze techniek vaak toegepast. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als moxatherapeut of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding moxabehandeling verzekerd van werk!

Professionele opleiding moxatherapie

Tijdens de les maak je kennis met alle technieken die je als moxatherapeut moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van moxatherapeut aan.

Voor wie is deze opleiding moxatherapie bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding moxabehandeling is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma moxatherapeut in 1 dag. Je volgt in totaal 1 les van 7 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding moxabehandeling wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Workshop Moxa Therapie 11/11/2017 Hasselt 10u00 – 17u00
Workshop Moxa Therapie 03/12/2017 Antwerpen 10u00 – 17u00
Workshop Moxa Therapie 17/12/2017 Gent 10u00 – 17u00
Workshop Moxa Therapie 15/04/2018 Hasselt 10u00 – 17u00
Workshop Moxa Therapie 22/04/2018 Gent 10u00 – 17u00
Workshop Moxa Therapie 29/04/2018 Antwerpen 10u00 – 17u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques moxabehandeling

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige moxatherapeut die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot moxatherapie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus moxatherapie is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma moxatherapie

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Neem even een kijkje in De Schoonheidsschool

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 125.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 12.5 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 112.5 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding moxatherapie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding moxatherapie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus moxatherapie?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van het leertraject Gezondheidsconsulent?

gezondheidsconsulent

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Brigitte F. (Dessel)

Zelfs na één dag heb ik blijvende contacten gelegd met de medestudenten. Leuke sfeer!

Lena V.C. (Lede)

Deze dagopleiding was perfect om deze techniek onder de knie te krijgen. Thuis kon ik alles herhalen met behulp van de cursus.

Carmen D.M. (Spiere-Helkijn)

De docente was supergedreven om ervoor te zorgen dat we alles goed onder de knie hadden. Dikke pluim!

Ryan P. (Hasselt)

Ik maakte kennis met de moxatherapie in een wellnesscentrum in Turkije. Zelden ben ik zo onspannen geweest dan na die behandeling. Ik wil deze tharapie ook graag aanbieden aan mijn eigen klanten.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Meditatie

Mindfulness op Maandag

Zie je op tegen de start van een nieuwe werkweek? Heb je misschien een druk weekend achter de rug en …

Cucumbersmoothie

Anticellulitis smoothie: ananas en komkommer!

De zon vraagt dezer dagen om een verfrissend plonsje. Spaar je energie voor het zwembad, en ga met dit moeiteloze …

Yoga In The City

Zennnn met de cursussen Kinderyoga en Mindfulness

Wie nog sceptisch is over de werkzaamheden van yoga en mindfulness op lichaam en geest en dit dan ook nog …

Page 1 of 3112345»102030...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool