Cursus Orthese en Vilttechnieken

Deze opleiding is momenteel niet meer beschikbaar. Bekijk hier het volledige overzicht van onze opleidingen Schoonheidsverzorging.

Praktische info

Schrijf je in

cursus orthese en vilttechnieken  opleiding orthese en viltmethodes

cursus orthese en vilttechnieken opleiding specialist in orthese en vilttechnieken orthese en viltprotheses maken

Leer alles over orthese en vilttechnieken in 1 dag

Meer en meer mensen hebben last van pijnlijke voeten. In deze cursus leer je de problemen van de pijnlijke drukplekken verantwoord en professioneel op te lossen. Je leert preventief werken en je leert hoe je mogelijke probleemgebieden van de voeten kan beschermen met orthese en vilttechnieken. Je leert de verschillende problemen herkennen en verwijst eventueel door naar andere medische disciplines.Een orthese is een hulpmiddel dat dient om functieverlies van spieren of gewrichten te compenseren. Ze wordt gedragen in een schoen. Een orthese kan ook preventief worden aangebracht, bijvoorbeeld ter stimulering van verminderde functies van het bewegingsapparaat. De cursus geeft je een uitgebreide kennis van deze techniek.

Wil je je kennis uitbreiden met orthese en vilttechnieken? Ben je pedicurist en wil je je klanten een extra service aanbieden? Kies dan nu voor de unieke opleiding orthese en viltmethodes van De Schoonheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle vak van specialist in orthese en vilttechnieken snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding orthese en viltmethodes aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als specialist in orthese en vilttechnieken. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als specialist in orthese en vilttechnieken of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding orthese en viltmethodes verzekerd van werk!

Professionele opleiding orthese en vilttechnieken

Als voetverzorger weet je het beste hoe belangrijk onze voeten zijn. Door allerlei oorzaken kunnen er problemen aan de voeten ontstaan. In de praktijk zijn er diverse mogelijkheden om in de pijnlijke drukplaatsen op te lossen of verlichting te kunnen brengen. Tijdens de opleiding orthese en vilttechnieken leer je pijnlijke punten drukvrij leggen d.m.v. vilttechnieken en ortheses.

Tijdens de orthesetechnieken leer je op maat gemaakte siliconen hulpstukjes maken. Deze ontlasten de diverse drukplekken, voornamelijk aan en tussen de tenen. Bovendien kan je hiermee afwijkingen van de teenstand verhelpen. Daarnaast leer je nog andere anti-druktechnieken. Je leert nog met andere materialen werken die kunnen worden toegepast om pijnlijke plekken drukvrij te leggen, bijvoorbeeld vilt.

Voor wie is deze opleiding orthese en vilttechnieken bedoeld?

Deze opleiding kan enkel worden gevolgd door mensen met een vooropleiding pedicure. Onze leslokalen zijn gelegen in Antwerpen en zijn zeer modern uitgerust. Bij ons geven enkel ervaren gespecialiseerde voetverzorgers en schoonheidsspecialistes les die reeds jarenlang hun eigen zelfstandige praktijk hebben.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding orthese en viltmethodes wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques orthese en viltmethodes

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige specialist in orthese en vilttechnieken die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot orthese en vilttechnieken kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus orthese en vilttechnieken is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma orthese en vilttechnieken

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Maak kennis met De Schoonheidsschool

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 140.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 14 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 126 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding orthese en vilttechnieken?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding orthese en vilttechnieken?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus orthese en vilttechnieken?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Anja M. (Drogenbos)

Dankzij deze opleiding kan ik zowel cosmetische als medische pedicure uitoefenen.

Dorien G. (Liedekerke)

Correcte opleiding die voldeed aan mijn verwachtingen. Duidelijke cursus en professionele docent.

Erika A. (Tervuren)

Deze cursus had ik nooit op mijn eentje kunnen afwerken. Ik ben echt blij dat de docente zo'n rustige persoon was bij wie ik altijd raad kon vragen.

Amy D.B. (Rotterdam)

Ongeveer negentig procent van mijn klanten kan ik helpen met de technieken die ik heb geleerd tijdens de opleiding cosmetische pedicure. Voor de overige tien procent volg ik nu de opleiding orthese en vilttechnieken.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Maak je huid lenteklaar

Beauty-tips voor een stralende lente

Tijdens de koude wintermaanden krijgt je lichaam het hard te verduren. Met de lente in het vooruitzicht kan je lichaam …

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Wimperextensions

Natuurlijk verleiden met one-by-one wimperextentions

One-by-one wimperextensions is een zeer populaire methode om de wimpers te verlengen en je volume een boost te geven. Hierbij …

Page 1 of 3012345»102030...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool