Cursus Parfumconsulent

Praktische info

Schrijf je in

cursus parfumconsulent  opleiding uitbater parfumeriezaak

cursus parfumconsulent opleiding parfumconsulent geurconsultatie

Leer alles over parfum op 1 dag

Parfum koop je niet elke dag. Veel klanten aarzelen over de juiste keuze. In deze opleiding maken we je vertrouwd met de sector en geven we tal van tips om je klanten op weg te helpen. Een uitbater van een parfumeriewinkel heeft een uitgebreide kennis van alles wat te maken heeft met cosmetica, parfums, huid en make-up. Hij/zij brengt het juiste advies uit door vakkennis.

Ben je sociaal en klantvriendelijk? Hou je van beauty en lekkere geurtjes? Droom je er al enige tijd van om te werken in de parfumwereld? Dan is de cursus parfumconsulent de juiste keuze! In 1 dag tijd leer je alles over parfums.

Beroep met toekomst

Parfums geven je uitstraling en benadrukken je persoonlijkheid. Met hun heerlijke geuren en mooie flacons zijn parfums bovendien een prachtig geschenk. Er is een overvloed aan keuze! Maar net dat maakt het moeilijk om te kiezen. Hoe kies je een geschikt parfum? Eentje dat lekker geurt maar ook je persoonlijkheid onderstreept? Professioneel advies van een parfumconsulent is vaak welkom! Er ligt dus een grote markt vol met interessante carrièremogelijkheden en toekomstperspectieven voor je open!

De opleiding parfumconsulent aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als parfumconsulent. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als parfumconsulent of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer in de beauty- en fashionwereld aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding verzekerd van werk!

Professionele opleiding parfumconsulent

De cursus is zeer praktijkgericht. Je ontwikkelt je geurzin en je leert de verschillende geurnuances herkennen en omschrijven. Je leert ook parfums te matchen met het kleur- en stijltype van je klant.

Je komt te weten hoe je het best een parfum laat uittesten door je klant. Na het volgen van de cursus zal je ook je klanten kunnen adviseren in hoe ze het best hun parfum dragen en bewaren. Je leert hoe je omgaat met je klanten en hoe je aan hun wensen tegemoet komt.

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een carrière als parfumconsulent bekijken we in de lessen ook de commerciële kant van de parfumindustrie. Parfum is een luxeproduct en is dus big business. Er gaat dan ook een ganse marketingmachine achter schuil. Je komt meer te weten over de 7 P’s van marketing in de parfumerie: product, prijs, plaats, promotie, presentatie, personeel, en persoonlijke aandacht.

Voor wie is deze opleiding parfumconsulent bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding uitbater parfumeriezaak is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma parfumconsulent binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 1 les van 7 uren. Bovendien is deze cursus zeer nuttig voor bijvoorbeeld kleurenconsulenten, stijlcoaches en visagisten die hun klanten een extra service willen aanbieden.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding uitbater parfumeriezaak wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Parfumconsulent 09/06/2018 Antwerpen 10u00 – 17u00
Parfumconsulent 01/07/2018 Gent 10u00 – 17u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques uitbater parfumeriezaak

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige parfumconsulent die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot parfumconsulent kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus parfumconsulent is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma parfumconsulent

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Neem eens een kijkje in De Schoonheidsschool

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 150.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 15 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 135 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding parfumconsulent?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding parfumconsulent?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus parfumconsulent?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Liesbeth V.D.E. (Halle)

Perfecte aanvulling om mijn klanten in de parfumerie te kunnen adviseren.

Lynn V.H. (Meeuwen-Gruitrode)

Een openbaring om zoveel bij te leren over geuren. De docent gaf heel gedreven les en dat enthousiasme werkt aanstekelijk.

Janne X. (Wetteren)

Een jaartje geleden had ik nooit gedacht dat ik nu al in de fase zou zitten van het openen van mijn eigen zaak. Deze cursus en vooral de lesgeefster hebben mijn leven positief doorheen geschud.

Lieselotte R. (Maastricht)

Ik droom er al jaren van om te werken in een parfumerie, maar ik had totaal geen kennis of achtergrond. Via deze opleiding kon ik onmiddellijk stage doen en ik ben nu halftijds ingeschreven in de parfumeriezaak.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Maak je huid lenteklaar

Beauty-tips voor een stralende lente

Tijdens de koude wintermaanden krijgt je lichaam het hard te verduren. Met de lente in het vooruitzicht kan je lichaam …

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Cucumbersmoothie

Anticellulitis smoothie: ananas en komkommer!

De zon vraagt dezer dagen om een verfrissend plonsje. Spaar je energie voor het zwembad, en ga met dit moeiteloze …

Page 1 of 4212345»102030...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool