Cursus Patroonontwerp

Praktische info

Schrijf je in

cursus patroonontwerp patroonontwerper, patroonontwerp, patroontekenen, patroon, basispatroon, jurken, jassen, rokken en blouses, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs opleiding patroontekenen

cursus patroonontwerp opleiding patroonontwerper kledingontwerp

Word patroonontwerper in 8 weken

Wil je leren patroon tekenen? Wil je starten als patroonontwerper in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding patroontekenen van De Schoonheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van patroonontwerper snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding patroontekenen aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als patroonontwerper. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als patroonontwerper of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding patroontekenen verzekerd van werk!

Professionele opleiding patroonontwerp

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als patroonontwerper moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van patroonontwerper aan.

Voor wie is deze opleiding patroonontwerp bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding patroontekenen is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma patroonontwerper binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 8 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding patroontekenen wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

wereld record makeup schoonheidsschool

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige patroonontwerper die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot patroonontwerp kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus patroonontwerp is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma patroonontwerp

De laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 378.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Na je inschrijving ontvang je de materialenlijst die je moet meenemen om aan de lessen te kunnen deelnemen.

Opleidingscheques of KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de opleidingscheques (nee) of de Kmo-portefeuille (ja). De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 37.8 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 340.2 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding patroonontwerp?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding patroonontwerp?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus patroonontwerp?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Business Women

Ensemble naar een mooiere toekomst!

Ben jij momenteel werkloos, heb je een uitkering of zit je in een loopbaantraject? Ben je op zoek naar werk …

Shutterstock 224444353 1

Back to braiding: creatief met vlechten

Een tijdje geleden zijn we massaal op de paradewagen gesprongen voor dé zomerhype: visgraatvlechten! Relaxed en casual voor elke dag, …

Page 1 of 2912345»1020...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool