Opleiding Pedicure

Praktische info

Schrijf je in

cursus pedicure  opleiding voetverzorging

cursus pedicure opleiding pedicurist voeten verzorgen

Leer een professionele pedicure aan in 10 weken

Wil je graag aan de slag als gespecialiseerd voetverzorger? Wil je graag meer weten over voetverzorging? En wil je leren hoe je op een professionele manier voeten mooier maakt? Dan is de professionele opleiding tot gespecialiseerd voetverzorger zeker iets voor jou! De praktijkgerichte lessenreeks duurt tien weken en is voor iedereen toegankelijk.

Beroep met toekomst

De opleiding voetverzorging aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als pedicurist. In deze gespecialiseerde opleiding tot pedicure leer je op praktijkgerichte manier de hygiënisch verantwoorde basisverzorging van de voeten. Op korte tijd leer je voeten te behandelen en je klanten eventueel door te verwijzen naar gespecialiseerde artsen of podologen. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als pedicurist of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding voetverzorging verzekerd van werk!

Professionele opleiding pedicure

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als pedicurist moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak. Naast de praktijk, is er ook een meer theoretisch onderdeel waar je alles leert over de anatomie van de voet, nagelaandoeningen en technische voetverzorging. Je leert hoe je je klanten met een heerlijke voetmassage verwent en hen van pijnlijke voeten verlost. Je kan thuis via de studentenpagina filmpjes van alle behandelingen nog eens rustig overlopen.

Voor wie is deze opleiding pedicure bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die gezonde voeten wil verwennen en mooier maken. Je leert op een professionele manier de teennagels verzorgen. Ook leer je een aantal heerlijke voetbehandelingen. De pedicure is aan De Schoonheidsschool uitgebreid met een deel medisch pedicure: het verzorgen van zieke voeten. Het verwijderen van eeltpitten en het verzorgen van likdoorns komt dus ook aan bod tijdens de lessen. Daarnaast kan je als vervolgopleiding wel twee specialisatiecursussen in medisch pedicure volgen namelijk “orthese en vilttechnieken” en “nagel- en huidaandoeningen”.

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen en is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma pedicurist binnen één schooljaar. Je volgt in totaal tien lessen van drie uur.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De lessen worden steeds gegeven in kleine groepjes. Zo kunnen onze docenten je steeds individueel begeleiden. Tijdens de eerste lessen oefen je op je medestudenten. Zo maak je ook mee hoe een sessie verloopt vanuit het standpunt van de klant. Na verloop van tijd werk je op modellen, zodat je voldoende praktijkervaring kan opdoen om na de opleiding meteen aan de slag te gaan.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Pedicure 18/10/2017 Antwerpen 09u00 – 12u00
Pedicure 13/11/2017 Gent 18u30 – 21u30
Pedicure 13/01/2018 Gent 14u00 – 17u00
Pedicure 15/01/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Pedicure 01/03/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Pedicure 05/03/2018 Gent 09u00 – 12u00
Pedicure 06/03/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Pedicure 06/03/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Pedicure 20/03/2018 Brussel 18u30 – 21u30
Pedicure 14/04/2018 Hasselt 14u00 – 17u00
Pedicure 18/04/2018 Antwerpen 09u00 – 12u00
Pedicure 18/04/2018 Antwerpen 09u00 – 12u00
Pedicure 22/04/2018 Antwerpen 10u00 – 13u00
Pedicure 22/04/2018 Antwerpen 10u00 – 13u00
Pedicure 25/04/2018 Gent 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques voetverzorging

Materiaal tijdens de les

Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!

Voor de opleiding Pedicure werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Je krijgt les van ervaren docenten

Professionele raad krijg je van onze ervaren docenten met jarenlange ervaring. Zij bouwden allemaal al een schitterende carrière als zelfstandige voetverzorgers of schoonheidsspecialistes uit. Zij zullen je met plezier de kneepjes van het vak leren en zorgen ervoor dat je met een topopleiding zorgeloos kan starten aan je carrière!

Erkend en beschermd beroep

Het beroep van zelfstandig pedicure is in België beschermd. Dit wil zeggen dat je een officieel diploma, goedgekeurd door de Federale Overheidsdienst Middenstand en Economie, nodig hebt om dit beroep te mogen uitoefenen samen met het diploma bedrijfsbeheer. De Schoonheidsschool biedt jou de ideale oplossing. Wij zorgen ervoor dat je op een professionele en snelle manier je officiële diploma in handen krijgt.

Vestigingsattest

Aangezien het beroep van pedicure een beschermd beroep is leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding
Oud-student Lucia Vermeulen

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 540.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding heb je extra eigen materiaal nodig tijdens de lessen. Dit materiaal is je basisinvestering om te kunnen starten met het beroep. Zonder materiaal kan je niet oefenen tijdens de lessen of thuis. Dit materiaal kan je aankopen op Schoonheidshandel.com

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 54 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 486 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding pedicure?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding pedicure?
Welk materiaal heb je nodig voor de opleiding pedicure?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Nele N. (Duffel)

Ontzettende verrijking om zo met zelfstandigen in contact te komen. Ik heb niet enkel mijn kennis verrijkt in de pedicure sector maar ook om mijn eigen zaak te kunnen oprichten.

Elena B. (Tessenderlo)

Tijdens het examen besefte ik pas dat ik best veel bijgeleerd had op zo'n korte periode. Toch heb ik nooit het gevoel gehad dat ik teveel informatie kreeg op één les van de docent.

Rosette H. (Lier)

De docent kon goed uitleggen hoe het moest en gaf veel aanwijzingen in de les. Ook in de cursus stond alles duidelijk om de theorie en praktijk te combineren.

Irene D.C. (De Panne)

Ik werk als bejaardenverzorgster en er is veel vraag naar iemand die de voeten verzorgt van onze bewoners. De directie ging akkoord dat ik als bijberoeper aan de slag kan. Ik koos voor de opleiding van De Schoonheidsschool omwille van de goede naam.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Maak je huid lenteklaar

Beauty-tips voor een stralende lente

Tijdens de koude wintermaanden krijgt je lichaam het hard te verduren. Met de lente in het vooruitzicht kan je lichaam …

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Cucumbersmoothie

Anticellulitis smoothie: ananas en komkommer!

De zon vraagt dezer dagen om een verfrissend plonsje. Spaar je energie voor het zwembad, en ga met dit moeiteloze …

Page 1 of 4812345»102030...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool