Cursus Portretfotografie

Praktische info

Schrijf je in

cursus portretfotografie fotograaf worden, portretfotograaf, digitale fotografie, digitale camera, fototechniek, portretfotografie, cursus portretfotografie, opleiding portretfotografie, portretfotografie antwerpen, portretfotografie gent, portretfotografie hasselt, groepslessen portretfotografie, avondonderwijs portretfotografie, portretfotografie volwassenenonderwijs opleiding fotografie

cursus portretfotografie opleiding portretfotograaf fotografie

Leer sprekende portretten maken in 5 weken

Een expressie op het gezicht overheerst de foto. Soms is het een momentopname. Maar vaak is de foto het resultaat van een zorgvuldige visie en voorbereiding van de fotograaf. Je hebt nagedacht over de opbouw van het beeld. Ook de compositie, de kadrering en de sfeer zijn niet toevallig tot stand gekomen. Met jouw portretfoto vertel jij een boeiend verhaal aan de kijker. In deze praktijkgerichte cursus krijg je alle tools aangeleverd om dit waar te maken. Je leert stap voor stap een uniek en integrerend portret maken!

Wil je starten als portretfotograaf in hoofd- of bijberoep? Wil je je vakgebied uitbreiden? Kies dan nu voor de unieke opleiding fotografie! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van portretfotograaf snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding fotografie is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als portretfotograaf. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als portretfotograaf of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding fotografie verzekerd van werk!

Professionele opleiding portretfotografie

De cursus start met een korte inleiding in de portretfotografie. Op een praktijkgerichte manier leer je de verschillende soorten portretten kennen. Al snel leert de docent jou de technieken aan die je nodig hebt om een goede portretfoto te maken. Welk standpunt moet je kiezen? Wat is de beste compositie voor jouw verhaal? Dit en nog veel meer leer in je boeiende praktijkoefeningen. Samen met de docent verlaat je snel het klaslokaal en trekt de wijde wereld in op zoek naar boeiende onderwerpen, beelden en mensen. Je leert als een professionele fotograaf kijken. De perfecte foto zit vaak in een klein en onverwacht hoekje!

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als portretfotograaf moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van portretfotograaf aan.

Voor wie is deze opleiding portretfotografie bedoeld?

Deze cursus maakt deel uit van de allround cursus fotografie, maar is ook afzonderlijk te volgen als je de basiscursus fotografie gevolgd hebt! De opleiding fotografie is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma portretfotograaf binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding fotografie wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt.

Tijdens de oefeningen krijg je de kans om op jouw tempo de nieuwe technieken in te oefenen. Je leert werken in verschillende lichtsituaties en maakt zelf gebruik van studiolicht op locatie! De docent staat altijd klaar voor vragen en geeft steeds professionele feedback en tips! Op elke foto krijg je daar en boven persoonlijke feedback. Zo maak je razendsnel vorderingen en voor je het weet maak je geweldige portretten!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Portretfotografie 12/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Portretfotografie 15/01/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Portretfotografie 31/01/2018 Gent 18u30 – 21u30
Portretfotografie 19/02/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Portretfotografie 03/03/2018 Antwerpen 14u00 – 17u00
Portretfotografie 04/09/2018 Aalst 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques fotografie

Je krijgt les van ervaren docenten

Deze opleiding wordt in samenwerking met De Ondernemersschool gegeven. Je krijgt les van een ervaren zelfstandige portretfotograaf die al jarenlang in het vakgebied staat. Al de leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot portretfotografie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van fotografie. Deze cursus portretfotografie is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma portretfotografie

Tijdens de laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Daarnaast maak je doorheen de module een portfolio die je de laatste les afgeeft. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 264.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Om te kunnen deelnemen aan deze groepslessen heb je een spiegelreflexcamera nodig. Deze moet je vanaf de eerste les bij hebben.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 26.4 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 237.6 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding portretfotografie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding portretfotografie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus portretfotografie?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van het leertraject Allround Digitale Fotografie?

portretfotografie

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Sander D.G. (Zonhoven)

Het cursusboek van portretfotografie is overzichtelijk opgebouwd. De cursus staat vol met handige tips die iedereen direct kan toepassen bij het fotograferen. Een interessante opleiding voor al wie zich in het portretteren wil verdiepen.

Guido E. (Tremelo)

Onze docent is duidelijk een topfotograaf met tonnen ervaring. Als je hem bezig hoort over zijn vak, wil je zelf zo snel mogelijk je fotocamera vastpakken en er aan beginnen.

Liesje V. (St. Amandsberg)

Deze module heb ik gevolgd nadat ik eerder de basis digitale fotografiecursus had gedaan. Het was een aangename verrassing om te zien dat de helft van onze oude cursus zich ook had ingeschreven voor deze cursus. De sfeer zat dus onmiddellijk goed.

Femke D. (Terneuzen, Nederland)

Ik werk als journaliste. Het gebeurt vaak dat ik zelf de foto's moet maken bij een artikel. Meestal gaat het dan om interviews die ik ga afnemen. Om betere foto's te kunnen nemen, heb ik deze boeiende cursus gevolgd.

Lees ook onze media, management en ondernemersblog

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Eindexamen Allround Visagie Sfeerfoto

Burlesque examenfeest Visagie!

Alle studenten hebben onlangs hun examens afgerond; zo ook de studenten Visagie van de Schoonheidsschool. Met wel één klein verschil: …

Vastleggen In Volledig Scherm 22072014 103234.bmp

Trend gespot: De ‘Squinch’ voor de optimale fotolook!

Heb jij ook zo’n hekel aan die foto’s waarin je getagd wordt op facebook? Op een of andere manier slagen …

Page 1 of 812345»...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool