Cursus Reportagefotografie

Praktische info

Schrijf je in

cursus reportagefotografie fotograaf worden, reportagefotograaf, digitale fotografie, digitale camera, fototechniek, reportagefotografie, cursus reportagefotografie, opleiding reportagefotografie, reportagefotografie antwerpen, reportagefotografie gent, reportagefotografie hasselt, groepslessen reportagefotografie, avondonderwijs reportagefotografie, reportagefotografie volwassenenonderwijs opleiding fotografie

cursus reportagefotografie opleiding reportagefotograaf fotografie

Word reportagefotograaf in 5 weken

Welke onderwerp of welke gebeurtenis je ook kiest, het is nooit eenvoudig om samenhangende foto’s te maken en deze te bundelen tot één mooi geheel. In deze cursus leer je onder begeleiding van een ervaren docent alle vaardigheden aan om dit wel te kunnen!

Je bent vertrouwd met de verschillende technieken om goede foto’s te maken, maar je wilt meer? Je wil een verhaal vertellen aan de hand van een reeks goede foto’s? Je wil leren hoe je dit op een boeiende en samenhangende manier kan doen? Dan ben je met de opleiding fotoreportage aan het juiste adres!

Bovendien leer je ook om je eigen professionele portfolio op te stellen zodat je een indrukwekkende verzameling hebt van jouw eigen werk om te presenteren aan je toekomstige klanten.

Beroep met toekomst

De opleiding fotografie is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als reportagefotograaf. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als reportagefotograaf of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding fotografie verzekerd van werk!

Professionele opleiding reportagefotografie

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als reportagefotograaf moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van reportagefotograaf aan.

Een fotoreportage vraagt technische, esthetische en praktische vaardigheden van de fotograaf. Je oefent ze in deze uitdagende cursus allemaal in! Je leert welk materiaal je wanneer moet kiezen. Je komt te weten welk objectief en welke flits je het best gebruikt. De docent geeft je ook verschillende werkwijzen mee zodat je later in elke situatie een goede reportage kunt maken. Je wordt bekend met begrippen als observatie, acclimatiseren en de meerdere opnames techniek.

Voor wie is deze opleiding reportagefotografie bedoeld?

Het is een uitdagende cursus voor een gepassioneerde fotograaf! Alle technieken worden gecombineerd en verder verfijnt! Hobbyist of beroeps, iedereen in deze cursus vormt zich om tot een vakkundige en veelzijdige fotograaf! Storende elementen in beeld? Hoe kan je die wegwerken? Dit en nog veel meer oefen je in tijdens de vele praktijkoefeningen!

Samen met de docent trek je de straat op om reportages te maken! Je kijkt samen hoe je het beschikbare licht optimaal kunt gebruiken en welke kadrering je moet kiezen. De deskundige en persoonlijke feedback tijdens de opnames en op de gemaakte foto’s zorgen dat je op heel korte tijd heel erg veel leert!

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding fotografie is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma reportagefotograaf binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding fotografie wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Reportagefotografie 19/10/2017 Aalst 18u30 – 21u30
Reportagefotografie 30/11/2017 Turnhout 18u30 – 21u30
Reportagefotografie 16/02/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Reportagefotografie 26/02/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Reportagefotografie 06/03/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Reportagefotografie 07/03/2018 Gent 18u30 – 21u30
Reportagefotografie 07/04/2018 Antwerpen 14u00 – 17u00
Reportagefotografie 16/04/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Reportagefotografie 09/10/2018 Aalst 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques fotografie

Je krijgt les van ervaren docenten

Deze opleiding wordt in samenwerking met De Ondernemersschool gegeven. Je krijgt les van een ervaren zelfstandige reportagefotograaf die al jarenlang in het vakgebied staat. Al de leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot reportagefotografie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van fotografie. Deze cursus reportagefotografie is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma reportagefotografie

Tijdens de laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Daarnaast maak je doorheen de module een portfolio die je de laatste les afgeeft. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 264.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Om te kunnen deelnemen aan deze groepslessen heb je een spiegelreflexcamera nodig. Deze moet je vanaf de eerste les bij hebben.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 26.4 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 237.6 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding reportagefotografie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding reportagefotografie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus reportagefotografie?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

reportagefotografie

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Lore M. (Merelbeke)

De lessen bestaan vooral uit praktijkgerichte oefeningen waarbij je foto's maakt. Dat maakt het ook zo'n interessante cursus. Niet enkel de theorie maar vooral actief oefenen.

Frank S. (Hulst, Nederland)

De lessenreeks in Antwerpen die ik gevolgd heb, was heel leuk. De groep paste goed samen en dat bevorderde de onderlinge samenwerking. Ik heb heb veel bijgeleerd van de docent en mijn medecursisten.

Quinten V.R. (Schilde)

Voordat ik begon met de cursus reportagefotografie, heb ik de basiscursus gevolgd. Daarin werd al snel duidelijk dat ik reportagefotografie het interessantste vond. De eerstvolgende module heb ik mij dan ook voor ingeschreven.

Marie T. (Tielt)

Twee jaar geleden ben ik als zelfstandig grafisch ontwerper gestart. Ik doe veel opdrachten voor bedrijven. Nu kan ik zelf de foto's maken voor de websites en brochures die ik voor hen maak.

Lees ook onze media, management en ondernemersblog

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Eindexamen Allround Visagie Sfeerfoto

Burlesque examenfeest Visagie!

Alle studenten hebben onlangs hun examens afgerond; zo ook de studenten Visagie van de Schoonheidsschool. Met wel één klein verschil: …

Vastleggen In Volledig Scherm 22072014 103234.bmp

Trend gespot: De ‘Squinch’ voor de optimale fotolook!

Heb jij ook zo’n hekel aan die foto’s waarin je getagd wordt op facebook? Op een of andere manier slagen …

Page 1 of 812345»...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool