Opleiding Sekscounselor

Praktische info

Schrijf je in

cursus sekscounselor relatietherapeut, cursus relatietherapeut, opleiding relatietherapeut, relatietherapeut antwerpen, relatietherapeut gent, relatietherapeut hasselt, groepslessen relatietherapeut, avondonderwijs relatietherapeut, relatietherapeut volwassenenonderwijs, sekscounselor, cursus sekscounselor, opleiding sekscounselor, sekscounselor antwerpen, sekscounselor gent, sekscounselor hasselt, groepslessen sekscounselor, avondonderwijs sekscounselor, sekscounselor volwassenenonderwijs opleiding relatietherapeut

cursus sekscounselor opleiding sekscounselor relatiebegeleiding

Word sekscounselor in 5 weken

Je helpt graag mensen en je bent discreet? Je hebt interesse voor al wat te maken heeft met relaties en seksualiteit? Dan is het beroep van relatietherapeut iets voor jou! Schrijf je snel in en ontdek hoe je vragen omtrent intimiteit en relaties beantwoordt en welke oplossingen je kan aanreiken.

We worden allemaal geconfronteerd met relationele en seksuele problemen. Toch blijven het gevoelige onderwerpen. Heel wat mensen spreken er niet over en vinden bijgevolg niet altijd een oplossing voor hun probleem. Als relatietherapeut bied je een luisterend oor en zorg je voor een open dialoog met je klanten. Enkele eenvoudige tips zijn soms al voldoende, andere keren zal je moeten doorverwijzen naar een arts.

Wanneer verwijs je iemand door? Wat is een gezonde relatie? Welke problemen komen vaak voor en hoe kan je deze verhelpen? In de opleiding Relatietherapeut verwerf je de nodige vaardigheden om professioneel aan de slag te kunnen gaan. We besteden ook voldoende aandacht aan communicatie, respect en discretie. Hoe creëer je een open en vertrouwelijke sfeer? Hoe communiceer je het best met je klanten? Hoe help je partners met elkaar communiceren? Aan het einde van de cursus ben jij een volwaardig relatietherapeut en weet je als geen ander hoe je zulke problemen moet aanpakken.

Beroep met toekomst

De opleiding relatietherapeut is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als sekscounselor. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als sekscounselor of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding relatietherapeut verzekerd van werk!

Professionele opleiding sekscounselor

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als sekscounselor moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van sekscounselor aan.

Een sekscounselor / relatiebegeleider helpt mensen over hun problemen te praten en hiervoor ook een passende oplossing te vinden. Hij/zij staat anderen bij in het verbeteren van hun seksuele relatie. De cursus intimiteitsconsulent is uitermate geschikt voor iedereen die op één of andere manier in contact komt met vragen over seks, intimiteit, gevoelens en relaties. Tijdens de praktijkgerichte cursus zal je via verschillende cases het vak onder de knie krijgen. Je leert de verschillende gesprekstechnieken en je leert een professionele relatie opbouwen met de klanten.

Voor wie is deze opleiding sekscounselor bedoeld?

De cursus sekscounseling is uitermate geschikt voor iedereen die op één of andere manier in contact komt met vragen over relaties, gevoelens en intimiteit. Deze cursus kan ook een waardevol instrument zijn voor zelfstandige coaches/consulenten, hulpverleners, leerkrachten, verpleegkundigen, sociaal- en maatschappelijk assistenten. Een persoonlijke docent zal jou begeleiden en antwoorden op je vragen.

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding relatietherapeut is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma sekscounselor binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding relatietherapeut wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Sekscounselor 27/11/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Sekscounselor 11/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques relatietherapeut

Je krijgt les van ervaren docenten

Deze opleiding wordt in samenwerking met De Ondernemersschool gegeven. Je krijgt les van een ervaren zelfstandige sekscounselor die al jarenlang in het vakgebied staat. Al de leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot sekscounselor kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van relatiebegeleiding. Deze cursus sekscounselor is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma sekscounselor

Tijdens de laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Daarnaast maak je doorheen de module een portfolio dat je de laatste les afgeeft. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Maak kennis met De Schoonheidsschool

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 236.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 23.6 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 212.4 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding sekscounselor?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding sekscounselor?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus sekscounselor?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Isabelle B. (Breda, Nederland)

Verschillende bevriende koppels hebben onlangs relatieproblemen gehad. De meeste kwamen daar met mij over praten. Omdat ze allemaal zeggen dat ik 'er voor geboren ben', volg ik nu deze cursus om daarna als zelfstandig relatietherapeut te beginnen.

Esther V.K. (Ninove)

In de cursus komen veel herkenbare situaties aan bod. Het is interessant om te leren hoe je je moet opstellen bij zulke gebeurtenissen. Net omdat het herkenbare cases zijn, kan je er onmiddellijk mee aan de slag.

Laurent T. (Lummen)

Elke relatie kan af en toe een duwtje in de rug gebruiken. Daarom wil ik na het volgen van deze opleiding workshops preventieve relatietherapie te geven. Ik wil tips gaan geven die koppels proactief kunnen toepassen.

Annemie D.L. (De Haan)

De medecursisten en de docent waren tijdens de lessen heel openhartig. Die concrete ervaringen gebruikte de docent om de theorie te verduidelijken. Daardoor werd de theorie meteen gelinkt aan echte gevoelens.

Lees ook onze media, management en ondernemersblog

Meditatie

Mindfulness op Maandag

Zie je op tegen de start van een nieuwe werkweek? Heb je misschien een druk weekend achter de rug en …

Shutterstock 312605798

Maak van organiseren je talent én job

Al jaren vormen de thema’s organisatie, time-management en motivatie een leidraad voor talrijke self-help handboeken en programma’s. Net zoals de …

Yoga In The City

Zennnn met de cursussen Kinderyoga en Mindfulness

Wie nog sceptisch is over de werkzaamheden van yoga en mindfulness op lichaam en geest en dit dan ook nog …

Page 1 of 1012345»...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool