Opleiding Sportvoeding

Praktische info

Schrijf je in

cursus sportvoeding sportvoedingsconsulent opleiding sport eetwaren

cursus sportvoeding opleiding consulent in sportvoeding consultatie voor een evenwichtige voeding voor sporters

Geef professioneel voedingsadvies aan sporters in 5 weken

Sporters verbruiken op een korte tijd veel calorieën. Ze moeten dus voldoende reserves hebben. Wie bijvoorbeeld lange afstanden loopt, moet de dagen ervoor echt wel extra aandacht besteden aan zijn voeding. Zelf zijn sporters niet altijd op de hoogte van gezonde voeding en essentiële voedingsstoffen. Als sportvoedingsconsulent kan je sporters professioneel advies geven en begeleiden tijdens hun sportcarrière.

Spreekt de sportwereld je aan? Erken je het belang van een gezonde voeding? Wil je sporters aangepast advies geven? Kies dan nu voor de unieke opleiding sportvoeding van De Schoonheidsschool! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van sportvoedingsconsulent snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding sport eetwaren aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als consulent in sportvoeding. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als consulent in sportvoeding of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding sport eetwaren verzekerd van werk!

Professionele opleiding sportvoeding

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als consulent in sportvoeding moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van consulent in sportvoeding aan.

In deze lessenreeks zal je eerst en vooral leren wat essentiële voedingsstoffen zijn voor sporters. Aangezien iedereen anders is, zal je kennis opdoen over de verschillende sporttakken en hun specifieke behoeftes. Tal van andere boeiende onderwerpen zullen aangekaart worden zodat jij op het einde van de rit op maat gemaakte voedingsschema’s kan maken.

Voor wie is deze opleiding sportvoeding bedoeld?

Deze opleiding is er voor iedereen die vaak sport, die in een sportclub werkt, die sporters begeleidt, die sportevenementen organiseert enzovoort. Sporten zijn ook verschillend, het voedingspatroon kan dus anders zijn.

Iedereen weet dat je hard moet trainen om goede sportprestaties te kunnen leveren. Wat vaak vergeten wordt, is dat het goed presteren ook berust op een tweede pijler, namelijk voeding. In deze cursus zal worden ingegaan op het belang van een goede voeding bij sportprestaties. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding sport eetwaren wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Sportvoeding 18/12/2017 Hasselt 18u30 – 21u30
Sportvoeding 09/01/2018 Gent 18u30 – 21u30
Sportvoeding 22/01/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Sportvoeding 22/02/2018 Gent 18u30 – 21u30
Sportvoeding 03/03/2018 Antwerpen 14u00 – 17u00
Sportvoeding 03/04/2018 Gent 18u30 – 21u30
Sportvoeding 03/04/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Sportvoeding 24/05/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Sportvoeding 14/06/2018 Gent 18u30 – 21u30
Sportvoeding 03/09/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Sportvoeding 04/09/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Sportvoeding 05/09/2018 Aalst 18u30 – 21u30
Sportvoeding 24/09/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Sportvoeding 08/10/2018 Gent 18u30 – 21u30
Sportvoeding 08/10/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Sportvoeding 10/10/2018 Mechelen 18u30 – 21u30
Sportvoeding 11/10/2018 Turnhout 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques sport eetwaren

Je krijgt les van ervaren docenten

De schoonheidsschool heeft een ervaren sportdiëtist in huis gehaald die je wegwijs zal maken in een ingewikkelde, maar tegelijkertijd heel boeiende materie. Al de vragen waar je misschien al een tijdje mee zit, zullen beantwoord worden. Met deze opleiding tot sportvoeding kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van gespecialiseerde voedseldeskundigen. Deze cursus sportvoeding is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma sportvoeding

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Neem even een kijkje binnen in De Schoonheidsschool

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 215.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 21.5 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 193.5 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding sportvoeding?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding sportvoeding?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus sportvoeding?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van het studietraject Allround Voedingsdeskundige?

sportvoeding

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Rosalie J. (Kortrijk)

In mijn afslankingspraktijk is er veel vraag van sporters naar voedingsadvies om hun prestaties te verbeteren. Ik koos voor deze school omdat ik er ook de cursus afslankingsconsulente had gevolgd en tevreden was van hun docenten.

Kenny V. (Maarkedal)

Als afslankingsconsulent kwamen ook steeds meer sporters bij me te rade voor een voedingsschema. Nu kan ik hen professioneel advies geven.

Deborah P. (Waarschoot)

Ik vond het spannend om te zien of ik na al die jaren nog goed zou kunnen studeren en bijleren. Ik moet eerlijk bekennen, het vanbuiten leren is zeker niet meer zo vlot als vroeger. Gelukkig heeft de docent een geweldige job geleverd, en ik was geslaagd.

Jolien V.O. (Gistel)

Ik kijk er enorm naar uit om hier mijn beroep van te maken. Super toffe opleiding met veel toekomstmogelijkheden.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Cucumbersmoothie

Anticellulitis smoothie: ananas en komkommer!

De zon vraagt dezer dagen om een verfrissend plonsje. Spaar je energie voor het zwembad, en ga met dit moeiteloze …

Yoga In The City

Zennnn met de cursussen Kinderyoga en Mindfulness

Wie nog sceptisch is over de werkzaamheden van yoga en mindfulness op lichaam en geest en dit dan ook nog …

Docente Schoonheidszorgen Leslie Teysen

Docente in de kijker: Leslie Teysen

Leslie Teysen, 39 en mama van 4 zoontjes, is een bruisende jongedame die je op De Schoonheidsschool met plezier alles …

Page 1 of 1612345»10...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool