Opleiding Sportwetenschappen

Praktische info
  • Duur: 6 modules
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 1210.00 euro
  • In schijven betaalbaar
  • Opleidingscheques:
  • KMO-portefeuille: Nee

Schrijf je in

cursus sportverzorger  opleiding sportwetenschappen

cursus sportverzorger opleiding sportverzorger sportverzorging

Leer alles over sportverzorging

Men zegt dat sporten gezond is, maar evengoed geldt het oude spreekwoord overdaad schaadt. Een sportverzorger speelt hierin een belangrijke rol. Hij is de persoon die erop toeziet dat de sporter(s) op een veilig en verantwoorde manier bezig is (zijn). Hij/zij stelt curatieve en preventieve oefeningen op om sportblessures te vermijden.

Spreekt de sportwereld je aan? Wil je sporters bijstaan met professioneel advies? Wil je starten als sportverzorger in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding sportwetenschappen van De Schoonheidsschool!

Beroep met toekomst

De opleiding sportwetenschappen aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als sportverzorger. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als sportverzorger of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding sportwetenschappen verzekerd van werk!

Professionele opleiding sportverzorger

De schoonheidsschool werkt samen met een ervaren sportverzorger die je wegwijs zal maken in de kunst van het begeleiden van sporters. Je zal een traject doorlopen waarbij gebruikt zal gemaakt worden van een nieuw leerconcept nl. blended learning. Dit is een combinatie van afstands- en contactonderwijs waarbij je de ruimte krijgt om dingen zelfstandig in te studeren en achteraf klassikaal te bespreken. Je zal de modules sportvoeding, sportmassage en wellnessmarketing doorlopen. Daarnaast zal je van thuis uit de thuisstudie sportcoach, personal coach en sportmanager volgen.

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als sportverzorger moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van sportverzorger aan.

Voor wie is deze opleiding sportverzorger bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding sportwetenschappen is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma sportverzorger binnen één schooljaar.

In deze praktijkgerichte lessenreeks zal je eerst en vooral leren hoe het menselijk lichaam in mekaar zit. Andere boeiende onderwerpen zoals sportfysiologie, preventie en taping zullen uitvoerig besproken worden. Zo zal je op het einde van de cursus alle knowhow in huis hebben om het te maken in de sportwereld.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding sportwetenschappen wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Deze opleiding bestaat uit 6 modules

Bekijk hieronder de inhoud en startdata van deze modules!

Wellnessmarketing
Sportmassage
Sportvoeding
Sportmanagement (thuisstudie)
Personal Coach (thuisstudie)
Sportcoach (thuisstudie)

GMEESTM-actiebutton2

opleidingscheques sportwetenschappen

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Voor de opleiding sportverzorger, module sportmassage, werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige sportverzorger die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot sportverzorger kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus sportverzorger is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma sportverzorger

De opleiding sportverzorger bestaat uit een aantal modules die je apart dient te volgen. Aan het einde van elke module leg je een examen af op de school. Wanneer je voor alle deelmodules bent geslaagd kan je op eenvoudig vertoon van alle diploma’s en getuigschriften het overkoepelende diploma bekomen. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Maak kennis met De Schoonheidsschool

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 1210.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor enkele modules heb je extra eigen materiaal nodig tijdens de lessen. Dit materiaal is je basisinvestering om te kunnen starten met het beroep. Zonder materiaal kan je niet oefenen tijdens de lessen of thuis. Het professioneel materiaal kan je bestellen via een onafhankelijke groothandel. Zij leveren de beste producten tegen de laagste prijs. De volledige lijst van deze praktijkbenodigdheden vind je terug op hun website.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 121 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 1089 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding sportverzorger?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding sportverzorger?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus sportverzorger?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Sophie D.G. (Katwijk)

Hartelijk dank voor de perfecte opvolging en de goede begeleiding van deze opleiding.

Jonathan U. (Lummen)

Zeer compleet cursuspakket waarmee ik meteen aan de slag kan! De combinatie van lessen volgen en thuis studeren was voor mij ideaal.

Noor O. (Vosselaar)

Iedereen was het erover eens dat de les gegeven is door iemand met veel ervaring. Dat merkte je aan alles. Superveel voorbeelden hebben we gekregen.

Seppe I. (Brugge)

Sporten is mijn grootste passie en ik hoop er ooit mijn beroep van te kunnen maken. Er is veel vraag naar mensen die degelijk zijn opgeleid en weten waar ze mee bezig zijn, vandaar dat ik koos voor deze cursus.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Yoga In The City

Zennnn met de cursussen Kinderyoga en Mindfulness

Wie nog sceptisch is over de werkzaamheden van yoga en mindfulness op lichaam en geest en dit dan ook nog …

Shutterstock 110181626

Gloednieuwe Allround cursus Voedingsconsulent!

Voel je je geroepen om mensen meer bewust te maken van hun voeding? Wist je dat je voeding niet alleen …

Ski1

Onze ultieme wintersport checklist

Hoor jij de lokroep van de bergen al? Heb jij je kamer in de chalet al vastgelegd? Vertrek je binnenkort …

Page 1 of 612345»...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool