Cursus Stijlconsulent

Deze cursus werd hervormd tot de gloednieuwe en praktijkgerichte opleiding Fashion Stylist. Klik hier voor alle info!

Praktische info

Schrijf je in

cursus stijlconsulent  opleiding basis stijl

cursus stijlconsulent opleiding stijlconsulent mensen styling tips geven

Leer alles over stijl in 5 weken

Stijl is enorm belangrijk in onze huidige maatschappij. De eerste indruk die mensen van je krijgen, wordt voor een groot deel bepaald door je uiterlijk. Een stijl die bij je figuur en je persoonlijkheid past, zorgt voor een stralend uiterlijk en zelfvertrouwen! Je maakt een schitterende indruk als je je goed voelt in je kleren. Een stijlconsulent weet exact welk kleurtype iemand is en welke kledingstukken, stoffen en snit het meest geschikt zijn. Door het professionele advies komen de klanten steeds blij en verzorgd voor de dag.

Wil je een goede indruk maken en je vol zelfvertrouwen voelen? Of wil je met je fashionkennis anderen adviseren? Zou je graag de uitstraling van je klanten een boost geven? Dan is deze basiscursus stijlconsulent iets voor jou!

Beroep met toekomst

In onze samenleving is het belangrijk dat je er elke dag stralend uitziet, zowel in je privéleven als in de werksfeer. Mensen doen daarom steeds vaker beroep op een professionele stijlconsulent die hen helpt bij het kiezen van flatterende kleding. Met deze professionele opleiding leer voor je jezelf en anderen de juiste kleding en accessoires te kiezen. Er ligt dus een grote markt vol met interessante carrièremogelijkheden en toekomstperspectieven voor je open! Je kan je eigen onderneming opstarten, succesvolle workshops organiseren of freelance stijladvies geven.

Professionele opleiding stijlconsulent

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als stijlconsulent moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van stijlconsulent aan.

De cursus leert je hoe je met de juiste stijlkeuze personen kan laten stralen. Je brengt op basis van de gelaats- en lichaamsvormen de natuurlijke nuances van je klant in kaart tijdens een stijlanalyse. Je komt alles te weten over de verschillende gelaatsvormen en hoe je deze het best tot zijn recht laat komen. Na het volgen van deze cursus zal je perfect in staat zijn om mensen te adviseren in hun kapsel-, juwelen-en brillenkeuze.

Tijdens de basisopleiding stijlconsulent leer je ook figuurtypes bepalen. Je komt te weten welke kleding geschikt is voor een bepaald lichaamstype. Zo leer je om met het gepaste advies het beste uit je klant naar boven te halen.

Voor wie is deze opleiding stijlconsulent bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die reeds de cursus basis kleurenconsulent gevolgd heeft. De opleiding basis stijl is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma stijlconsulent binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding basis stijl wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques basis stijl

Materiaal tijdens de les

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Voor de opleiding stijlconsulent werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige stijlconsulent die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot stijlconsulent kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus stijlconsulent is voor iedereen toegankelijk die de cursus kleurenconsulent gevolgd heeft.

Je einddoel is een erkend diploma stijlconsulent

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Bekijk hier een filmpje over deze cursus

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 230.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Deze aankoop is niet verplicht.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 23 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 207 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding stijlconsulent?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding stijlconsulent?
Welk materiaal heb je nodig voor de opleiding stijlconsulent?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van het leertraject Allround Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent?

allround kleur

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Helena D.V. (Glabbeek)

Het was net of ik een opleiding heb gevolgd met allemaal vrienden. Er is een hechte band geschept. We horen elkaar allemaal nog over onze activiteiten die we nu uitoefenen in de mode. Heel leuk!

Esther W. (Maaseik)

Ik werk in een kledingwinkel en ben echt verbaasd van wat ik nog niet wist over styling. Ik ben echt overdonderd van alles wat ik heb geleerd! Nu verkoop ik eens zoveel in de winkel!

Judith Q. (Waasmunster)

Die cursus was veel beter dan ik verwachtte. Eigenlijk heeft dat vooral te maken met de energieke docent die elke keer weer stralend voor de klas stond.

Kristin K. (Oostende)

Ik had reeds de cursus kleur gevolgd en ben nu ingeschreven voor de cursus stijl. Ik wil graag een bijverdienste uitbouwen en vandaar mijn keuze voor deze school.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Business Women

Ensemble naar een mooiere toekomst!

Ben jij momenteel werkloos, heb je een uitkering of zit je in een loopbaantraject? Ben je op zoek naar werk …

Shutterstock 224444353 1

Back to braiding: creatief met vlechten

Een tijdje geleden zijn we massaal op de paradewagen gesprongen voor dé zomerhype: visgraatvlechten! Relaxed en casual voor elke dag, …

Page 1 of 2912345»1020...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool