Opleiding Studio- en Productfotografie

Praktische info

Schrijf je in

cursus studiofotografie fotograaf worden, studiofotograaf, digitale fotografie, digitale camera, fototechniek, studiofotografie, cursus studiofotografie, opleiding studiofotografie, studiofotografie antwerpen, studiofotografie gent, studiofotografie hasselt, groepslessen studiofotografie, avondonderwijs studiofotografie, studiofotografie volwassenenonderwijs opleiding fotografie

cursus studio- en productfotografie opleiding studio- en productfotografie fotografie

Opleiding studio- en productfotografie van 5 weken

Het perfecte licht en een fascinerende compositie wil je als fotograaf in elke foto hebben. Hoe je dit doet, leer je in deze praktijkgerichte en uitdagende cursus studio- en macrofotografie! Je leert op een boeiende manier omgaan met verschillende lichtbronnen en hulpmiddelen in een volledig uitgeruste fotostudio. Je zal merken dat elke lichtbron een andere impact zal hebben op jouw eindresultaat.

Wil je starten als studiofotograaf in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding fotografie! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van studiofotograaf snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

De opleiding fotografie is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als studiofotograaf. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als studiofotograaf of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding fotografie verzekerd van werk!

Het is voor elke fotograaf, beroeps of hobby, een unieke kans om te werken met professioneel materiaal in een professioneel kader en onder begeleiding een professionele docent. Ben je na de cursus gebeten door studio- en productfotografie? De docent geeft jouw tips om thuis een eigen studio te maken voor ieders wens en budget!

Professionele opleiding studio- en productfotografie

Tijdens de lessen maak je kennis met alle technieken die je als studiofotograaf moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak van studiofotograaf aan.

Voor wie is deze opleiding studio- en productfotografie bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding fotografie is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma studiofotograaf binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Met de techniek van de macrofotografie zal je foto’s maken die de kijker doet verwonderen. Het dwingt een fotograaf op zoek te gaan naar goede composities. Het bijzondere spel van lijnen, kleuren, vlakken en licht maken een abstracte boeiende foto! Iedereen kan zijn verbeelding loslaten op jouw interessante foto’s.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding fotografie wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt.

Je zal tijdens fotografie opnames niet altijd beschikken over een volledige studio om je onderwerp goed uit te lichten. Een ideaal hulpmiddel hiervoor is de opzetflits. In module schenkt de docent dan ook de nodige aandacht aan technieken die het mogelijk maken om dit middel zo optimaal mogelijk te gebruiken in elke situatie!

Door de vele oefeningen in deze praktijkgerichte opleiding kom je vaak voor uitdagende situaties te staan. Met jouw creativiteit, jouw kunde en de persoonlijke feedback van de docent ga je met reuzegrote sprongen vooruit.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Studio- en Productfotografie 24/11/2017 Hasselt 18u30 – 21u30
Studio- en Productfotografie 27/11/2017 Aalst 18u30 – 21u30
Studio- en Productfotografie 12/12/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Studio- en Productfotografie 13/12/2017 Gent 18u30 – 21u30
Studio- en Productfotografie 08/01/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Studio- en Productfotografie 27/01/2018 Antwerpen 14u00 – 17u00
Studio- en Productfotografie 11/04/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Studio- en Productfotografie 23/04/2018 Gent 18u30 – 21u30
Studio- en Productfotografie 29/05/2018 Aalst 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques fotografie

Je krijgt les van ervaren docenten

Deze opleiding wordt in samenwerking met De Ondernemersschool gegeven. Je krijgt les van een ervaren zelfstandige studiofotograaf die al jarenlang in het vakgebied staat. Al de leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot studio- en productfotografie kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van fotografie. Deze cursus studio- en productfotografie is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma studio- en productfotografie

Tijdens de laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Daarnaast maak je doorheen de module een portfolio dat je de laatste les afgeeft. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 264.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Om te kunnen deelnemen aan deze groepslessen heb je een spiegelreflexcamera nodig. Deze moet je vanaf de eerste les bij hebben.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 26.4 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 237.6 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding studio- en productfotografie?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding studio- en productfotografie?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus studio- en productfotografie?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van het leertraject Allround Digitale Fotografie?

studio

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Sylvie D.P. (Leopoldsburg)

Fotografie is mijn grote passie. Al jaren trek ik voor mijn plezier foto's. Binnenkort ga ik als assistent bij een fotograaf werken. Om mij voor te bereiden ga ik deze groepslessen volgen.

Eline M. (Opglabbeek)

Ik heb veel geleerd van deze praktijkgerichte lessen. De school was uitgerust met professionele materialen waardoor we ons echte fotografen waanden. Na de cursus zijn we dat eigenlijk ook wel.

Nico V.I. (Kapellen)

Onze docent was heel gedreven. Hij sprak met liefde voor zijn vak. Daardoor heeft hij de hele groep superhard kunnen motiveren. We waren dan ook allemaal met glans geslaagd voor het examen.

Vic T. (Valkenburg, Nederland)

Bij de eerste les kregen we een handige, praktijkgerichte cursus. Daarin werden afwisselend theorie en oefeningen aangeboden. Regelmatig bekijk ik de cursus nog eens om nog wat tips op te doen.

Lees ook onze media, management en ondernemersblog

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Eindexamen Allround Visagie Sfeerfoto

Burlesque examenfeest Visagie!

Alle studenten hebben onlangs hun examens afgerond; zo ook de studenten Visagie van de Schoonheidsschool. Met wel één klein verschil: …

Vastleggen In Volledig Scherm 22072014 103234.bmp

Trend gespot: De ‘Squinch’ voor de optimale fotolook!

Heb jij ook zo’n hekel aan die foto’s waarin je getagd wordt op facebook? Op een of andere manier slagen …

Page 1 of 812345»...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool