Cursus Vlechttechnieken

Praktische info

Schrijf je in

cursus vlechttechnieken  opleiding vlechttechnieken

cursus vlechttechnieken opleiding basis hairstyler haar stylen

Leer de basis van vlechten in 5 weken

Haar vlechten is door de eeuwen heen altijd populair geweest en de tijdloze techniek heeft altijd de aandacht getrokken bij velen. De trend van een vlecht in je haar is een tijdje minder geweest, maar de laatste jaren is ze volledig terug van weggeweest. Hoog tijd dus om de cursus Vlechttechnieken te volgen aan De Schoonheidsschool!

Er is veel vraag naar goede hairstylistes. Deze opleiding maakt je vertrouwd met verschillende soorten vlechttechnieken, waaronder de watervalvlecht, visgraatvlecht,… Belangrijk is ook dat je goed aanvoelt wat de klanten precies voor ogen hebben. Het beroep van hairstylist is heel uiteenlopend. Je gaat om met klanten die steeds weer hetzelfde kapsel verwachten, die iets bijzonders willen voor een feestje of gewoon graag geregeld veranderen van look. Met vlechten kan je eindeloos variëren en steeds weer origineel voor de dag komen!

Toekomstmogelijkheden

De opleiding vlechttechnieken aan De Schoonheidsschool is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor leuke opdrachten binnen de mode-industrie. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken.

Professionele opleiding vlechttechnieken

Tijdens de lessen maak je kennis met alle vlechttechnieken die je als basis hairstylist moet beheersen. Je start eerst met de basisvaardigheden. Op een praktijkgerichte manier leer je stap voor stap het vak alle kneepjes van het vlechten.

Voor wie is deze opleiding vlechttechnieken bedoeld?

Tijdens deze Vlechttechnieken leer je met eenvoudige trucs prachtige kapsels te creëren. Je leert met simpele middelen en technieken sprookjesachtige en hypermoderne kapsels te stylen. Met jouw creaties fleur je zo elke bruiloft, filmset of modeshow op. Je maakt je vrienden en jezelf prachtig op voor een leuk avondje uit!

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding vlechttechnieken is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma vlechttechnieken binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 5 lessen van 3 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De hairstyling-docenten van onze school bouwden allemaal al een schitterende carrière als zelfstandige uit en deden ervaring op in de media- of modewereld. We overdrijven niet als we zeggen dat onze lesgevers tot de topkappers van België behoren. Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk praktijkervaring kan opdoen, wordt er tijdens de lessen met modellen gewerkt die je zelf meebrengt. Als je niet tijdig een model kan vinden, kan je ook steeds op oefenhoofden werken. Op deze manier kan de lestijd maximaal gebruikt worden. Daarnaast bieden wij jou ook de mogelijkheid om deel te nemen aan evenementen in de media.

De opleiding vlechttechnieken wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Vlechttechnieken 09/01/2018 Gent 18u30 – 21u30
Vlechttechnieken 16/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Vlechttechnieken 01/03/2018 Antwerpen 09u00 – 12u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques vlechttechnieken

Materiaal tijdens de les

Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag!

Voor de opleiding Vlechttechnieken werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige kapper die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot vlechttechnieken kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus vlechttechnieken is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma vlechttechnieken

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 210.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding heb je extra eigen materiaal nodig tijdens de lessen. Dit materiaal is je basisinvestering om te kunnen starten met het beroep. Zonder materiaal kan je niet oefenen tijdens de lessen of thuis. Dit materiaal kan je aankopen op Schoonheidshandel.com

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 21 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 189 euro.

avondschool vlechttechnieken cursus basis hairstyler opleiding haar stylen

cursus vlechttechnieken  opleiding vlechttechnieken

Onze campussen
Start je opleiding in één van volgende locaties:

Schrijf je in

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding vlechttechnieken?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding vlechttechnieken?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus vlechttechnieken?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Denise V.O. (Beveren)

Een leerrijke ervaring waar ik veel vrienden aan heb overgehouden.

Thérèse J. (Kortrijk)

Als personal shopper had ik nood aan een versnelde opleiding opsteekkapsels. Mijn klanten willen er immers na een make-over perfect uitzien. Doordat ik nu niet meer met een kapper hoef samen te werken is mijn activiteit nog winstgevender.

Manon P. (Pittem)

Deze cursus wilde ik al veel langer volgen. De docente heeft ons enorm goed begeleid tijdens de lessen. Bedankt voor alle super tips!

Lieve V. (Kalmthout)

Een verplichte opleiding voor iedere vrouw! Dankzij de praktische tips uit de les heb ik nooit meer een bad hair day.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Kamille

Beauty DIY: kamillethee als highlighter

We hebben allemaal wel een keertje geprobeerd om onze lokken lichter te maken met wat citroensap. Het resultaat? Af en …

Shutterstock 224444353 1

Back to braiding: creatief met vlechten

Een tijdje geleden zijn we massaal op de paradewagen gesprongen voor dé zomerhype: visgraatvlechten! Relaxed en casual voor elke dag, …

Modedagen Shopping1 Visagie Nagelstyling Hairstyling Stage Opleidingen Schoonheidsschool

Gezocht! Stagiaires Visagie voor finale Miss Elegantie in De Panne!

Tijdens de finale van Miss Elegantie op 12 augustus 2017 zoeken wij nog twee stagiaires visagie! De show bestaat uit …

Page 1 of 1312345»10...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool