Nieuws

Cornelle

Docente in de kijker: Cornelle Sterk

Velen denken dat De Schoonheidsschool vooral belang hecht aan het uiterlijk. Niets is echter minder waar. Innerlijke schoonheid is de basis van alles. Mooi vanbuiten én vanbinnen. Wanneer je je goed voelt, straal je dat ook uit… Onze docente Cornelle Sterk heeft hieraan haar leven gewijd. Al jarenlang leidt zij onze cursisten op tot therapeuten die mensen ondersteunen wanneer zij voor uitdagingen staan in het leven.

Heb je altijd al voeling gehad met de mens als wezen?

“Al van kleins af aan kon ik mensen goed inschatten. Ik merkte zaken op, maar toen was ik nog te jong om er een goede uitleg aan te geven. Mijn ouders konden mijn uitlatingen over hun kenniskring niet echt appreciëren, dus dan liet ik het maar gewoon.”

“Mijn hele familie heeft een achtergrond in de neurologie, dus ben ik dit ook gaan studeren. Al snel merkte ik dat dit helemaal niets voor mij was. Ik ben toen een hele andere weg opgegaan. In de jaren tachtig heb ik veel modellenwerk gedaan. Ik was onder andere een van de gezichten van L’Oréal. Toen ik kanker moest bestrijden en de burn-out die erop volgde, begon ik steeds meer te beseffen dat ik mijn talenten moest gaan inzetten en iets met mensen gaan doen op een holistische manier. Daarom besloot ik om psychologie te studeren en aansluitend neuro-linguïstic programming als specialisatie, een methodiek die ik aanwend wanneer ik mensen coach.”

groepsles

Waarom doen mensen de dingen die ze doen, volgens jou?

“De meesten zijn niet wie ze echt zijn, maar een resultaat van een opleiding en opvoeding die anderen voor hen het beste vonden. Ze denken zoals hun omgeving denkt. Dit is aangeleerd gedrag: wanneer ze iets doen, laten ze iets zien wat ze denken dat ze moeten doen. Maar anderen weten toch niet hoe jij je leven moet leiden? Toch houden mensen zich vaak bezig met de emoties van een ander en daar worden ze ziek van. Vaak beseft men dat er iets moet veranderen en gaat men op zoek naar zichzelf, om dan terug in een oude rol te vervallen.”

Hoe ondersteun je hen dan? Wat zijn jouw specialiteiten?

“Ik deel kennis op ieders niveau. Het maakt niet uit wat je achtergrond is, ieder heeft recht op een leerproces en ieder op zijn eigen manier. Door goede communicatie creëer je dit. Ik begeleid mensen en zet hen in hun kracht. Ik communiceer sensorisch-specifiek waardoor ze zelf aan de slag willen gaan. Ik geef ze inzicht in het gedrag dat ze nu vertonen.”

praktijk

Op energetisch niveau kan je ook heel wat doen. Alles – van mens tot mineraal – heeft een trilling en is met elkaar verbonden. We gaan deze energie gebruiken om op een natuurlijke manier blokkades te verwijderen. Dit kan je bereiken met voetreflexologie en chakratherapie. Je moet wel beseffen dat een juiste vorm van communicatie de sleutel blijft. Breng de begeleiding aan op een manier die de persoon begrijpt, zodat deze kennis wel degelijk blijft hangen. Als dit niet goed zit, is de therapie slechts een tijdelijke oplossing.”

Waarom zou je de energetische opleidingen van De Schoonheidsschool aanraden?

“Deze cursussen zijn perfect, omdat je dan volledig je eigen talent gaat herontdekken. Het uitvoeren van de vele praktijkoefeningen zorgt dan ook voor de integratie van je talent. Iedereen is uniek, maar velen weten dat niet. Deze opleidingen maken dat je opnieuw kan kiezen in je leven en kan gaan doen wat je werkelijk wil doen.”

Heb je een oefening die we dagelijks kunnen uitvoeren om meer bewust in het leven te staan?

“Ga voor de spiegel staan, kijk jezelf in de ogen en zeg: “Vandaag gaan wij het allemaal samen doen”. Op deze manier sta je helemaal niet alleen, maar ben je ‘al-een’. Veel mensen voelen zich eenzaam en alleen tegenwoordig, maar je bent niet alleen. Je hebt je eigen unieke zelf en je mag er zijn. Dat is je geboorterecht. Leef! Doe! Het maakt niet uit wat een ander ook zegt. Geniet van elke dag alsof het je laatste zou zijn.”

Het leven is een feest. Je hoeft alleen zelf de slingers op te hangen. Wil je ook leren hoe je mensen energetisch kan ondersteunen en begeleiden tijdens bepalende periodes in hun leven? Schrijf je dan in voor de opleiding Energetisch consulent aan De Schoonheidsschool!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!