Nieuws

Julie Ducatteeuw E1442828254393

Docente in de kijker: Julie Ducatteeuw

Het succes van het De Schoonheidsschool is voor een groot deel de verdienste van ons fantastisch docentenkorps. Zij vormen een echte inspiratiebron voor onze studenten en staan elke dag met de glimlach klaar om hen te begeleiden tijdens hun opleiding. Ook Julie Ducatteeuw maakt deel uit van dit team. Als docente Schoonheidszorgen heeft zij al heel wat studenten geholpen om hun diploma te behalen. Wij laten je graag even met haar kennis maken.

Hoe is je carrière begonnen?

“In juni 2010 studeerde ik met glans af als schoonheidsspecialiste. Kort daarna besloot ik een eigen zaak in bijberoep op te richten. Op 1 april 2011 werd mijn instituut ‘Esthetiek Embelisse’ geopend en kreeg ik mijn eerste klanten over de vloer. Door hard te werken liet ik mijn droom stap voor stap werkelijkheid worden. Ondertussen 4 jaar en een half later heb ik een bloeiende zaak waar ik vol passie mijn werk beoefen. Daarnaast werk ik ook in een wellness en geef ik les in De Schoonheidsschool. Ik heb van mijn hobby echt mijn beroep gemaakt.”

Waar haal jij als schoonheidsspecialiste de meeste voldoening uit?

Relaxatie is een bijzonder woord! Zelden maken mensen tijd voor ontspanning en een moment van rust. Wanneer klanten bij me langs komen voor een verzorging geniet ik ervan dat ik hen die relaxatie kan bieden. Klanten die tijdens een gelaatsverzorging in slaap vallen geven mij voldoening!”

Kan je ons iets meer over je eigen zaak vertellen?

julieducatteeuw1

“Esthetiek Embelisse is gelegen in Sint-Eloois-Vijve. Binnenkort verhuis ik naar hartje Waregem en verhuist mijn praktijk mee! In het instituut werk ik met de producten van Jean D’Arcel, CND, Byas, Gelish, IBD … Je kan bij mij terecht voor allerlei esthetische behandelingen, maar ook voor rustgevende massages en gelaatsverzorgingen. Naast de verzorgingen geef ik ook workshops in het instituut voor de klanten.”

embelisse1
embelisse2

Hoe lang geef je al les bij De Schoonheidsschool?

“Sinds september 2014 geef ik Schoonheidszorgen aan De Schoonheidsschool te Gent. Ik wil zoveel mogelijk mijn eigen ervaring van de afgelopen jaren doorgeven aan mijn cursisten.”

julieducatteeuw2

Waarom zouden mensen die twijfelen om een opleiding te volgen bij De Schoonheidsschool toch over de streep getrokken moeten worden? Wat maakt de school uniek?

“De Schoonheidsschool staat voor kwaliteit! Als docent ondersteunen we onze cursisten voor 100% en geven hen een leerrijke opleiding met zowel theorie als praktijk. Bij onze school zijn we ook steeds op zoek naar nieuwe opleidingen i.v.m. nieuwe technieken. Dit is zeker niet onbelangrijk!”

Wat zijn de misvattingen die mensen hebben over schoonheidsspecialisten of over de technieken die ze gebruiken?

“Vaak krijg ik te horen dat schoonheidsspecialiste zijn niet zo moeilijk kan zijn, of dat het geen lastige job is. Die mensen hebben het mis! Schoonheidsspecialiste zijn is een intensieve job waar je dagelijks al je energie stopt om andere personen optimaal te laten genieten. De materialen waarmee we werken, moeten ook door de schoonheidsspecialiste juist gebruikt worden. Dit vergt ook veel oefening.”

Heb je bepaalde beautytips of geheimen die we absoluut zouden moeten weten? Wat is jouw schoonheidsgeheim?

“Mijn beautytip voor jullie is heel eenvoudig en heel klassiek. Reinig je huid elke dag grondig en breng een goede dag- en nachtcrème aan. Zo krijg je een egale, zuivere huid!”

Wat zijn de laatste trends in de wereld van beauty en wellness?

“Sinds een maand ben ik in mijn eigen schoonheidssalon gestart met een nieuw toestel op de markt in België. Byas (Bionic Youth Activating Systeem) is een toestel waarbij men streeft naar een strakke spiertonus, minder cellulitis en huidverjonging zonder botox of plastische chirurgie. Elektrische spierstimulatie, microvribatie en iontoferese zijn de kernwoorden van dit nieuwe toestel! Het toestel kan door de klant aangekocht worden en zelf thuis om de 2 dagen uitgevoerd worden. Zo bekom je een blijvend resultaat. Het vraagt slechts 5 minuutjes van je avondritueel.”

byas

Wil jij ook graag alles te weten komen over manicure, pedicure, lichaamsverzorging en visagie? Schrijf je dan in voor de opleiding Schoonheidsspecialiste aan De Schoonheidsschool!

Cursus Eerste les Leslocatie Lesuren
Schoonheidsspecialist 18/04/2017 Gent 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist 20/04/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist 22/04/2017 Hasselt 10u00 – 13u00
Schoonheidsspecialist 26/04/2017 Hasselt 18u00 – 22u00
Schoonheidsspecialist 06/05/2017 Gent 10u00 – 13u00
Schoonheidsspecialist 07/06/2017 Brussels-City 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist 02/09/2017 Antwerpen 10u00 – 13u00
Schoonheidsspecialist 07/09/2017 Gent 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist 11/09/2017 Hasselt 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist 20/09/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!