Betaal je cursus met opleidingscheques

De Schoonheidsschool is de belangrijkste erkende opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van beauty, wellness en fashion en is erkend door het Vlaamse Gewest. Daarom kan je als werknemer aan onze school betalen met opleidingcheques mits goedkeuring van een erkend loopbaanbegeleider.

Opleidingscheques

Hoe krijg je goedkeuring van een erkend loopbaanbegeleider?

Om een attest te verkrijgen via een erkend loopbaanbegeleider moet je eerst samen een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen. Dat betekent dat je aan een loopbaanbegeleidings-traject dient deel te nemen.

Per kalenderjaar kan elke werknemer die woonachtig is in Vlaanderen of in het Brussels hoofdstedelijk gewest tot 250 euro aan opleidingcheques bestellen bij de VDAB. Je betaalt hiervoor slechts de helft. De Vlaamse overheid betaalt met andere woorden tot 125 euro van jouw opleiding.

Deze tegemoetkoming is geldig voor iedereen die in dienstverband werkt, ongeacht welk beroep deze werknemer uitoefent. Je huidige beroep hoeft dus niets te maken te hebben met de aard van je opleiding. Je kan de opleidingscheques bestellen via het gratis telefoonnummer 0800/30.700 of via de website www.vdab.be/opleidingscheques.

Opleidingscheque

De aanvraag voor de opleidingscheques duurt gemiddeld 5 weken. Heb je de opleidingscheques nog niet in jouw bezit, maar wil je zo snel mogelijk met jouw opleiding beginnen, dan stort je best eerst het inschrijvingsgeld op ons rekeningnummer 001-5361411-06. In de mededeling zet je jouw naam, adres en de cursus waarvoor je je wenst in te schrijven. Van zodra deze betaling bij ons toekomt, sturen wij jou jouw cursus zo snel mogelijk toe. Wanneer wij dan ook jouw opleidingscheques hebben ontvangen, storten wij jou onmiddellijk de waarde van de opleidingscheques terug. Op deze manier kan je snel aan jouw opleiding beginnen en geniet je van de financiële tussenkomst van de overheid.

Hoe ons de opleidingscheques bezorgen?

 • Je brengt de opleidingscheques binnen op ons secretariaat op onze campus Antwerpen, Hasselt, of Gent.
 • Je stuurt de opleidingscheques aangetekend op naar het hoofdsecretariaat te Antwerpen: Frankrijklei 127, 2000 Antwerpen. In een begeleidende brief schrijf je of de cheques voor een betaling of voor een terugbetaling dienen. In het laatste geval geef je in dit schrijven ook mee op welk rekeningnummer de opleidingscheques terugbetaald mogen worden.
 • Gelieve de opleidingscheques altijd ingevuld aan ons te bezorgen: voorzien van de datum waarop je je hebt ingeschreven voor de opleiding en jouw handtekening. Op deze manier kunnen jouw opleidingscheques hier gemakkelijk verwerkt worden en ontvang jij de terugbetaling snel weer op jouw rekening.

  Logo opleidingscheques

  Werkzoekenden komen tot onze spijt niet altijd in aanmerking voor de opleidingscheques. Voor meer informatie hieromtrent neem je best contact op met je lokale vdab-begeleider.

  Zelfstandigen die werken in hoofdberoep of bijberoep kunnen een subsidie krijgen van de Vlaamse overheid via de ondernemersportefeuille! Deze korting tot 40% is niet combineerbaar met de opleidingscheques.

  KMO portefeuille

  Start vandaag nog! Schrijf je snel en eenvoudig in:

  Inschrijven voor een opleiding aan De Schoonheidsschool gaat snel en eenvoudig. Kies hieronder uit de lijst de opleiding waarvoor je je wenst in te schrijven. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de volgende pagina waar je je gegevens kan invullen.

  STAP 1: Selecteer hier de cursus waarvoor je je wil inschrijven

  Alvast veel succes met de keuze van jouw opleiding!