Pedicurewinter

Vergeet je je voeten niet deze winter?

De winter staat weer voor de deur en dat zal je merken aan je voeten. Door de koude zijn ze extra gevoelig. Heel de dag lang zitten ze opgesloten in dikke sokken en warme laarzen.  Je voetjes kunnen dus wel wat extra aandacht en verzorging gebruiken. Bovendien is het belangrijk om op tijd te starten om je voeten lenteklaar te maken. Las dus enkele keren in de koude winter een heerlijk ontspanningsmomentje in en geef jezelf een pedicure.

Stap 1: Scrub

Met een goede scrub verwijder je alle dode huidcellen en maak je je voeten weer glad. Je voeten zijn gereinigd, en klaar om verzorgd te worden. Voor je voeten kan je een gewone lichaamsscrub gebruiken.

Stap 2: Voetbad

Vul een badje met lauw water en voeg er badolie aan toe. Ga comfortabel zitten en baad je voeten 10 minuten en het water. Haal je voeten uit het water en droog ze lichtjes af met een handdoek.

Stap 3: Puimsteen

Gebruik een puimsteen om harde deeltjes te verwijderen. Vooral je hielen en je voetzolen moet je in deze stap verzorgen. Wrijf in ronde bewegingen met de steen over je voet. Heb je last van veel eelt of eksterogen? Ga dan naar de pedicurist. Die kan je voeten professioneel onder handen nemen en ze opnieuw gezond maken.

Stap 4: Voetcrème

Een goede voetcrème verzorgt en beschermt je voeten. Masseer de crème in je voeten. Zo zorg je voor een goede bloedcirculatie. Vergeet je enkels niet!

Na deze stappen zijn je voeten weer winterproof. Als je jezelf regelmatig een pedicure geeft, dan bespaar je jezelf heel wat voetpijn! En het hoeft geen verplichting te zijn. Maak de badkamer gezellig met kaarsjes en een lekker geurtje, zodat je pedicure een echt verwenmoment wordt.

Wil je jouw voeten (of misschien die van je moeder of vriendinnen) nog grondiger verwennen? Bekijk dan zeker eens onze snelcursus spa pedicure of de gewone cursus pedicure.