Wellnessfederatie

wf

Ben je student in de wereld van beauty en wellness? Heb je al een carrière als werknemer of zelfstandige in deze boeiende industrie? Wil je je graag vestigen als zelfstandige? Dan is het tijd om je aan te sluiten bij de Wellnessfederatie! Deze beroepsvereniging – erkend door de Hoge Raad van Middenstand – wordt gerund voor en door mensen uit de Wellness- en Beautysector. De federatie verdedigt de belangen van haar leden en van de studenten van De Schoonheidsschool.

Wat kan de Wellnessfederatie voor jou betekenen?

 • Dankzij gespecialiseerde seminaries en vervolmakingscursussen die de federatie organiseert, kan jij de kwaliteit van jouw vak verhogen.

 • Je krijgt gratis juridisch en boekhoudkundig advies.

 • Gezondheid is een basisbehoefte en kan niet worden belast als een luxebehoefte. Daarom ijvert de federatie voor lagere belastingen en een lager BTW-tarief op alle wellnessdiensten.

 • De federatie onderhandelt over de terugbetaling van diensten van erkende leden.

 • De federatie controleert via audits de professionaliteit van haar leden. Erkende leden van de beroepsfederatie krijgen een embleem dat staat voor kwaliteit en professionalisme. Klanten en leveranciers erkennen en herkennen dit logo. De Wellnessfederatie controleert ook de verschillende scholen en opleidingen.

 • Je krijgt een gratis ledenblad waarin we je op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen onze sector. We zorgen ervoor dat je maximaal bent geïnformeerd. Zo krijg je onder meer gratis toegang tot een digitaal leerplatform en WELLNESSTV.

 • Tijdens evenementen, opleidingen en beurzen ontmoet je leden en partners en kan je nieuwe zakelijke contacten leggen.

 • Door haar nauwe banden met de media kan de federatie voor jou de noodzakelijke connectie betekenen en jouw sector in een goed daglicht stellen.

 • De federatie haalt de contacten aan met de verschillende banken, zodat jouw erkenning meer vertrouwen schept in de wellnessbranche.

Hoe kan jij lid worden van de Wellnessfederatie?

Wanneer je werkt als zelfstandige of als werknemer binnen de sector van beauty en wellness kan je automatisch lid worden. Surf naar www.wellnessfederatie.be en vul het inschrijvingsformulier in. Voor een jaarlijks ledengeld van slechts 50 euro geniet je van al deze voordelen. Bovendien is dit fiscaal aftrekbaar. Zodra de betaling is verwerkt en je dossier is goedgekeurd, ontvang je een bevestiging, een factuur en lidkaart. Je krijgt ook de schriftelijke toelating om de beschermde logo’s van de federatie te gebruiken.

 • Ben je werknemer binnen de wellness-sector? Dan vul je het inschrijvingsformulier in en stuur je dit samen op met een kopie van je arbeidsovereenkomst en een kopie van je diploma’s naar IVBO – Wellnessfederatie, Mechelsesteenweg 73, 2018 Antwerpen.

 • Ben je zelfstandig ondernemer of wens je jezelf of je firma aan te sluiten? Vul het inschrijvingsformulier in en stuur je het op naar onze kantoren op bovenstaand adres samen met een uittreksel van de Kruispuntbank der Ondernemingen.

 • Ben je nog student? Dan krijg jij ook de mogelijkheid om reeds aan een verminderd tarief van slechts 25 euro lid te worden. Je dient aan te tonen dat je bezig bent met een erkende opleiding bij een erkend opleidingsverstrekker. Vul het inschrijvingsformulier in en stuur je het op samen met een kopie van je diploma’s.

We wensen je veel succes met je verdere stappen in de wellness-sector!

wf