Nieuws

James Bond

10 stijltips voor mannen

Ook mannen willen stijlvol en modieus voor de dag komen. Tijdens onze opleiding Kleur en Stijl voor mannen leer je alle kneepjes van dit vak. Hieronder ontdek je alvast 25 tips waar je meteen me aan de slag kan!

1. Wees niet bang om een kleermaker in te schakelen

Kies een goede kleermaker
Steeds meer mannen herontdekken het ultieme draagcomfort van een op maat gemaakt pak. Logisch ook, want beter kan het niet zitten. Wees dus vooral niet bang om een kleermaker in te schakelen! Geloof ons, het is het wààrd.


2. Een (sport)jasje moet perfect passen

Perfect fit

Een jasje of sportjase moet perfect aanpassen. Eenmaal dichtgeknoopt moet je in staat zijn je handpalm tussen de borst en het jasje te laten glijden. Iets meer betekent dat je jas te groot is.


3. Je das moet net de broeksriem raken.

das

Welke stropdas je ook kiest, zorg er steeds voor dat je de juiste lengte respecteert. Wanneer je das nipt je broeksriem raakt weet je dat goed zit!


4. Respecteer de juiste breedte van je das

De breedte van je das

De ideale das blinkt niet alleen uit door kleur, materiaal en design, maar ook door de juiste proporties. De dasbreedte is bij voorkeur afgestemd op de breedte van je revers. De juiste breedte van een stropdas, die nooit uit de mode zal zijn, is iets meer dan 9 centimeter. Zolang de proporties van de kleding van in balans zijn, past deze stropdas er het beste bij.


5. Pochetten zijn weer helemaal terug!

Pochetten zijn terug van weggeweest!

De pochette is weer helemaal ‘in’. Voor velen een zegen, voor anderen een vloek. Want,…. hoe vouw je dat verduivelde ding ook al weer? Het kan simpel en eenvoudig, en het kan gecompliceerd of moeilijk. Feit is, hoe je de pochette, of het stoeferke ook kan en wil vouwen, je zal er steeds beter uit zien mét.


6. Laat die manchetknopen zien

Pochetten zijn terug van weggeweest!

In een zee van donkere pakken is de manchetknoop als een baken van licht, waarmee je je positief kunt onderscheiden. Als je een set manchetknopen wilt hebben voor alle gelegenheden, neem dan een simpel zilveren paar. Ze hebben een klassieke uitstraling en zien er altijd goed uit.


7. Vermijd te lange broekspijpen

Lengte van de broekspijpen

De broekspijpen moeten bij het staan rusten op je schoenen. De laatste tijd worden de pijpen natuurlijk smaller waardoor de broek ook korter moet worden. Extra voordeel hiervan is dat je schoenen mooi uitkomen.


8. Hou de portefeuille ordelijk

overvolle portefeuille

Een overvolle portemonnee zorgt er niet voor dat je er rijk uitziet. Probeer de inhoud van je portemonee tot een minimum te beperken zoals je ID, bankkaarten en enkele briefjes.


9. Match de kleur van je schoenen en riem

schoenen en riem matchen

Bij het dragen van leren schoenen, moet je riem altijd overeenkomen qua kleur. Bruine schoenen met een bruine riem en zwarte schoenen met een zwarte riem.


10. Keep it simple: de basics

Basic White T-shirt

Volgens een recent onderzoek vinden vrouwen een man met een simpele witte T-shirt 12% aantrekkelijker. David Beckham heeft dit alvast goed begrepen…

mademan.com

schoonheidsspecialiste-opleiding

De manier waarop we ons profileren, is heel belangrijk geworden. Een eerste oordeel kan heel bepalend zijn. Onze opleiding Kleur en stijl voor mannen leert je hoe hieraan te beginnen.

Wil je graag werken in de modesector of een eigen zaak beginnen omtrent stijladvies voor mannen? Dan is onze professionele opleiding Kleur en Stijl voor mannen zeker iets voor jou!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!