Shutterstock 140026390

3 Beautytips met een theezakje

Een kopje warme thee smaakt altijd, zeker nu het weer wat grauwer wordt. Wist je dat je met je theezakjes ook je looks kan verbeteren? We geven je graag drie beautytips waarbij je lievelingssmaakje thee goed van pas komt:

  • Theestoom: maak je van thuis een luxespa met een zelfgemaakte gezichtstoom. Kook enkele kopjes water en giet ze in een grote kom. Voeg dan twee theezakjes toe. Groene thee is het best geschikt door de antioxidanten en de aangename geur. Ga met je gezicht boven de dampende kom hangen en bedek jezelf en de kom met een handdoek. De warme stoom maakt je poriën open en hydradeert je gezicht. Heerlijk!
  • Weg met wallen: kook twee theezakjes, wring ze uit en laat ze enkele seconden afkoelen. Ga plat liggen en leg een theezakje op elk oog. Je mag voorzichtig drukken. Laat de zakjes 15 tot 20 minuten liggen. Je ziet onmiddellijk dat je ogen lichter zijn! Het looizuur in thee neemt zwellingen weg.
  • Fix een gebroken nagel: een simpel theezakje is de oplossing! Knip een klein stukje van het theezakje en duw het op je gebroken nagel. Maak het vast met nagellijm (of eventueel superlijm, maar wees voorzichtig!) Vijl alle randjes eraf tot het compleet glad is en breng een laagje top coat aan. Je nagel is zo goed als nieuw!

En de thee in het zakje kan je ook nog altijd gebruiken: je kan er scheerwondjes en zonnebrand mee verzorgen of een maskertje van maken!