Nieuws

Shutterstock Well Groomed Girl Is Holding A Jar Of Cream. 1

5 tips voor een mooiere, stralendere huid

Er is al veel onderzoek gedaan naar de beste manier om een mooie en gezonde huid te verkrijgen; wie wil dat nu niet? Wat blijkt is dat wat op je bord ligt zal bepalen hoe gezond je huid is, hoe jong je eruit ziet en of je al dan geen acne hebt. Er zijn bewezen voedingsstoffen die helpen om vroegtijdige veroudering te voorkomen en die zelfs de ergste gevallen van een probleemhuid kunnen verhelpen.

1. Water

water
Het kan niet genoeg gezegd worden: water is de belangrijkste tip voor een mooie huid en voldoende hydratatie. Je huid zal er mooier, jonger en strakker uitzien als je regelmatig water drinkt. Drink dagelijks 1,5 à 2 liter water, en je zal je al veel minder zorgen moeten maken om je huid!


2. Yoghurt

Perfect fit

Yoghurt is het nummer één zuivelproduct als het om huidverzorging gaat: het is rijk aan eiwitten, calcium en vitamine D. Door de melkzuurbacteriën die aanwezig zijn in yoghurt, gaat je darmmilieu zich optimaliseren waardoor je automatisch een mooiere en gezondere huid krijgt. Let hierbij wel op dat je niet allergisch bent voor koemelkeiwitten. Je kunt yoghurt zelfs als gezichtsmaskertje gebruiken! Die lost dode huidcellen op en helpt om acne te bestrijden.


3. Omega 3 & oliën.

omega 3

Er zijn bepaalde oliën die je huid versoepelen en conditioneren. Je huid zal er bijvoorbeeld gezonder uitzien wanneer je genoeg omega 3 vetzuren binnenkrijgt. Deze ‘goede’ vetten vind je terug in voedingsmiddelen zoals pompoenen, walnoten, tonijn, en zalm. Ook oliën kunnen veel omega 3 bevatten. Vervang je zonnebloemolie eens door walnotenolie, olijfolie of sesamolie en je krijgt al heel wat meer omega 3 binnen.

Als het om essentiële oliën gaat, zijn hennepolie en lijnzaadolie de uitblinkers! Deze bevatten van nature de juiste verhouding omega 3 en 6 en hydrateren onze huid daardoor op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid.


4. Antioxidanten

Antioxidanten

Het is belangrijk dat je voldoende groenten en fruit eet. Die zijn namelijk rijk aan antioxidanten zoals betacaroteen en de vitaminen A, C en E. Antioxidanten kunnen de schade beperken die berokkend wordt door onstabiele moleculen, beter gekend als vrije radicalen.


5. Supplementen

Supplementen

De beste manier om de nodige voedingsstoffen binnen te krijgen is door een gezond en gebalanceerd dieet te volgen. Wanneer dit niet het geval is, kun je nog steeds je voedingsstoffen binnenkrijgen door supplementen te nemen. Supplementen zijn ook een goed idee wanneer je vaak buitenshuis bent en je je huid bijgevolg blootstelt aan luchtvervuiling en sigarettenrook. Meer hierover leer je in onze cursus gezondheidsconsulent!


Supplementen

Hoe belangrijk het ook is om een gezond dieet te volgen, je mag niet vergeten dat het voor je huid ook nodig is dat je genoeg slaapt, regelmatig beweegt, veel water drinkt en niet rookt.
Er zijn natuurlijk veel meer manieren om je gelaat op de beste en juiste manier te verzorgen.

Ligt dit vakgebied jou helemaal en wil je hier meer kennis over opdoen? Zie jij jezelf als professional op het vlak van gezonde voeding? Dan is onze cursus Gezondheidsconsulent de geknipte opleiding voor jou! Helemaal overtuigd? Schrijf je dan nu in voor onze cursus!

Bron: bbcgoodfood.com

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!