Nieuws

Shutterstock 224444353 1

Back to braiding: creatief met vlechten

Een tijdje geleden zijn we massaal op de paradewagen gesprongen voor dé zomerhype: visgraatvlechten! Relaxed en casual voor elke dag, of juist formeel voor een bruidje, strak voor school of werk of romantisch met losse plukken voor een date, het kon allemaal. We zijn intussen de winter al bijna gepasseerd, maar vlechten blijkt nog steeds dé haartrend te zijn waarmee we graag experimenteren. Dát, en die losse halfhangende yogabuns…

Maar dat laten we even terzijde. Waarom zou je immers dat prachtige lange haar wegsteken in een zwevende bol op je hoofd, wanneer je evengoed een kunstwerk van dat pronkstuk kan maken! Denk je dat je daar ‘s morgens geen tijd voor hebt of heb je een beetje inspiratie nodig om origineel uit de hoek te komen? Wij laten je met plezier enkele prachtige vlechten zien waarmee je jouw kapsel net als dat van Daenerys Targaryen kan laten uitzien. Want geef nu zelf toe, dat is waar we allemaal naar streven.

haarvlechten

Het geheim om van een simpele vlecht naar een originele en prachtige creatie te gaan, zit hem in het verbinden van meerdere vlechten en stijlen. Je kan hiermee eindeloos experimenten en het hoeft helemaal niet lang te duren. Messy is daarbij vaak eerder de boodschap dan perfect en strak. Half gevlochten, half los of het volledige haar in een gevlochten knot, het zijn allemaal mogelijkheden waaruit jij kan kiezen. En je hoeft helemaal geen meerminnenhaar te hebben om creatief aan de slag te gaan.

braid and bun
stephanie

Stéphanie van Steephshairstyles heeft dat goed begrepen. Zij liep de trend al jaren voor en startte met vlechten in de zomer van 2012 door Youtube tutorials te kijken en deze na te doen, maar ook door zelf te experimenteren. Intussen heeft ze al meer dan 13.000 volgers op Instagram en maakt ze trots deel uit van de door Hello magazine top 10 verkozen accounts om te volgen als je geïnspireerd wilt worden door coole kapsels. Hieronder alvast een voorproefje… Laat je ook inspireren om te vlechten! En als je dan toch voor een yogabun wilt gaan, dan is misschien eentje met een omgekeerde vlecht ook een leuk idee…

Steephshairstyles

Foto 1: instagram.com/katherynwinnick
Foto’s: instagram.com/steephshairstyles

Ben je geïnspireerd door Stéphanie en wil je leren hoe je bij jezelf en bij anderen romantische, stoere en originele vlechten kan maken? Werk je in een kapsalon en wil je je klanten unieke opsteekkapsels geven die échte blikvangers zijn? Volg onze nieuwe opleiding hairstyling vlechttechnieken en intrigeer anderen met je creaties!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Vlechttechnieken 07/12/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Vlechttechnieken 09/01/2018 Gent 18u30 – 21u30
Vlechttechnieken 16/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Vlechttechnieken 01/03/2018 Antwerpen 09u00 – 12u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!