Nieuws

Shutterstock 265084085 E1437050310784

Behoud je bruine kleurtje langer met onze tips

Bij De Schoonheidsschool zien we het zonnetje graag komen. Een verfrissende duik in het zwembad of een namiddagje op het strandlaken… zalig gewoon! We zijn er ons wel van bewust dat dit ook risico’s inhoudt voor onze huid. Zoals je al eerder op onze blog kon lezen, beschermen we ons Eva-kostuum zoals het hoort. We willen er niet uitzien als gedehydrateerde kreeftjes, maar elegant en sun-kissed en dit liefst zo lang mogelijk. Wij gingen te rade bij onze docentes schoonheidszorgen. Zij gaven hun beste geheimen prijs om onze summer glow te behouden.

Exfolieer

Eerst en vooral is het belangrijk je huid zacht te peelen vooraleer je gaat zonnen. Met deze scrubbehandeling verwijder je dode huidcellen en creëer je een fris oppervlak. Hierdoor kan je teint beter ontwikkelen en dus ook langer houden. Ben je bang dat een scrub achteraf je kleurtje zal doen vervagen? Geen nood. Als je langer bruin wil blijven, is het zelfs beter om je huid 2 keer per week een zachte scrubbeurt te geven.

shutterstock_225317866

Hydrateer

Hydrateren, hydrateren, hydrateren! Dit wordt je nieuwe mantra. Zonnebaden droogt je huid uit. Schaf je dus een goede after-sun crème aan. Die bevat immers bestanddelen die je huid actief helpen herstellen, voeden, hydrateren en kalmeren. Drink ook voldoende water. Zo verwen je je huid van binnen- en van buiten uit! Gebruik voor je dagelijkse verzorging een natuurlijke crème met bv. cacaoboter, aloë vera of olijfolie. De ingrediënten dringen diep in je cellen en geven ze terug volume.

shutterstock_106237790

Eet genoeg fruit en groenten

Vitamine E, bètacaroteen en antioxidanten zijn de sleutel tot een stralende huid. Ze zullen je ook helpen om je glow langer te houden. Eet dus veel broccoli, spinazie, wortelen, abrikozen, perziken, meloenen, mango’s … en ook noten en zaden.

shutterstock_102845159

In de douche

Urenlang in het bad weken maakt de bovenste cellaag zachter en daardoor zal je je huid ook sneller vervellen. Neem dus liever een korte douche met een zachte olie.

Vergeet niet …

Om je steeds volledig en regelmatig in te smeren met zonnecrème die beschermt tegen UVA- en UVB-stralen. Verbranden is een no-no! Je huid gaat er sneller door verouderen en je kan er ook huidkanker door ontwikkelen. Lees hier onze tips om gezond te zonnebaden!

Wil je graag alles weten over lichaamsverzorging? Ben je ook benieuwd naar pedicure, gelaatsverzorging of massage? Dan is onze opleiding Schoonheidsspecialiste zeker en vast iets voor jou!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 01/10/2017 Gent 10u00 – 13u00
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 28/10/2017 Hasselt 10u00 – 13u00
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 06/11/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 06/03/2018 Hasselt 18u00 – 22u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!