Nieuws

Kleur En Stijl 2

Bepaal je kleurentype!

Het voorjaar is bij uitstek het seizoen om de kleerkast een boost te geven. Valt het je op dat je vaak teruggrijpt naar eerder onopvallende kleuren? Mag het wat feller zijn, maar weet je niet goed hoe dat aan te pakken? Een kleurenconsulent geeft je advies.

We nodigenden vier jonge vrouwen uit op De Schoonheidsschool in Antwerpen. Onder de deskundige leiding van onze docenten kregen ze een volledige restyling aangeboden. Hieronder zie je alvast het verbluffende resultaat van deze voor-na.

Elk seizoen zijn er nieuwe modetrends, zoals ook specifieke kleuren. Twijfel je of het je wel staat? Een pashokje kan misleidend zijn omdat het licht er niet altijd optimaal is. Als kleurenconsulent geef je je cliënten op een professionele manier advies. Na een onderzoek kan je bepalen tot wel seizoenstype iemand behoort en welke kleuren en make-up ideaal zijn. Dat blijft zo voor het hele leven. Weliswaar kunnen er in de loop der jaren enkele nuances zijn, maar je blijft hetzelfde type. Het is dan ook heel leuk om jongeren op weg te helpen om er stralend uit te zien. Voor hen is de wereld van mode en make-up vaak een hele ontdekkingstocht, met ook veel twijfels. Dan is het belangrijk om een eigen stijl te vinden die perfect past.

In deze opleiding leer je kleurenanalyses te maken. Belangrijk is dat je cliënt er heel natuurlijk uit ziet, dus zonder make-up en zonder een al te felle zongebruinde huid. Ook cruciaal is de natuurlijke haarkleur. Bij geverfd haar is het dus beter te wachten tot er wat uitgroei is. We leren je hoe je met een zilveren en gouden doek kan ontdekken of iemand een warm of koud type is. Koude types refereren aan zomer en winter, warme types aan lente en herfst. Ook leer je analyseren welke tinten het beste passen. Dat is cruciaal. Vaak durven mensen geen levendige kleuren te dragen omdat ze denken dat het niets voor hen is. Dat is soms een misverstand, want vooral de kleurtint speelt een rol. Ook leer je alles over passende stijlen, prints enzovoort.

Ben je een lentetype?
Dan passen warme en heldere kleuren het beste bij jou, zoals snoepjeskleuren. Ze staan voor vitaliteit en energie. De stijl mag sober en basic zijn, maar ook heel sierlijk. Accessoires: goud, koper, brons, hout, schelp en ivoor zijn prima! En ook hier is soberheid belangrijk.

Lentetype

Ben je een zomertype?
Lichte en onscherpe pastelkleuren staan je prima. Ton sur ton is heel mooi. Wat meer pit mag, dan neem je de sprekende koude kleuren uit je gamma. Romantische bloemenprints en zwierige stoffen passen perfect. Voor accessoires kies je best voor zilver, matte materialen, pareltjes en steentjes in lichte kleuren.

Zomertype

Ben je een herfsttype?
Denk aan de natuur die verkleurt. Al deze warme, gedempte tinten zijn perfect voor jou. De print mag etnisch zijn, wat gespeelde nonchalance met veel laagjes kan zeker. Ook bij de accessoires mag een exotische sfeer: hout, leder, kralen en metalen in goudgeel, koper en brons laten je stralen.

Herfsttype

Ben je een wintertype?
Heldere en koude kleuren zijn zeer geschikt. Jij mag ook spierwit en puur zwart dragen. Ook heldere tinten met een grijsachtige ondertoon mogen zeker. Grote prints en motieven met veel contrast en elegantie maken het compleet. Ook de accessoires mogen groot zijn, contrasteren en opvallen. Zilverkleurige spullen zijn een echte aan aanrader.

Wintertype

Wil jij ook alles leren over kleur en stijl? Je kan kiezen uit de opleidingen kleurenconsulent, stijlconsulent of de totaalopleiding allround kleur-, stijl- en imagoconsulent aan De Schoonheidsschool. Hieronder vind je alvast alle startdata terug en een filmpje over de opleiding.

Schrijf je nu in voor de opleiding kleurenconsulent!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Kleurenconsulent (Basis) 07/10/2017 Gent 10u00 – 13u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Schrijf je nu in voor de opleiding stijlconsulent!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Stijlconsulent 14/11/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Stijlconsulent 13/01/2018 Gent 10u00 – 13u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

Schrijf je nu in voor de opleiding allround kleur, stijl en imago!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Allround Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent 07/10/2017 Gent 10u00 – 13u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!