Nieuws

Shutterstock 334503236

Bescherm je huid voor de koude winter

De temperaturen beginnen te dalen dus haalt iedereen de warme kleren uit de kast. Maar vaak vergeten we onze huid ook te beschermen, met uitdroging tot gevolg. De lage temperaturen buiten, afgewisseld met verwarmde ruimtes binnen en lange, hete douches eisen hun tol. Met de juiste maatregelen beperk je echter de schade voor je huid en straal je zelfs in de winter. Volg onderstaande tips om je huid optimaal te beschermen tegen de komende koude.

shutterstock_15711076

In de winter is de luchtvochtigheid lager. Voeg daar nog eens buiten een koude wind aan toe, waarna we direct in lekker warme huiskamers stappen en de koude proberen te compenseren door een relaxerend badje. We realiseren ons hierbij niet dat in bad liggen of onder de douche stappen ook daadwerkelijk water uit onze huid haalt met als resultaat een schrale huid en droog en futloos haar.

En dat is niet het enige, zowel de warmte van het water als het water zelf haalt de natuurlijke hydraterende oliën uit onze huid. En zodra we uit de douche stappen, blijft onze huid vocht verliezen door de laatste restjes water die erop verdampen. Maar wat kunnen we hier nu aan doen?

Hydrateren!

Uitdroging voorkomen doe je door middel van een vochtinbrengende crème die het vocht daadwerkelijk in de huid sluit, maar ook de huid laat ademen. Kies daarom voor een dikke, geur-vrije, vochtinbrengende crème in plaats van een lotion en breng hem na elke douche of bad aan. Enkele keren per week scrubben doet ook wonderen om de dode droge huidcellen weg te schrobben en het nieuwe laagje huid eronder te voorschijn te toveren.

shutterstock_132043085

Gebruik bijvoorbeeld een koffiescrub of een scrub op basis van suiker. Havermout is ook een goed idee voor een zachtere aanpak én hydratatie. Twee in één dus! Je gewone douchegel ruil dan best ook in voor een product dat je huid hydrateert.

shutterstock_252091111
Handen en haar

Om te voorkomen dat je droge nagels splitten of je huid spant, moet je handschoenen dragen en regelmatig een handcrème smeren. Zo voorkom je dat je huid gaat vervellen tussen je vingers en je ellebogen als schuurpapier aanvoelen. Als laatste is het belangrijk dat je ook je haar weet te beschermen, was het daarom een keer per week met een vochtinbrengende conditioner.

shutterstock_267532478
Laat de parfum maar achterwege

Tot slot nog snel even een wolkje parfum voor je weer de deur uit gaat? Dat laat je in de winter best achterwege. Door de alcohol in je favoriete geurtje droogt je huid uit tijdens de dag zonder dat je het beseft. Bovendien zorgt het ervoor dat het vermogen van de huid om het vochtgehalte op peil te houden sterk verminderd.

Parfum kan ook een lichte irritatie veroorzaken die verdere verdediging tegen uitdrogingselementen kan tegengaan. Laat je flacon voor alledaags gebruik dus maar best staan en gebruik het eerder sporadisch voor dat ene etentje of met Kerst en Oudjaar. Je huid zal je dankbaar zijn!

shutterstock_131650502

Boeit de wereld van de schoonheid jou ook? Wil je meer weten over hoe je best je lichaam verzorgt en de natuurlijke beauty in jou naar boven laat komen? Schrijf je dan in voor onze cursus Schoonheidsspecialiste en kom er alles over te weten!

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 01/10/2017 Gent 10u00 – 13u00
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 28/10/2017 Hasselt 10u00 – 13u00
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 06/11/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Schoonheidsspecialist (Uitgebreid) 06/03/2018 Hasselt 18u00 – 22u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!