Nieuws

Ilse In De Auto Op Weg Naar Huwelijk

Blind vertrouwen door blind te trouwen

Het hart weet niet altijd wat het wil, dus weten de hersenen dat misschien beter? In de jaren ’90 was er ‘Blind Date’, en nu, 25 jaar later, gaat VTM extremer met ‘Blind Getrouwd‘. Het nieuwe matchprogramma poogt langdurige relaties te creëren door een wetenschappelijke benadering op basis van zo veel mogelijk overeenkomsten. De partnerkeuze wordt voor de deelnemers gemaakt, waarna ze elkaar alleen nog het ja-woord hoeven te geven. Kan je liefde laten groeien uit een proefbuis onder steriele omstandigheden of heb je echt chemie nodig om een relatie te doen slagen?

De van oorsprong Deense formule baseert zich op 4 experten in verschillende gebieden die de partnerkeuzes unaniem maken op basis van psychologische en medische screenings en een uitgebreide vragenlijst in de domeinen persoonlijkheid, waarden, interesses, samenleven, communicatie en uiteraard seks.

6 vrijgezellen, gekozen uit meer dan 1100 inschrijvingen, leggen in dit sociale experiment hun toekomst in de handen van de rationele wetenschap in de hoop zo hun ware te vinden.
De Deense professor klinische psychologie en seksuologie Gert Martin Hald staat aan de leiding van dit experiment en doet de objectieve preselecties op basis van zijn vragenlijstmethode.

de 6 kandidaten

De kandidaten die volgens zijn screening een match zijn en dus het beste scoren op een haalbare toekomst samen, gaan door naar de volgende ronde waar ze nog eens door elk van de andere drie experts onder de loep worden genomen. Margo Van Landeghem is relatie- en gezinstherapeute en bespreekt middels een uitgebreid screeningsinterview de resultaten van de test met de singles. Alexander Witpas (expert in rationeel emotieve therapie en oplossingsgerichte psychotherapie) gaat ook met elke single een gesprek aan en legt hierbij de focus op intimiteit en seksualiteit. Sybille Vanweehaeghe (master in de seksuologie) bezoekt de singles thuis en tracht een zo volledig beeld te vormen van hun levensstijl, toekomstverwachtingen, normen en waarden.

jonas en inge trouw

Gedurende dit hele proces hebben de singles elkaar niet één keer gezien en weten ze dus niet met wie ze misschien in het huwelijksbootje zullen stappen. Dit zorgt voor aparte en soms gênante situaties. Jonas (30 en inspecteur in de haven van Gent), moest kort voor het huwelijk aan de ouders van zijn bruid nog even vragen wat haar naam eigenlijk is. Hij gaf uiteindelijk in de eerste aflevering Inge (31 met een bachelor in de rechtspraktijk) toch het ja-woord.

Na het huwelijk, het trouwfeest en de spannende eerste nacht volgt ook effectief het samenwonen, allemaal onder begeleiding van de experten. Voor Geert (32, financieel analist met een doctoraat in de wiskunde) en Daisy (26-jarige sales agent met een bachelor in de kinderverpleegkunde) ziet het er alvast goed uit. Beiden geloven dat dit experiment een goede basis zou kunnen zijn voor een relatie en dat liefde kan ontstaan uit gemeenschappelijke interesses en dezelfde normen en waarden.

Daisy en Geert

Nuria en Stijn trouw

Een echt waterdichte formule bestaat er echter niet en liefde blijft altijd wikken, wegen en water bij de wijn doen. Maar kiezen we sowieso voor de serieuze relaties niet altijd iemand die het dichts bij ons denken en doen aansluit? Slijpen we mettertijd automatisch de scherpe kantjes er niet af om beter in elkaar te passen? En is liefde niet altijd een gok die twee mensen wagen in de hoop er samen iets van te maken?

In dat opzicht is het experiment in Finland al zeker geslaagd: 2 koppels die vorig jaar voor elkaar uitgekozen werden en met elkaar trouwden, verwachten nu, een jaar later, hun eerste kindje.

Zou jij ook alles uit handen durven geven om potentieel de partner van je dromen te trouwen? Heb je al een partner en ben je benieuwd naar jullie slaagkansen op basis van een vragenlijst of pink je stiekem gewoon een traantje weg bij romantische huwelijken en zie je het zitten om voor koppels alles te regelen voor dé trouw van hun leven? Je kan je hier inschrijven voor het programma, je kan zelf samen met je partner online een vragenlijst invullen over jullie relatie of via De Schoonheidsschool de opleiding wedding planner volgen om zelf huwelijken te organiseren!

foto’s: vtm.be/blind-getrouwd

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Weddingplanner 07/11/2017 Antwerpen 18u30 – 21u30
Weddingplanner 28/02/2018 Mechelen 18u30 – 21u30
Weddingplanner 22/03/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Weddingplanner 11/04/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Weddingplanner 19/04/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Weddingplanner 19/04/2018 Gent 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!