Bond, James Bond

04/07/2018 Thomas Verlinden

Ook mannen willen stijlvol en modieus voor de dag komen. Tijdens onze opleiding Kleur en Stijl voor mannen leer je alle kneepjes van het vak om elke vent in een 007 te transformeren. Hieronder alvast 10 tips om mee te starten!

1. Wees niet bang om een kleermaker in te schakelen

Steeds meer mannen herontdekken het ultieme draagcomfort van een op maat gemaakt pak. Logisch ook, want beter kan het niet zitten. Wees dus vooral niet bang om een kleermaker in te schakelen! Geloof ons, het is het wáárd.

2. Een jasje moet perfect passen

Een jasje of sportjasje moet perfect aanpassen. Eenmaal dichtgeknoopt moet je in staat zijn je handpalm tussen de borst en het jasje te laten glijden. Iets meer betekent dat je jas te groot is.

3. Je das moet net de broeksriem raken

Welke stropdas je ook kiest, zorg er steeds voor dat je de juiste lengte respecteert. Wanneer je das nipt je broeksriem raakt, weet je dat het goed zit!

4. Respecteer de juiste breedte van je das

De ideale das blinkt niet alleen uit door kleur, materiaal en design, maar ook door de juiste proporties. De dasbreedte is bij voorkeur afgestemd op de breedte van je revers. De juiste breedte van een stropdas, die nooit uit de mode zal zijn, is iets meer dan 9 centimeter. Zolang de proporties van de kleding in balans zijn, past deze stropdas er het beste bij.

5. Pochetten zijn weer helemaal terug!

De pochette is weer helemaal ‘in’. Voor velen een zegen, voor anderen een vloek. Want,…. hoe vouw je dat verduivelde ding ook al weer? Het kan simpel en eenvoudig, en het kan gecompliceerd of moeilijk. Feit is, hoe je de pochette, of het stoeferke ook kan en wil vouwen, je zal er steeds beter uitzien mét.

6. Laat die manchetknopen zien

In een zee van donkere pakken is de manchetknoop een baken van licht, waarmee je je positief kunt onderscheiden. Als je een set manchetknopen wilt hebben voor alle gelegenheden, neem dan een simpel zilveren paar. Ze hebben een klassieke uitstraling en zien er altijd goed uit.

7. Vermijd te lange broekspijpen

De broekspijpen moeten rusten op je schoenen als je recht staat. De laatste tijd worden de pijpen echter smaller gemaakt waardoor de broek natuurlijk ook korter moet worden. Maar extra voordeel hiervan is dat je schoenen dan weer mooi uitkomen.

8. Houd de portefeuille ordelijk

Een overvolle portemonnee zorgt er niet voor dat je er rijk uitziet. Probeer de inhoud van je portemonnee tot een minimum te beperken - je ID, bankkaarten en enkele briefjes volstaan.

9. Match de kleur van je schoenen en riem

Bij het dragen van leren schoenen, moet je riem daar altijd mee overeenkomen qua kleur. Bruine schoenen met een bruine riem en zwarte schoenen met een zwarte riem.

10. Keep it simple: de basics

Volgens een recent onderzoek vinden vrouwen een man met een simpele witte T-shirt 12% aantrekkelijker. David Beckham heeft dit alvast goed begrepen…

Bron: mademan.com

De manier waarop we ons profileren, is uiterst belangrijk geworden; een eerste oordeel kan immers heel bepalend zijn. Onze opleiding Kleur en stijl voor mannen leert je daarom alle trucjes om elke man succesvol te presenteren in de juiste kleding.

Wil je graag werken in de modesector of een eigen zaak beginnen omtrent stijladvies voor mannen? Dan is onze professionele opleiding Kleur en Stijl voor mannen zeker iets voor jou!


relatedBlogs

Het avontuur van Wendy: van bediende tot zelfstandige barista

Indische massage

Wat eet je na het sporten?previousLabel

Lymfedrainage

nextLabel

Summer body

mostRead


DIY: maak je eigen gezichtsmasker met aloë vera

25/01/2019

De 12 seizoenstypes: welk kleurtype ben jij?

02/04/2019

De Schoonheidsschool opent nieuwe beautytempel in Brugge

09/10/2018

relatedCourses


Kledingconsulent - Allround

De cursus Kledingconsulent - Allround helpt je je dromen verwezenlijken.

Fashion Blogger

Volg de cursus Fashion Blogger en ervaar onze leerzame praktijklessen.

Fashionfotografie

Studeren is leuk, en daarnaast is het ook direct werken aan je toekomst.

Imagoconsulent

De cursus Imagoconsulent helpt je je dromen verwezenlijken.

Kleurenconsulent (Gevorderden)

De cursus Kleurenconsulent (Gevorderden) helpt je je dromen verwezenlijken.

courseMaterial


Kleurdoeken Professioneel Ziezo

929.00

buyMaterial

Kleurdoeken Standaard Ziezo

283.50

buyMaterial

Kleurpaspoorten Professioneel Ziezo

232.00

buyMaterial

Kleurpaspoorten Standaard Ziezo

174.50

buyMaterial

Stijlpaspoorten Standaard Ziezo

94.00

buyMaterial

studyCategories


Mode & Styling

Kleding Maken & Ontwerpen

blogTags


MannenKledingKleurStijlOnderwijsLeren stylenCursusOpleidingSchoolAvondlesGroepslesModeMaatpakSuitCentrum voor avondonderwijsSchoonheidsschool

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0