Deze straffe vrouwen zijn topondernemers

07/03/2019

Volgens de recentste cijfers is slechts 1 op de 3 Belgische zelfstandigen een vrouw. Dat cijfer ligt uiteraard veel te laag. Zeker als je weet dat vrouwelijke ondernemers minder roekeloos zijn dan hun mannelijke tegenhangers en rationelere beslissingen nemen. Vrouwen zijn dus geboren ondernemers en dat bewijzen deze 8 schoolvoorbeelden!

Treed jij in de voetsporen van de volgende succesvolle vrouwen? Dan hebben wij de opleidingen die jij nodig hebt. Wil je net als Lore Van Keer juwelenontwerpster worden? Of eerder lingeriestyliste, zoals Murielle Scherre? Of wil je iets helemaal anders doen, maar wil je toch met de nodige kennis bedrijfsbeheer van start gaan om het maximum uit je cursus te halen? Wij hebben voor elk doel de opleiding die jij nodig hebt!

Laura Verhulst

De naam Laura Verhulst zegt je misschien niet erg veel, maar misschien laat Madam Bakster wel een belletje rinkelen? Laura was als kind al verzot op het maken van desserts en maakte van haar kinderdroom haar beroep. Intussen heeft Madam Bakster al meer dan 20 verkooppunten, waar je van haar heerlijke taarten en andere desserts kan proeven.

Jozefien Daelemans

Deze sterke vrouw had al heel wat ervaring bij vrouwenbladen toen ze besloot dat ze haar eigen verhaal wilde schrijven. En dat mag je nogal letterlijk nemen. Jozefien stampte Charlie Magazine uit de grond en intussen schrijft er al een klein leger aan auteurs zonder filter over allerhande onderwerpen.

Veronique Leysen

We kenden haar eerst als Ketnet-wrapster, maar die periode heeft Veronique Leysen intussen al ver achter zich gelaten. Jaren geleden startte ze met Maurice een heuse breicollectie en bijhorende koffiebar. Naast het uitbrengen van meerdere breiboeken en een koffieboek heeft ze intussen al een tweede zaak geopend en kijkt iedereen halsreikend uit naar nieuwe stukken van Maurice.

Murielle Scherre

Met haar sappige Gentse accent krijgt Murielle Scherre iedereen meteen mee. Intussen gaat haar lingeriemerk La Fille d’O al meer dan 15 jaar mee en kan je haar prachtige lingerie – gemaakt van Belgische grondstoffen – bezichtigen in boetieks in Gent en Antwerpen. Intussen is haar geesteskind uitgegroeid tot een vaste waarde in de Belgische lingeriewereld.

Martena Duss

Sommigen kennen haar als de vrouw van Bent Van Looy, maar misschien is Bent wel de man van Martena. De in Zwitserland geboren make-upartieste toont de mooiste kant van onder meer Naomi Campbell, schreef ‘Het grote receptenboek tegen verveling’ en opende ze in Parijs het eerste café couture, waar lekkere drankjes hand in hand gaan met naaien en breien.

Lore Van Keer

Deze straffe madame volgde een opleiding als interieurvormgever, maar spitste zich toe op juwelen. Haar prachtige creaties, die je terugvindt onder haar naam, worden verkocht door heel het land. In Wolvertem vind je haar eigen atelier terug, waar je deze originele juwelen als eerste kan ontdekken.

JK Rowling

België loopt duidelijk over van de sterke vrouwen, maar ook in het buitenland vinden we er velen terug. JK Rowling begon als alleenstaande moeder met een uitkering, maar staat intussen aan het hoofd van een heus imperium. Als schrijfster en bedenkster van de Harry Potter-reeks heeft ze een plaats in ieders jeugd. Tegenwoordig wordt ze gezien als een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld.

Oprah Winfrey

Wanneer je sterke vrouw opzoekt in een encyclopedie, zal er allicht een foto van Oprah bijstaan. De vrouw die haar achternaam zelfs overbodig maakte. Op haar 19 werd ze de jongste en de eerste zwarte vrouwelijke nieuwsanker bij een lokale tv-zender en sindsdien heeft ze nooit meer achterom gekeken. Ze richtte haar eigen productienetwerk op en is een waar media-icoon.


relatedBlogs

Start je eigen zaak in vijf stappen

Vijf stappen om je eigen zaak te starten

Een online business starten: wat je moet weten


relatedCourses


previousLabel

Mama’s met een carrière: wat met de kinderen?

nextLabel

Dit zijn de perfécte wenkbrauwen voor jouw gezicht

mostRead


DIY: maak je eigen gezichtsmasker met aloë vera

25/01/2019

De 12 seizoenstypes: welk kleurtype ben jij?

02/04/2019

De Schoonheidsschool opent nieuwe beautytempel in Brugge

09/10/2018

relatedCourses


Bedrijfsbeheer

Volg de opleiding Bedrijfsbeheer en word een krak in je vak als Zelfstandig Ondernemer.

Bedrijfsbeheer

Schrijf je in voor de cursus Bedrijfsbeheer en word veelzijdig Ondernemer.

studyCategories


Management & Bedrijfsvoering

blogTags


VrouwendagOndernemenVrouwelijke ondernemersVrouwen aan de topVrouwelijke leiders

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0