Laat je ogen schitteren!

19/11/2019

Je staat voor de spiegel. Je fond-de-teint heb je net perfect aangebracht. De volgende stap: oogschaduw. Maar welke kleur kies je het best? De kleur van je oogschaduw is een bepalende factor waarmee je de natuurlijke kleur van je ogen doet schitteren. Voor een harmonieus effect kun je een paletje gebruiken dat de kleur van je ogen complementeert en vooral accentueert. Maar hoe kies je nu de juiste kleur? Heel simpel. Kijk naar je ogen! Lees onze gids en ga aan de slag!

Heb jij blauwe ogen? De perfecte kleuren voor jou zijn (lichte) natuurlijke aardetinten, blauw, paars, zalmroze, champagne en goud. Vermijd groene en rode tinten. Probeer donkere kleuren niet over elkaar aan te brengen in een smokey look. Wil je toch voor een intensere look gaan? Breng de knalkleur dan enkel net boven je wimperlijn aan en niet over het hele ooglid. Voor een echte partylook combineer je aubergine met gouden accenten.

shutterstock_59819728

Zijn jouw ogen meer grijs-blauw? Grauwe, rokerige tinten als mistig grijs of zilverachtig blauw laten jouw ogen spreken. Mosgroen, donkerblauw, zwart, antraciet en paars/violet zijn ook aan te raden. Donkere kleuren zijn ook echte aanraders!

shutterstock_213893476

Heb jij bruine ogen? Dan heb je geluk! Bijna alle kleuren passen bij jouw oogkleur. Denk aan: (zacht) roze, beige, aubergine, paars, kaki, koper, champagne, grijs, limoengroen en petroleumblauw. Zalmroze en brons accentueren jouw ogen echter het best. Maar welke kleur je ook kiest, als je voor een intensere look wil gaan, probeer dan eens wat zwart er doorheen te blenden. Je kunt jouw ogen optisch groter laten lijken door violet, zilver of chocolade te gebruiken.

shutterstock_103307045

Groene ogen schitteren met kleuren als lila, paars, abrikoos, koper, bruin, kaki en goud. Probeer kleuren die dicht bij je eigen oogkleur liggen te mijden. Een glanzende, bruine kleur is perfect om je ogen overdag de perfecte kleur te geven. Zonder contrast zullen je ogen minden opvallen. Voor een avondje uit combineer je daarom best meerdere kleuren met elkaar. Paars met lila werkt goed voor jouw ogen.

shutterstock_169629287

Voor een goede en verzorgde oogmake-up is het mooi om twee of meer kleuren te gebruiken. Bepaal van te voren waarop je de aandacht wilt vestigen: helderheid, intensiteit, levendigheid, zuiverheid, zachtheid of diepte? Maar natuurlijk heeft niemand precies dezelfde ogen. En jouw haarkleur en mood kunnen nog wel eens wisselen. Experimenteer daarom gewoon met allerlei kleuren. Zo is het bijvoorbeeld leuk om van verschillende looks (met andere kleuren) een foto te maken en deze met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je heel makkelijk zien wat jou beter staat. Een nieuw paletje is als een nieuwe outfit: het valt meteen op en doet wonderen voor de uitstraling!


relatedBlogs

Help?? Wat smeer ik op mijn gezicht?

Old = New

Leeuwtje


previousLabel

Zo maak je je goede voornemens toch nog waar

nextLabel

Dagmake-up in 6 eenvoudige stappen

mostRead


DIY: maak je eigen gezichtsmasker met aloë vera

25/01/2019

De 12 seizoenstypes: welk kleurtype ben jij?

02/04/2019

De Schoonheidsschool opent nieuwe beautytempel in Brugge

09/10/2018

studyCategories


Schoonheidszorgen

Make-Up

Wimpers & Wenkbrauwen

blogTags


VisagieOgenMake-up

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0