Magische beauty tricks: feit of fabel?

26/03/2019 Thomas Verlinden

Ultieme beautytips, de ideale schoonheidsbehandeling, hét middeltje tegen rimpels of acné… Het internet staat er vol mee. Toch is niet alles wat je leest helemaal waar.

Het beautyadvies hieronder zie je regelmatig terugkeren, maar is niet allemaal even correct. Sommige tips kunnen zelfs schade aanrichten en doen meer kwaad dan goed. Let dus goed op met wat je gelooft!

 

Komkommerschijfjes op je ogen helpen tegen wallen

Feit: Komkommer is van nature rijk aan cafeïne en vitamine C en zorgt er op die manier voor dat je je na enkele minuten al buiten de huiskamer kan wagen zonder over je eigen wallen te struikelen. Leg een komkommer in de koelkast en snijd twee frisse schijfjes af als je ze nodig hebt.

 

Je kan best anti-rimpelcrème beginnen smeren als je nog jong bent

Feit: Vanaf je 25ste begint je huid te verouderen en is het proces bijna niet te stoppen. Fijne lijntjes beginnen zich af te tekenen en je merkt hier en daar een huidplooi op die er gisteren nog niet zat. Komt de 30 er bijna aan? Dan kan je gerust al producten beginnen smeren die rimpels voorkomen. Zware anti-rimpelcrème werkt pas doeltreffend als je effectief diepere rimpels ziet.

 

Dagelijks een milde scrub zorgt voor een egale huid

Fabel: Met een scrub verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de celvernieuwing van de diepere huidlagen. Maar de dode huidcellen stapelen zich niet in één dag weer op. Als je dagelijks scrubt, zal je dus gezonde huidcellen verwijderen en maak je je huid droog en gevoelig. Je kan beter één of twee keer per week grondig scrubben en bij een gevoelige huid zelfs nog minder.

 

Een vette huid moet je af en toe met zeep wassen

Fabel: Het lijkt een slimme oplossing voor een glimmende huid: vet was je weg met zeep. Toch is het niet zo’n goed idee, want je huid zal reageren door nog meer talg aan te maken. Je talgklieren raken in overdrive en je huid zal nog harder glimmen dan voordien. Je kan beter het overtollige talg voorzichtig afdeppen met een stukje keukenrol of blotting paper voor je gezicht. En hoe tegenstrijdig het ook klinkt: blijf je huid insmeren met een hydraterende crème, want een goed gehydrateerde huid zal minder talg aanmaken.

 

Dagcrème breng je aan nadat je je gezicht gereinigd en gedroogd hebt

Feit/fabel: Het kan zeker geen kwaad om een droge huid te hydrateren, maar je dag- of nachtcrème zal het meeste effect hebben als je net fris gewassen uit te douche stapt. Dep je gezicht een klein beetje droog met een zachte handdoek en breng je dagcrème aan als je je nog in je warme, vochtige badkamer bevindt. Zo houd je je vochtbalans nog beter op peil en zal je huid minder snel uitdrogen.

 

Je krijgt puistjes van je smartphone

Feit: Onze handen wassen we na elk toiletbezoek, onze kleren wassen we als we ze enkele keren gedragen hebben, onze haren wassen we om de 2 à 3 dagen, ons gezicht reinigen we twee keer per dag. Maar hoe vaak reinig jij je smartphone? Nooit? Dan ben je geen uitzondering. De bacteriën stapelen zich op en komen zo op je handen terecht. Als je dan je gezicht aanraakt, verspreiden de bacteriën zich over je gelaat en ontstaan puistjes. Hetzelfde geldt trouwens voor je laptop, schrijfgerij, deurklinken, de kraan van de wastafel, je haarborstel, de volumeknop van de radio, de afstandsbediening van de tv enzoverder.

 

Achter glas bruin je niet

Feit: De uv-stralen van de zon die ons een bruine kleur bezorgen, worden tegengehouden door glas. Toch kan je maar beter goed smeren als je langere tijd achter glas in de zon zit. Uva-stralen banen zich wél door het glas en kunnen zware schade aanbrengen aan je huid. Let dus bijvoorbeeld goed op als je regelmatig een lange rit in de auto maakt.

 

 

 


relatedBlogs

Dit zijn de perfécte wenkbrauwen voor jouw gezicht

DIY: maak je eigen gezichtsmasker met aloë vera

Verdien geld met beauty tutorials


relatedCourses


previousLabel

Mindfulness op de schoolbanken

nextLabel

Behaal deze zomer al een diploma met de Summerschool

mostRead


DIY: maak je eigen gezichtsmasker met aloë vera

25/01/2019

De 12 seizoenstypes: welk kleurtype ben jij?

02/04/2019

De Schoonheidsschool opent nieuwe beautytempel in Brugge

09/10/2018

relatedCourses


Gelaatsverzorging

Dé beste opleiding in Vlaanderen om aan de slag te gaan in de gelaatsverzorging!

Schoonheidsspecialist (Uitgebreid)

Praktijkgerichte allround cursus door professionele schoonheidsspecialistes!

Schoonheidsspecialist (Allround)

Je krijgt les van echte vakexperten zodat je snel professioneel aan de slag kan.

Huidverzorging Acne-Specialist

Ben je schoonheidsspecialist? Breid je expertise uit en verlos je klanten van acne.

Fruitzuurpeeling

Kies voor de praktijkgerichte lessen van de cursus Fruitzuurpeeling.

courseMaterial


Schoonheidsspecialiste Professioneel Districos

999.00

buyMaterial

Schoonheidsspecialiste Standaard Districos

820.00

buyMaterial

Gelaatsverzorging Professioneel Bio Balance

330.00

buyMaterial

Gelaatsverzorging Standaard Bio Balance

213.00

buyMaterial

Gelaatsverzorging Standaard Anubis

212.00

buyMaterial

studyCategories


Schoonheidszorgen

blogTags


SchoonheidsspecialistBeautyGelaatsverzorgingSchoonheidszorgenBeauty tricks

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0