Start je eigen zaak in vijf stappen

16/11/2022 Thomas Verlinden

Wil jij je eigen zaak starten? Dan is dit het juiste moment! Met onze opleidingen leer je vanaf nul iets nieuws opbouwen. Ben je ambitieus genoeg om de zakenwereld te veroveren? Wij denken van wel! Aangezien je nieuw bent in deze wereld, geven we je een uitgekiend stappenplan om je eigen zaak te starten.
 

Schrijf je ondernemingsplan

Eerst en vooral moet je een ondernemingsplan opstellen. Er is namelijk een groot verschil tussen denken en doen. Maar je zal je verstand nodig hebben om uiteindelijk in actie te komen. Bepaal dus je doelen en denk eens na over hoe je het best de gewenste resultaten bereikt. Maak bijvoorbeeld een gedetailleerd overzicht van wat je wil bereiken wanneer je een eigen zaak start.
 

Verzamel je team

Jij bent dan misschien de CEO én het gezicht van je bedrijf, toch heb je een team nodig om je eigen zaak te starten. Elke persoon heeft andere kennis en vaardigheden. Ben je nog op zoek naar werkkrachten? Kijk dan eens naar je eigen netwerk! Vraag bijvoorbeeld aan vrienden of kennissen om je te helpen met je marketingstrategie, boekhouding of SEO. Uiteindelijk is het de bedoeling om betrouwbare werkkrachten te verzamelen. Vanaf de oprichting van je bedrijf zal je namelijk elke toekomstige mijlpaal met je werknemers delen. Daarom is het belangrijk om een band met hen te creëren. Enkel zo is het mogelijk om op lange termijn een hecht team uit te bouwen.
 

Verwerf kapitaal

Wil jij een echte ondernemer worden? Voorzie dan voldoende startkapitaal om je project en de bijbehorende administratieve verplichtingen te financieren. Zoek daarom naar investeerders die je project willen ondersteunen. Zij zullen je helpen met de betaling van je rekeningen, leveranciers, lonen enzovoort.
 
Potentiële investeerders overtuig je het best met een korte maar krachtige presentatie over je dienst of product. Gooi hierbij de charmes van je vlotste werkkracht in de strijd!
 

Bepaal je juridische bedrijfsstructuur

Om een legitieme speler in de zakenwereld te worden, moet je over een duidelijke juridische bedrijfsstructuur beschikken. Verzamel dus je team en bepaal welke structuur het best aansluit bij je bedrijf. Tip: naamloze en besloten vennootschappen zijn populaire juridische statuten voor kleine ondernemingen. Dat komt omdat deze structuren het persoonlijke vermogen van de eigenaar beschermen tegen zakelijke schulden en aansprakelijkheden.
 

Boost je online aanwezigheid

Wie een eigen zaak wil starten, moet nadenken over zijn online aanwezigheid. De 21e eeuw is dé eeuw van de technologie, waarin elke consument via verschillende media verbonden is met het internet. Een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website is tegenwoordig dus essentieel om nieuwe klanten aan te trekken. Investeer dus in professionals die je helpen om de digitale identiteit van je bedrijf uit te bouwen.
 
Wil je alle ins en outs van ondernemen tot in de puntjes beheersen? Volg dan nu onze opleiding ‘Start je eigen zaak’ en word een topondernemer!


relatedBlogs

Deze straffe vrouwen zijn topondernemers

Een online business starten: wat je moet weten

Vijf stappen om je eigen zaak te starten


relatedCourses

Start je eigen zaak

previousLabel

Bepaal jouw ideale studiemethode

nextLabel

Studeren in de zomer: een verstandige keuze

mostRead


DIY: maak je eigen gezichtsmasker met aloë vera

25/01/2019

De 12 seizoenstypes: welk kleurtype ben jij?

02/04/2019

De Schoonheidsschool opent nieuwe beautytempel in Brugge

09/10/2018

relatedCourses


Management Basis

Behaal je diploma Management Basis en ga professioneel aan de slag.

Management Basis

Schrijf je in voor de cursus Management Basis en word veelzijdig Manager.

Start je eigen zaak

Volg de opleiding Start je eigen zaak en word een krak in je vak als Ondernemer.

Start je eigen zaak

Schrijf je in voor de cursus Eigen Zaak en word veelzijdig Zelfstandige.

Management Basis

Schrijf je in voor de opleiding Management en start meteen als Leidinggevende.

blogTags


OndernemenEigen zaakStarterOndernemerZaakvoerderVennootschapBusinessStappenplan

blogShare