Cursus

Dé perfecte voorbereiding om succesvol te ondernemen!

Heb je snel je attest bedrijfsbeheer nodig? Kies dan voor zekerheid en ga voor dé belangrijkste en best geüpdatete cursus bedrijfsbeheer in Vlaanderen. Onze cursus is goed voor een slagingspercentage van maar liefst 83%, het hoogste in België. Met bijna 15 jaar ervaring en een team van meer dan tien vakdocenten biedt deze cursus de perfecte voorbereiding op het centrale examen bedrijfsbeheer én op je carrière als zelfstandig ondernemer.

Meer dan tienduizend ondernemers gingen je reeds voor en behaalden hun officiële attest bedrijfsbeheer met onze cursus. Dit alles aan de scherpste prijs op de markt. Na het behalen van je attest kan je je onmiddellijk inschrijven bij een ondernemingsloket naar keuze.

Veel succes met je carrière als zelfstandig ondernemer!

bedrijfsbeheer, starten als selfstandige, eenmanszaak, vennootschap, NV, BVBA, EBVBA, ondernemen, onderneming, vestigingsattest, centrale examencommissie, balans, resultatenrekening, BTW aangifte, handelsrecht, vennootschapsrecht, marketing, sociaal statu

Lessenverloop

De opleiding Bedrijfsbeheer bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 4 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Bedrijfsbeheer vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 169.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent en het gebruik van de lokalen.

Examen en diploma

Je legt het examen af bij de Centrale Examencommissie in Brussel. Dit is een theoretisch examen dat op een pc wordt gemaakt. Er zullen zowel meerkeuzevragen als oefeningen gevraagd worden. Deze cursus bereidt je perfect voor op het examen bij de centrale examencommissie. Als je slaagt voor het examen ontvang je het attest. Hiermee kan je een ondernemingsnummer aanvragen bij een ondernemingsloket en starten als zelfstandige.

Je legt het examen af bij de Centrale Examencommissie in Brussel. Het examengeld betaal je rechtstreeks aan de Centrale Examencommissie. Dit is enkel een theoretisch examen. Wanneer je minstens 50% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkende vestingsattest Bedrijfsbeheer binnen de twee weken via de post. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

169.00 euro

 • Examengericht
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Hoe start ik met een hoofd- of bijberoep?
 • Basiskennis van boekhouden (enkelvoudig en dubbel)
 • De belasting op toegevoegde waarde (BTW)
 • Het verkoop en- aankoopdagboek invullen
 • De financiële dagboeken bijhouden (kasboek)
 • De inventaris van je eigen zaak opmaken
 • Je ondernemersplan opstellen
 • De balans en resultatenrekening opstellen
 • Kennis van commercieel beleid en marketing
 • Kennis van handelsrecht en vennootschapsrecht
 • Je sociaal statuut en zekerheid als zelfstandige
 • Je belastingen op het einde van het jaar berekenen

Wat je zal kunnen:

 • Je kan je eigen zaak opstarten
 • Je kiest je eigen boekhouder
 • Je kiest een sociaal verzekeringsfonds
 • Je kent de verschillen tussen en kiest een eenmanszaak of vennootschap
 • Je kan een ondernemersplan opstellen
 • Je kan balans en resultaat opmaken en kan nagaan of een onderneming financieel gezond is
 • Je kan je eigen belastingen berekenen en weet hoe een BTW-aangifte in elkaar zit
 • Je zal je boekhouder beter begrijpen
 • Je zal basiskennis hebben van marketing
 • Je hebt kennis van de contracten
 • Je kent de voordelen en risico's

bedrijfsbeheer, starten als selfstandige, eenmanszaak, vennootschap, NV, BVBA, EBVBA, ondernemen, onderneming, vestigingsattest, centrale examencommissie, balans, resultatenrekening, BTW aangifte, handelsrecht, vennootschapsrecht, marketing, sociaal statu

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Bedrijfsbeheer?

Bij de start van de cursus ontvang je het cursusboek. We vragen je om schrijfgerief, rekenmachine en kladpapier mee te nemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingesc ...hreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Kan ik snel het attest Bedrijfsbeheer halen?

Ja. Wij bieden als school de snelste manier aan om je attest te behalen. Je kan elke week wel ergens in Vlaanderen of Brussel onze opleiding bedrijfsbeheer volgen. Je volgt bij ons 20 uren les, verspreid over vijf dagen. Je kan je afspraak om examen af te leggen al vastleggen tijdens de op ...leiding zelf. Wanneer je slaagt voor het examen, krijg je onmiddellijk het attest bedrijfsbeheer mee naar huis.

Kan ik een vrijstelling krijgen voor Bedrijfsbeheer?

Je kan je kennis van bedrijfsbeheer enkel bewijzen als je een getuigschrift basiskennis van het bedrijfsbeheer hebt of een diploma van hoger onderwijs of een universiteit. De volgende diploma’s volstaan ook, als je ze hebt behaald vóór 30 september 2000: Het getuigschrift hoger alge ...meen, kunst- of technisch secundair onderwijs of het getuigschrift hoger BSO afdeling handel, boekhouding of verkoop.

Wanneer start de volgende opleiding Bedrijfsbeheer?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Bedrijfsbeheer inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkeli ...jk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Bedrijfsbeheer waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Bedrijfsbeheer. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

Je legt examen af bij de Centrale Examencommissie van de overheid, waarna je het erkende attest ontvangt. Onze cursus vormt de perfecte voorbereiding op dit examen, je moet geen bijkomende zaken studeren. Het slagingspercentage van onze cursisten is ook het hoogste in België.

Moet ik al enige kennis hebben van Bedrijfsbeheer?

Alle leerstof die je moet kennen om het examen succesvol af te leggen, bekijk je tijdens de opleiding.

Wat is de wachttijd om het examen aan de Centrale Examencommissie af te leggen?

Je kan inschrijven voor een examen minimum 10 dagen voor je het aflegt. Gemiddeld is er een wachttijd van een maand, maar dit schommelt doorheen het jaar.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
BedrijfsbeheerMaa16/10/201724/10/2017Kortrijk18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa06/11/201714/11/2017Turnhout18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa06/11/201714/11/2017Antwerpen18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa13/11/201721/11/2017Gent18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa13/11/201721/11/2017Antwerpen09u00 - 13u00
BedrijfsbeheerMaa13/11/201721/11/2017Hasselt18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa20/11/201728/11/2017Brugge18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa20/11/201728/11/2017Leuven18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa20/11/201728/11/2017Brussels-City18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa20/11/201728/11/2017Hasselt09u00 - 13u00
BedrijfsbeheerMaa20/11/201728/11/2017Gent09u00 - 13u00
BedrijfsbeheerZat25/11/201723/12/2017Antwerpen09u00 - 13u00
BedrijfsbeheerZat25/11/201723/12/2017Gent14u00 - 18u00
BedrijfsbeheerMaa27/11/201705/12/2017Roeselare18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa04/12/201712/12/2017Hasselt18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa04/12/201712/12/2017Aalst18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa04/12/201712/12/2017Antwerpen18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa11/12/201719/12/2017Gent18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa11/12/201719/12/2017Turnhout18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa11/12/201719/12/2017Kortrijk18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa11/12/201719/12/2017Mechelen18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa15/01/201823/01/2018Hasselt09u00 - 13u00
BedrijfsbeheerMaa15/01/201823/01/2018Antwerpen18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerDin16/01/201824/01/2018Gent18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa22/01/201830/01/2018Antwerpen09u00 - 13u00
BedrijfsbeheerDin30/01/201807/02/2018Gent09u00 - 13u00
BedrijfsbeheerMaa12/02/201820/02/2018Antwerpen18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerZat17/02/201817/03/2018Gent09u00 - 13u00
BedrijfsbeheerZat17/02/201817/03/2018Antwerpen14u00 - 18u00
BedrijfsbeheerMaa19/02/201827/02/2018Brugge18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa19/02/201827/02/2018Hasselt18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa19/02/201827/02/2018Brussels-City18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa19/02/201827/02/2018Leuven18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa19/02/201827/02/2018Gent18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa26/02/201806/03/2018Turnhout18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa05/03/201813/03/2018Roeselare18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa05/03/201813/03/2018Mechelen18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa05/03/201813/03/2018Gent09u00 - 13u00
BedrijfsbeheerMaa12/03/201820/03/2018Hasselt09u00 - 13u00
BedrijfsbeheerMaa12/03/201820/03/2018Gent18u30 - 22u30
BedrijfsbeheerMaa19/03/201827/03/2018Antwerpen18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerDin03/04/201811/04/2018Antwerpen09u00 - 13u00
BedrijfsbeheerZat07/04/201805/05/2018Hasselt09u00 - 13u00
BedrijfsbeheerZat14/04/201812/05/2018Gent14u00 - 18u00
BedrijfsbeheerMaa16/04/201824/04/2018Hasselt18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa16/04/201824/04/2018Antwerpen18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa16/04/201824/04/2018Gent18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa16/04/201824/04/2018Turnhout18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa16/04/201824/04/2018Kortrijk18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerZat21/04/201819/05/2018Antwerpen14u00 - 18u00
BedrijfsbeheerMaa07/05/201815/05/2018Antwerpen09u00 - 13u00
BedrijfsbeheerMaa07/05/201815/05/2018Gent18u00 - 22u00
BedrijfsbeheerMaa04/06/201812/06/2018Roeselare18u00 - 22u00