Opleiding Afslankingconsulent

Praktische info

Schrijf je in

cursus afslankingsconsulent voedingsadviseur, voedingscoach, afslankingscoach, cursus voedingsadviseur, opleiding afslankingsconsulent, avondschool voedingsconsulent opleiding voedingsconsulent

cursus afslankingsconsulent opleiding afslankingsconsulent voedingsadvies geven

Word afslankingsconsulent in 12 weken

We zijn ons er steeds meer van bewust dat gezonde voeding cruciaal is. Een mooi figuur is niet alleen leuk, maar heeft ook een positieve invloed op onze gezondheid. Wil je mensen begeleiden met afvallen of zelf afslanken? Heb je interesse in afslankingsmethoden en gezonde leefgewoonten en wil je er graag alles over weten? Dan is deze professionele cursus afslankingsconsulent of voedingscoach zeker iets voor jou!

In deze opleiding tot afslankingsconsulent zie je hoe je een evenwichtig dieet samenstelt en met welke factoren je rekening moet houden. Je leert ook hoe je je klanten kan motiveren om op een gezonde manier af te vallen en op gewicht te blijven. Gezond leven, er goed uitzien en je goed voelen: dat willen we allemaal. De interesse is groot, dus werk is verzekerd!

Beroep met toekomst

Als adviseur kan je onmiddellijk aan de slag in afslankingsstudio’s of wellness- en fitnesscentra. Verder bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk voedingsadvies aan huis geven of een winkel met gezonde voeding of voedingssupplementen uit te baten. Als zelfstandige kan je je gratis aansluiten bij de Wellnessfederatie. Het is een sector die jaarlijks nog steeds spectaculair groeit en waar nog elke dag nieuwe oplossingen worden gevonden om klanten beter te begeleiden.

Afwisselend beroep

Als voedingsconsulent krijg je uiteenlopende vragen, zoals van mensen die willen vermageren, ouders die bezorgd zijn over het vele snoepen van hun kinderen, werknemers met een administratieve functie die lijden aan licht overgewicht, senioren die met een teveel aan cholesterol kampen enzovoort. Dat maakt de job uitdagend en afwisselend.

Professionele opleiding afslankingsconsulent

Praktijkervaring is cruciaal. Eetgewoonten zijn vaak hardnekkig en de beschikbare informatie rond gezondheid is verre van eenduidig. In deze opleiding gaat de aandacht uit naar het samenstellen van het juiste voedingspatroon. Je krijgt les van een ervaren diëtist hoe je mensen naar hun ideale gewicht en een gezonde, evenwichtige voeding begeleidt. Op deze manier verbeter je niet alleen het eet- en leefpatroon van jouw klanten op korte termijn. Door jouw begeleiding zullen jouw klanten ook op langere termijn gezonde en evenwichtige eetgewoontes ontwikkelen. En dat is echt wel van groot belang. Een dagje diëten valt best mee, maar het komt er op aan het vol te houden.

Tijdens de lessen maak je kennis met verschillende afslankingsmethoden en gezonde leefgewoontes. Je krijgt inzicht in de energiebehoefte van de mens en de bijbehorende voedingsadviezen. Je leert alles over de verschillende macronutriënten, vitamines en mineralen van de voedingsmiddelen. Je leert ook omgaan met verschillende situaties en omstandigheden zodat je elke klant een persoonlijke behandeling kunt aanbieden.

Voor wie is deze opleiding afslankingsconsulent bedoeld?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die anderen wil begeleiden om af te vallen of voor wie zelf wil afslanken. Je volgt in totaal 12 lessen van 3 uren. Je kan de opleiding ook volgen als onderdeel van de cursus gezondheidsconsulent.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding voedingsconsulent wordt voor kleine groepen georganiseerd zodat we jou een persoonlijke begeleiding kunnen garanderen. Let op, er worden slechts een beperkt aantal kandidaten toegelaten tot deze opleiding.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Afslankingsconsulent 07/11/2017 Hasselt 18u30 – 21u30
Afslankingsconsulent 09/01/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Afslankingsconsulent 18/01/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Afslankingsconsulent 13/02/2018 Leuven 18u30 – 21u30
Afslankingsconsulent 15/02/2018 Gent 18u30 – 21u30
Afslankingsconsulent 19/02/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Afslankingsconsulent 19/02/2018 Brugge 18u30 – 21u30
Afslankingsconsulent 05/03/2018 Gent 09u00 – 12u00
Afslankingsconsulent 07/03/2018 Antwerpen 09u00 – 12u00
Afslankingsconsulent 14/03/2018 Mechelen 18u30 – 21u30
Afslankingsconsulent 15/03/2018 Turnhout 18u30 – 21u30
Afslankingsconsulent 19/03/2018 Gent 18u30 – 21u30
Afslankingsconsulent 16/04/2018 Hasselt 18u30 – 21u30
Afslankingsconsulent 16/04/2018 Antwerpen 18u30 – 21u30
Afslankingsconsulent 18/04/2018 Aalst 18u30 – 21u30

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques voedingsconsulent

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige afslankingsconsulent die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot afslankingsconsulent kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en gezondheid.

Je einddoel is een erkend diploma afslankingsconsulent

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 560.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op 10 % vroegboekkorting op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 56 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 504 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding afslankingsconsulent?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding afslankingsconsulent?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus afslankingsconsulent?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Wist je dat deze opleiding deel uitmaakt van het studietraject Allround Voedingsdeskundige?

allround voeding

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Luna V.D.P. (Moerbeke)

Heel mijn gezin heeft al jaren last van overgewicht omdat mijn man en ik een heel drukke baan hebben en het gewoon gemakkelijker is om een snelle hap klaar te maken of te gaan afhalen... Ik wil natuurlijk het beste voor mijn kinderen en besloot in een bui van goede voornemens deze cursus te volgen. Ik ben nu echt superblij dat ik die stap gezet heb! Dankzij de duidelijke uitleg en superhandige tips zijn wij samen als gezin al 53 kg lichter! Wie weet open ik ooit wel zelf een praktijk 🙂

Lien D.B. (Herent)

Ik wist niet welke opleiding ik moest kiezen maar ze hebben mij goed geholpen op het secretariaat. Ik was geslaagd en ben nu als zelfstandige aan het werk.

Marie A. (Aalst)

Het was echt een heel toffe opleiding! Ik heb enorm veel bijgeleerd en kijk er echt naar uit om hiervan mijn beroep te maken!

Vanessa L. (Ranst)

Ik ben reeds geruime tijd actief als zelfstandig schoonheidsspecialiste. Meer en meer krijg ik vragen van mijn klanten over gezonde voeding. Dankzij deze cursus ben ik in staat om ze het gepaste advies te geven en heb ik nu een eigen lijn met voedingssupplementen die ik verkoop naast de klassieke schoonheidsverzorgende producten.

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Meditatie

Mindfulness op Maandag

Zie je op tegen de start van een nieuwe werkweek? Heb je misschien een druk weekend achter de rug en …

Cucumbersmoothie

Anticellulitis smoothie: ananas en komkommer!

De zon vraagt dezer dagen om een verfrissend plonsje. Spaar je energie voor het zwembad, en ga met dit moeiteloze …

Shutterstock 312605798

Maak van organiseren je talent én job

Al jaren vormen de thema’s organisatie, time-management en motivatie een leidraad voor talrijke self-help handboeken en programma’s. Net zoals de …

Page 1 of 1912345»10...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool