Opleiding Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent

allround kleur stijl en imago

Praktische info

Schrijf je in

cursus allround kleur-, stijl- en imagoconsulent cursus imagoconsulent, cursus stylist, opleiding styliste, opleiding kleurenconsulent, opleiding kleurenconsulente, opleiding stylist, avondschool imagoconsulent opleiding kleur en stijl

cursus allround kleur-, stijl- en imagoconsulent opleiding allround kleur-, stijl- en imagoconsulent mensen stylen

Een eerste indruk is snel gemaakt. Kom je spontaan en joviaal over? Of ben je eerder gereserveerd? Belangrijk is dat je in bepaalde situaties de juiste toon zet en toch jezelf blijft. De eerste indruk die mensen van je krijgen, wordt voor een groot deel beïnvloed door je kleding, je houding, je manier van spreken … Ook de kleur van je kleding en je stijl bepalen je uitstraling.

Wil jij weten hoe je met je kleding je persoonlijkheid benadrukt en tegelijkertijd een goede indruk wekt? Of wil je met je fashionkennis anderen adviseren? Wil je de uitstraling van jouw klanten een boost geven? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven!

Word allround kleur-, stijl- en imagoconsulent in 24 weken

Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van allround kleur-, stijl- en imagoconsulent snel in de vingers wil krijgen. De groepslessen bestaan uit vijf verschillende modules, die je ook apart kan volgen, namelijk: kleurenconsulent (basis), kleurenconsulent (gevorderden), stijlconsulent (basis), stijlconsulent (gevorderden) en imagoconsulent.

Beroep met toekomst

In onze samenleving is het belangrijk dat je er elke dag stralend uitziet, zowel in je privéleven als in de werksfeer. Mensen doen daarom steeds vaker beroep op een professionele kleur-, stijl- en imagoconsulent die hen helpt bij het kiezen van het juiste kleurenpalet en de juiste stijl en imago. Met deze professionele opleiding leer je jezelf en anderen stylen. Er ligt dus een grote markt vol met interessante carrièremogelijkheden en toekomstperspectieven voor je open! Je kan je eigen onderneming opstarten, succesvolle workshops organiseren of freelance kleurenadvies geven.

Praktijkgerichte opleiding

Deze cursus is zeer praktijkgericht. Je gaat zelf aan de slag. Tijdens de lessen voer je verschillende stijlanalyses uit. Je bepaalt lichaamsvorm, gelaatsvorm en stijltype van modellen. Je houdt rekening met hun persoonlijke levenssituatie. Daarnaast leer je ook professionele kleurenanalyses maken. Je staat stil bij hoe je imago. hoe kom je over bij anderen en hoe je wil overkomen? Je leert ook het imago van andere personen beoordelen en je geeft advies in het creëren van een sterke uitstraling. Iedereen stelt zijn of haar analyses voor in de klas. Hierdoor steek je ook veel op van je medestudenten.

Voor wie is deze opleiding allround kleur-, stijl- en imagoconsulent bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding allround kleur-, stijl- en imagoconsulent is ideaal voor alle fashionliefhebbers die op een zeer praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel willen leren. Na 24 lessen heb je de kneepjes van het vak onder de knie. Je behaalt een officieel diploma waarmee je aan de slag kan als allround kleur-, stijl- en imagoconsulent.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding kleur en stijl wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt en toch voldoende kan oefenen op verschillende modellen. De praktijkoefeningen vormen een echte hoeksteen van de opleiding. Onder begeleiding van de docente krijg je bijvoorbeeld met persoonlijke modellen les op locatie! Zo worden de studenten voorbereid op een professionele carrière.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren
Allround Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent 07/10/2017 Gent 10u00 – 13u00

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques kleur en stijl

Materiaal tijdens de les

Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! Deze aankoop is niet verplicht.

Voor de opleiding Allround kleur-, stijl- en imagoconsulent werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld, waarin alles zit wat jij tijdens de les nodig hebt. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.

Je krijgt les van ervaren docenten

Je krijgt les van een ervaren zelfstandige allround kleur-, stijl- en imagoconsulent die deze technieken al jarenlang toepast. De docent zal graag zijn of haar opgedane kennis met je delen. Al onze leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot allround kleur-, stijl- en imagoconsulent kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van beauty, wellness en fashion. Deze cursus allround kleur-, stijl- en imagoconsulent is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma allround kleur-, stijl- en imagoconsulent

Je hebt de laatste les zowel een praktisch examen als een theoretisch examen. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de theorie en praktijk. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 1025.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Voor deze opleiding heb je de mogelijkheid om extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Deze aankoop is niet verplicht.
Je kan er voor kiezen om je inschrijvingsgeld in termijnen te betalen.

KMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 102.5 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 922.5 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding allround kleur-, stijl- en imagoconsulent?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding allround kleur-, stijl- en imagoconsulent?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus allround kleur-, stijl- en imagoconsulent?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.33 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Jade V.P. (Zedelgem)

Al jarenlang droom ik van een bijberoep als personal shopper of stijlconsulente. Via deze cursus kwam ik in contact met dames die het écht doen! Een aanrader voor wie het wil leren van mensen uit het vak!

Diana V.D. (Herk-de-Stad)

We kregen echt toffe opdrachten van onze docente en elke opdracht was tot in de puntjes uitgewerkt. Het was leuk om hieraan te kunnen deelnemen.

Greet V.W. (Mortsel)

Recent maakte ik een grote promotie en ik heb nu de leiding over een team. Ik had echter helemaal geen feeling met mode of styling en dat is toch iets waar mensen me op afrekenden. Ik besloot om deze cursus te volgen onder het motto 'baat het niet, dan schaadt het niet'. Ik heb er echt van staan kijken hoe de tips en trucs van de docente ervoor zorgden dat ik plots wél serieus genomen werd. Een aanrader!

Ann D. (Aartselaar)

Ik voelde me vanaf de eerste seconde thuis tussen al deze fashionista's!

Lees ook onze beauty, wellness- en fashionblog

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Business Women

Ensemble naar een mooiere toekomst!

Ben jij momenteel werkloos, heb je een uitkering of zit je in een loopbaantraject? Ben je op zoek naar werk …

Shutterstock 224444353 1

Back to braiding: creatief met vlechten

Een tijdje geleden zijn we massaal op de paradewagen gesprongen voor dé zomerhype: visgraatvlechten! Relaxed en casual voor elke dag, …

Page 1 of 2912345»1020...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool