Cameratechnieken

Praktische info
  • Duur: 0 lessen
  • Voor iedereen: ja
  • Erkend diploma: ja
  • Lesgeld: 0.00 euro
  • Opleidingscheques:
  • KMO-portefeuille: Nee

Schrijf je in

cursus cameratechnieken cameraman, filmer, cameratechnicus, cameratechnieken, cursus cameratechnieken, opleiding cameratechnieken, cameratechnieken antwerpen, cameratechnieken gent, cameratechnieken hasselt, groepslessen cameratechnieken, avondonderwijs cameratechnieken, cameratechnieken volwassenenonderwijs opleiding cameratraining

cursus cameratechnieken opleiding cameraman filmtechniek

Leer alles over cameratechnieken in 0 weken

In onze beeldcultuur is een camera niet meer weg te denken. Bewegende beelden komen dan ook de hele dag op ons af. Denk maar aan Youtube, Facebook of reclamecampagnes. Bovendien nemen we hier zelf actief aan deel. We vinden het allemaal erg prettig om filmpjes te maken met een smartphone of digitale camera en daarna te posten op het internet. Het ideale filmpje betekent voor velen ook de start van een succesvolle carrière. Denk maar aan de nieuwste idolen.

Ook in het professionele leven dringt deze beeldcultuur helemaal door. Daarom is dit de ideale opleiding voor wie aan de slag is binnen de grafische sector of media. Wil je starten als cameraman in hoofd- of bijberoep? Kies dan nu voor de unieke opleiding cameratraining! Deze opleiding is geschikt voor al wie het succesvolle beroep van cameraman snel in de vingers wil krijgen.

Beroep met toekomst

Als cameraman/-vrouw ben jij de eindverantwoordelijke voor het beeldmateriaal bij diverse tv-producties, films, reportages of documentaires. Op een professionele manier vertel jij een verhaal met beelden. Een job als cameraman/- vrouw is bijzonder boeiend, veelzijdig en afwisselend! Je kan bijvoorbeeld te werken als cameraman onder regie of als zelfregisserend cameraman. Na deze opleiding ben je helemaal klaargestoomd voor een professionele carrière als cameraman/-vrouw in België of ver buiten de landsgrenzen!

De opleiding cameratraining is heel veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor een succesvolle carrière als cameraman. Naast alle belangrijke technieken leer je ook heel klantgericht werken. Na deze cursus kan je starten met een bijberoep als cameraman of een zelfstandige thuisservice opzetten. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil. Je bent in ieder geval na het volgen van deze opleiding cameratraining verzekerd van werk!

Professionele opleiding cameratechnieken

Tijdens de groepslessen cameratechnieken staat de inhoud van beelden, beeldtaal en diverse cameratechnieken centraal. Op een erg toegankelijke en professionele manier kom je te weten hoe je een verhaal vertelt met beelden. De opleiding start met een theoretisch kader over de fysiologie van het oog, de psychologie van het zien en de beeldvorming. Verder ga je in op de verschillende cameratechnieken, camerastandpunten en camerabewegingen. Geen enkele actie ontgaat jouw lens!

Je combineert sfeerbeelden, voice-overs en geluid met elkaar tot een harmonisch, fascinerend geheel. Zo ben jij in staat om het hele productieproces van reportages te verzorgen: research, het maken van een eenvoudig script, het vastleggen van de afspraken, het filmen en het monteren. Bovendien maak je uitgebreid kennis met de wettelijke verplichtingen en krijg je tal van nuttige tips van jouw docent. Tot slot ga je zelf aan de slag met een hele reeks opdrachten!

Voor wie is deze opleiding cameratechnieken bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. De opleiding cameratraining is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier dit boeiende vak snel in de vingers wil krijgen. Je behaalt namelijk jouw officiële diploma cameraman binnen één schooljaar. Je volgt in totaal 0 lessen van 0 uren.

Persoonlijke begeleiding gegarandeerd

De opleiding cameratraining wordt voor middelgrote groepen georganiseerd zodat je een persoonlijke begeleiding krijgt.

Opleiding Eerste les Leslocatie Lesuren

Regelmatig plannen we nieuwe cursussen bij. Hou onze site dus goed in de gaten!

opleidingscheques cameratraining

Je krijgt les van ervaren docenten

Deze opleiding wordt in samenwerking met De Ondernemersschool gegeven. Je krijgt les van een ervaren zelfstandige cameraman die al jarenlang in het vakgebied staat. Al de leerkrachten weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot cameratechnieken kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele wereld van filmtechniek. Deze cursus cameratechnieken is voor iedereen toegankelijk.

Je einddoel is een erkend diploma cameratechnieken

Tijdens de laatste les leg je een theoretisch examen af. Je krijgt een aantal multiplechoice en een aantal open vragen over de lesinhoud van de opleiding. Daarnaast maak je doorheen de module een portfolio die je de laatste les afgeeft. Wanneer je slaagt, behaal je een erkend diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer

Bekijk hieronder het filmpje van deze opleiding

Laagste lesgeld

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt slechts 0.00 euro. Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zijn de handboeken, het gebruik van de luxueuze leslokalen en enkele praktijkmaterialen die je tijdens de lessen gebruikt. Om te kunnen deelnemen aan deze groepslessen heb je minstens een standaard compactcamera nodig. Deze moet je vanaf de eerste les bij hebben.

OKMO-portefeuille

De Schoonheidsschool is een erkende opleidingsverstrekker van de Vlaamse Overheid. Dit wil zeggen dat je voor de opleidingen die door de Vlaamse Overheid worden erkend gebruik kan maken van de Kmo-portefeuille. De Vlaamse Overheid betaalt dan een deel van jouw opleiding mee (tot 40% van het inschrijvingsgeld).

10% Vroegboekkorting

Het aantal plaatsen is beperkt omwille van de persoonlijke begeleiding. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan snel in! Mensen die zich meer dan 3 maanden voor de startdatum van de cursus inschrijven en betalen, hebben recht op vroegboekkorting van 10 procent op het bedrag dat ze op dat ogenblik betalen. Je verkrijgt dus een korting van 0 euro en je betaalt dan voor deze opleiding slechts 0 euro.

Wat moet je nog meer weten?

Wat is de cursusinhoud van de opleiding cameratechnieken?
Wat kan je verwachten tijdens de opleiding cameratechnieken?
Welk materiaal heb je nodig voor de cursus cameratechnieken?
Wanneer kan je met de opleiding starten?
Wat zijn de mogelijke vervolgopleidingen?
Heb je nog vragen?

Kom gerust langs voor meer informatie in Antwerpen, Gent of Hasselt tijdens de openingsuren. Bekijk eerst de FAQ-pagina en bel ons via het nummer 03/292.33.38 of vul het contactformulier in.

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Eva K. (Meise)

Ik kan iedere liefhebber van beeld en video deze cursus aanraden. In de lessen wordt onder andere aandacht besteed aan de werking met een videocamera, beeldcomposities en camerastandpunten. Je hoort, je zal er vanalles leren.

Kenneth D.S. (Turnhout)

We zijn enkele keren met de hele groep buiten op straat gaan filmen. Dat was wel spannend, want we wisten nooit op voorhand waar we naartoe zouden gaan. Het zijn deze inspirerende momenten waarvan ik heel veel heb bijgeleerd.

Kevin W. (Breda? Nederland)

Een tijdje geleden heb ik de groepslessen allround digitale fotografie gevolgd. Op het einde van die lessen hebben we met enkele cursisten afgesproken om ook de opleiding cameratechnieken te gaan volgen. Omdat we elkaar al kenden, was vanaf les één het ijs gebroken.

Fleur K. (Bornem)

Ik heb veel bijgeleerd van de praktijklessen die je in groepsverband kan volgen. Voor een nieuwe functie op mijn werk moet ik regelmatig video's maken. De leerstof van de cursus komt nu dus zeker van pas.

Lees ook onze media, management en ondernemersblog

Visagie Examen Gentbrugge De Schoonheidsschool Sandy Bleona En Jamie

Studenten visagie in de kijker

Sandy Meeremans, Bleona Halilaj en Jamie Verstraaten zijn drie heel verschillende vrouwen. Toch hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun aanstekelijk …

Eindexamen Allround Visagie Sfeerfoto

Burlesque examenfeest Visagie!

Alle studenten hebben onlangs hun examens afgerond; zo ook de studenten Visagie van de Schoonheidsschool. Met wel één klein verschil: …

Vastleggen In Volledig Scherm 22072014 103234.bmp

Trend gespot: De ‘Squinch’ voor de optimale fotolook!

Heb jij ook zo’n hekel aan die foto’s waarin je getagd wordt op facebook? Op een of andere manier slagen …

Page 1 of 812345»...Last »

Andere studierichtingen via De Schoonheidsschool